Pages

lauantai 30. marraskuuta 2013

Silver Run


Silver Run on nykyisin aavekaupunki, mutta voit yhä nähdä vanhan tunnelin ja hylätyt talot. 100 vuotta sitten junat kulkivat läpi Silver Runin tunnin välein.

Eräänä myöhäisenä elokuisena iltana, juna oli menossa kohti Silver Runin tunnelia, kun kuljettaja huomasi nuoren naisen seisomassa keskellä kiskoja. Hän veti pilliä varoittaakseen naista, mutta nainen vain kääntyi ja tuijotti häntä. Naisella oli mustat hiukset, valkoinen iho ja hänellä oli yllään valkea mekko. Sillä hetkellä kun kuljettaja luuli että juna törmää naiseen, hän näki kun nainen kohosi korkealle ilmaan ja katosi yöhön.
    Kuljettaja pysäytti junan ja meni ulkopuolelle tutkimaan asiaa. Hän ei löytänyt jälkeäkään mysteerisestä naisesta. Hän ajatteli juoneensa liikaa kahvia ja olleensa liian väsynyt. Kuljettaja karkotti tämän oudon tapahtuman mielestään ja jatkoi matkaansa.

Mutta nuoren naisen kummitus teki useita uusia ilmestymisiä tunnelissa seuraavien viikkojen aikana. Jokaisena kertana juna pysähtyi ja hahmo lensi ylöspäin kadoten.

Kuljettajan puhuttua rautateiden henkilöstön kanssa, hän yllättyi kun kuuli että hahmo oli ilmestynyt rautatien henkilöstöllekin vuosien saatossa. Eräs kuljettaja nimeltään O'Flannery ei ollut kohdannut vielä Silver Runin kummitusta. Itseasiassa, hän sanoi ettei ollut koskaan elämässään nähnyt kummitusta ja väitti ettei usko niihin, kutsuen muita miehiä valehtelijoiksi ja typeryksiksi. Hän vannoi ettei mikään kummitus tulisi pysäyttämään hänen junaansa, vaan hän ajaisi tytön yli.

Noin kaksi viikkoa keskustelun jälkeen, O'Flanneryn juna oli lähestymässä Silver Runin tunnelia, kun hän huomasi liikettä kiskoilla.Ylättyksekseen hän huomasi että siellä seisoi nuori tyttö. Tyttö ei tehnyt elettäkään liikkuakseen. Hänen mieleensä muistui toisten kertomukset aavetytöstä.
    O'Flannery oli shokissa mutta jatkoi matkaansa pysäkeiden läpi. Kun hän oli lopettamassa töitään, hän tapasi muita kuljettajia ja kersui sillä että oli ajanut Silver Runin kummituksen päältä.
    Muilla kuljettajilla oli outo tarina kerrottavanaan. Ilmeisesti sinä samaisena iltana juna-asema vastaanotti useita puheiluita ihmisiltä jotka olivat nähneet junan menevän ohi. He väittivät että junan edessä oli seissyt aaveimaisen kalpea nainen ja kun juna oli ajanut tämän yli, nainen oli kiljunut hirvittävästi.

Jos paikallisten puheet Silver Runissa pitävät paikkaansa, kummitus on nainen joka jäi junan alle raiteilla. Ilmeisesti aatelismaisesti pukeutunut nainen oli menossa Parkersburgiin tapaamaan aviomiestään, muttei koskaan saapunut. Uuvuttavien etsintöjen jälkeen naisen ruumista ei löydetty. Kukaan ei tiedä mitä hänelle tapahtui. Jotkut sanovat että hän putosi junasta ja kuoli sitten, jotkut taas sanovat että hänet murhattiin ja hänen ruumiinsa heitettiin junasta.

Vuosien jälkeen, kun osa Silver Runin tunnelista purettiin, työntekijät löysivät naisen luurangon ja tiesivät välittömästi että se kuului naiselle koska sillä oli yllään valkoinen morsiusmekko. Vaikka jäänteitä ei koskaan tunnistettu, ne haudattiin vanhalle hautausmaalle Silver Runin tunnelin lähelle. Hänen hautajaisiensa jälkeen Silver Runin kummitusta ei enää koskaan nähty.

lauantai 23. marraskuuta 2013

Herobrine (Minecraft)

Olin luonut vasta uuden maailman Minecraft yksinpeliin. Kaikki oli normaalia aluksi kun aloin hakkaamaan puita ja työskentelemään työpenkillä. Huomasin jotain liikkuvan tiheän sumun keskellä (minulla on todella hidas tietokone joten minun täytyy pelata matalilla grafiikka-asetuksilla). Luulin sen olevan lehmä, joten lähdin seuraamaan sitä toivoen, että saisin siitä nahkaa haarniskaani varten.
    Se ei kuitenkaan ollut lehmä. Minua katsoi toinen hahmo jolla oli normaali iho, mutta sen silmät olivat tyhjät. En nähnyt hahmon nimeä ja katsoin toiseen kertaan etten olisi moninpelissä. Hän ei pysynyt paikallaan kauaa vaan katsoi minua ja juoksi nopeasti takaisin sumuun. Seurasin häntä uteliaisuudesta, mutta hän oli poissa.
     Jatkoin pelaamista, epävarmana siitä mitä tästä pitäisi ajatella. Kun katsoin laajemmin maailmaa huomasin asioita joita oli lisätty; 2x2 tunneleita vuorissa, pieniä täydellisiä pyramideja hiekasta merellä ja puista tehtyjä metsikköjä joiden kaikki lehdet oli leikattu pois. Ajattelin jatkuvasti toista "pelaajaa" jonka olin nähnyt sumussa, mutten koskaan saanut kunnollista silmäystä hänestä. Yritin kohottaa grafiikoitani paremmiksi aina kun luulin nähneeni hänet, mutta se ei auttanut.

Tallensin kartan ja menin foorumeille katsomaan, olisiko kukaan muu nähnyt vale-pelaajaa. Kukaan ei ollut. Loin oman keskustelun jossa kerroin vale-pelaajasta ja kysyin olisiko kellään ollut samanlaisia kokemuksia. Keskustelu poistettiin viidessä minuutissa. Yritin uudelleen ja keskustelu poistettiin jälleen. Sain yksityisviestin käyttäjältä 'Herobrine' ja se sisälsi yhden sanan: 'Lopeta.' Kun menin katsomaan Herobrinen profiilia näytölleni tuli virheilmoitus.
    Sain sähköpostin toiselta käyttäjältä. Hän sanoi että moderaattorit pystyvät lukemaan viestit pelaajien kesken foorumilla, joten me pystyimme keskustelemaan turvallisemmin sähköpostia käyttämällä. Viestin lähettäjä väitti että hän oli nähnyt myös oudon pelaajan, ja hänellä oli pieni 'lista' muistakin käyttäjistä jotka olivat nähneet hänet. Heidän maailmoihinsa oli ilmestynyt erilaisia rakennelmia myöskin ja he kuvailivat että tällä mysteerisellä pelaajalla ei ollut pupilleja silmissä.

Suunnilleen kuukauden jälkeen kuulin sähköpostiviestin lähettäjästä jälleen. Jotkut ihmisistä jotka olivat kohdanneet mysteerisen pelaajan olivat nähneet nimen Herobrine ja löytäneet tietoa jonka mukaan sitä käytti ruotsalainen pelaaja. Kun lisää tieto saatiin kasaan paljastettiin, että se oli ilmeisesti pelin luojan Notchin veli. Lähetin Notchille henkilökohtaisen viestin jossa kysyin häneltä oliko hänellä veljeä. Kesti jonkun aikaa ennenkuin hän vastasi todella lyhyellä viestillä.

Minulla oli, mutta hän ei ole enää meidän keskuudessamme.
-Notch

En ole nähnyt tätä mysteeristä pelaajaa kohtaamisemme jälkeen, ja en ole huomannut mitään muutoksia luomassani maailmassa. Kun näin hänet ensimmäisen kerran onnistuin painamaan print screen-näppäintä. Tässä on ainut todiste mikä minulla on hänen olemassaolostaan:

perjantai 22. marraskuuta 2013

6 kauhuelokuvaa joita kuvatessa tapahtui outoja asioita


The Exorcism of Emily Rose (Emily Rosen riivaaja)

Jennifer Carpenterm näyttelijä joka näytteli roolia 2005 vuoden elokuvassa "Emily Rosen riivaaja" kertoo, että kuvausten aikana hänen radionsa avautui itsestään keskellä yötä useita kertoja. Se soitti myös osia Pearl Jamin laulusta "I'm still alive," yhä uudelleen ja uudelleen.

The Omen

Tämä on luultavasti kaikkien aikojen kirotuin elokuva, sillä sen näyttelijäkaarti ja ohjaajat vuoden 1976 versiossa joutuivat onnettomuuksien ja häiriön kohteeksi.  Ohjaaja Mace Neufeld ja näyttelijä Gregory Peck olivat molemmat lentokoneissa joihin osui salama (eri aikaan). Leijonat söivät eläintenkesyttäjän hengiltä ja irlantilaiset rebuplikaanit pommittivat yhden kuvauspaikoista. Kirous jatkui jopa elokuvan valmistumisen jälkeen; erikoistehosteiden tekijä joutui auto-onnettomuuteen ja hänen matkustajansa kuoli samalla tavoin kuin eräs hahmoista elokuvassa.

 

Rosemary's Baby (Rosemaryn painajainen)

Vuosi sen jälkeen kun elokuva "Rosemary's Baby" julkaistiin vuonna 1968, Charles Manson ja hänen perheenjäsenensä murhasivat ohjaaja Roman Polanskin vaimon joka oli kahdeksannella kuulla raskaana sillä hetkellä. Se ei ollut ainut outo tapahtuma elokuvan ympärillä: tähti Mia Farrow erosi. Myöhemmin elokuvan musiikin tekijä Krzysztof Komeda oli traagisessa auto-onnettomuudessa (vaikkakin tapahtumien yksityiskohdat ovat yhä epäselviä) joka johti aivovaurioon ja lopulta kuolemaan. Tuottaja William Castle vietiin myös sairaalaan munuaisensa vuoksi. Sanotaan että hän itki huutaen "Rosemary, herran tähden, pudota veitsi!"

The Exorcist (Manaaja)

Studion tulipalo tuhosi kaikki alkuperäiset lavasteet Macneilin talossa, joten ne jouduttiin rakentamaan uudelleen. Tulipalo tapahtui silloin kun ketään ei ollut paikalla, eikä sille ole koskaan löytynyt syytä - mutta se siirsi kuvauksia 6 viikkoa eteenpäin. Pappi kutsuttiin paikalle useita kertoja siunaamaan kuvauspaikkoja päästääkseen ryhmän pois peloista. Näyttelijä Jack Macgowran kuoli flunssaan juuri ennen elokuva julkaisemista. Kahdeksan muuta kuolemaa on myös tapahtunut elokuvan kuvausten aikana.

The Amityville Horror

Pari viikkoa ennen vuoden 2005 elokuvan "The Amityville Horror"  uusintaversion kuvausten alkua, ruumis huuhoutui rannalle lähelle lavasteita. Ja vielä karmivampaa on se, että näyttelijä Ryan Reynolds kertoi että useat ryhmän jäsenet alkoivat heräämään kello 03.15 joka yö, aivan kuten Reynoldsin hahmo elokuvassa, joka herää siihen että tuntee jonkun läsnäolon talossa. Oikean elämän Kathy Lutz kuoli tätä elokuvaa kuvatessa vuonna 2004.

Poltergeist

Neljä näyttelijää kuoli 6-vuoden aikavälillä jonka aikana kuvattiin Poltergeist-trilogia ja sanotaan että lavasteissa tapahtui yhtenään outoja asioita. Trilogian lapsitähti Heather O'Rourke kuoli vakavaan suolitukokseen vain neljä kuukautta ennen "Poltergeist 2" elokuvan julkaisemista. Näyttelijä Will Sampson, joka on shamaani, ilmeisesti siunasi kuvauspaikan ennen kuolemistaan vuotta myöhemmin elinsiirtoleikkauksesta koituneisiin komplikaatioihin. Monet sanoivat että kirous johtui siitä että ensimmäisessä elokuvassa oli käytetty lavasteena oikeita ihmisen luita, erityisesti surullisenkuuluisassa vesi-kohtauksessa

perjantai 15. marraskuuta 2013

The Grim Reaper/Death (Kuolema)

Englannin kielessä Kuolemalle annetaan usein nimi "Grim Reaper" ja 1400-luvusta eteenpäin se sai luurangon hahmon, joka kantaa suurta viikatetta ja sillä on yllään hupullinen musta viitta. Lempinimi "Angel of Death", jonka juuret tulevat raamatusta, on toinen nimi tälle myyttiselle olennolle joissakin legendoissa. Kuoleman ruumiillistuma on usein kuviteltu mieheksi, mutta jossain tapauksissa myös naiseksi.

Antiikin kreikkaliset ymmärsivät että Kuolema on väistämätön, ja siksi häntä ei kuvattu pelkästään pahana. Monissa kreikkalaisissa dokumenteissa ja tarinoissa hänet kuvataan parrakkaaksi ja siivekkääksi mieheksi tai jopa nuoreksi pojaksi. Kuolema tai kreikkalaisittain Thanatos, on elämän vastine.
    Thanatos (Kuolema) on Hypnoksen kaksoisveli, Unen Jumala. Hänet kuvatan usein veljensä kanssa ja hän on luonteeltaan ystävällinen. Hänen työnsä myyttisessä valtakunnassa on saattaa sairastuneet alamaailman jumalan, Hadesin luokse.
    Tässä kohdassa sairastuneen matka alkaa Grim Reaperin kanssa, joka johtaa laivaa Styx-joella. Tämä joki erottaa elävien maailman kuolleiden maailmasta. Legendat ja myytit kertovat että jos laivan ohjaaja ei saa jonkinlaista palkkiota työstään, sielua ei voida kuljettaa pois alamaailmasta. Tästä seuraa se, että sielu jää joen varrelle ikuisiksi ajoiksi, eikä koskaan voi aloittaa uutta alkua.
     Thanatosin siskoja ovat Keresit, väkivaltaisen kuoleman henget, jotka liittyvät yleensä kuolemiin taisteluissa, sairauksissa, onnettomuuksissa ja murhissa. Ne kuvitellaan pahoiksi, jotka ruokkivat itseään imemällä veret uhrin ruumiista tämän sielun lähdettyä Hadesin luokse. Kereseillä on veriset vaatteet, pitkät kulmahampaat sekä terävät kynnet.

Tiivistettynä, kuolema on luonnollinen osa elämää, mutta matka on vasta alussa Kuoleman tullessa luoksesi.

Ihminen on kuolemassa. Sairashuone on täynnä laitteita jotka pitävät outoa ääntä. Valvoja on nukahtanut, mutta herää yhtäkkiä kun hämärä aamuaurinko paljastaa hahmon seisomassa lähellä kuolevaa ihmistä. Kauhuissaan valvoja jähmettyy paikalleen. Hahmolla on yllään pitkä, musta kaapu, sen tyylinen kuin entisajan munkeilla, mutta kasvoja tai ihoa ei näy. Se vaikuttaa olevan meditaatio-tyylisessä tilassa. Kuoleva ihminen ottaa pari työlästä hengenvetoa ja lopulta henkäisee viimeisen kerran. Sillä hetkellä hahmo on poissa...

Mielenkiintoista on, että muutamat ihmiset ovat kertoneet kokeneensa läheltä piti-tilanteen, johon on liittynyt tämän hahmon ilmestyminen heidän kuolemansa hetkellä. Monet ovat nähneet kirkasta valoa, kohonneet kehonsa yläpuolelle tai nähneet jonkin sortin tunnelin. Meillä ei kuitenkaan ole minäänlaisia todisteita että he olisivat nähneet tämän hahmon. Siksi voimme vain teorisoida että se ilmaisee ei pelkästään kuolemaa, vaan myös jonkinlaista signaalia tai viestiä eläville tarkkailijoille. Miksi se muuten olisi muutettu näkyväksi hahmoksi?

lauantai 9. marraskuuta 2013

Daruma-San peli

Tämä peli on alunperin Japanista ja siihen liittyy henki joka seuraa sinua koko päivän yrittäen saadan sinut kiinni. Tämän pelin tarkoitus on yrittää olla jäämättä kiinni. Tarvitset pelin pelaamiseen kylpyammeen.

Ohjeet:
1. Ennenkuin menet nukkumaan illalla, mene kylpyyn.
2. Täytä amme vedellä ja sammuta valot. (kaikki valot)
3. Istu keskelle ammetta kasvot kohti vesihanaa.
4. Sulje silmäsi ja pese hiuksesi toistaen sanoja "Daruma-san kaatui. Daruma-san kaatui." uudelleen ja uudelleen.
5. Pestessäsi hiuksia sinun pitäisi nähdä mielessäsi kuva japanilaisesta naisesta seisomassa kylpyammeessa. Hän liukastuu ja kaatuu ruosteiseen hanaan joka lävistää hänen silmänsä ja tappaa hänet.
6. Jatka lauseen "Daruma-san kaatui." toistamista kunnes olet lopettanut hiustesi pesun. On hyvin tärkeää että pidät silmät suljettuina. Saatat kuulla ja tuntea liikettä vedessä takanasi mutta on tärkeää että silmäsi ovat kiinni. Älä avaa niitä! Olet juuri kutsunut kummituksen luoksesi.

"Aavemainen naisen hahmo nousee takaasi vedestä. Tunnet hänen läsnäolonsa kun hän tuijottaa sinua, hän on aivan takanasi. Hänen hiuksensa ovat mustat ja takkuiset. Hänen vaatteensa ovat resuiset ja mätänevät. Hänellä on vain yksi silmä. Hänen vasen silmänsä on auki ja verinen. Hänen oikea silmänsä puuttuu, jonka paikalla on vain tyhjä, verinen silmäkuoppa."

7. Kun tunnet hänen läsnäolonsa, kysy ääneen "Miksi kaaduit?"
8. Pidä silmiäsi yhä tiukasti kiinni, nouse ylös ja mene pois kylpyammeesta. Ole varovainen noustessasi koska olet märkä ja silmäsi ovat kiinni. Kummitus saattaa myös yrittää kaataa sinut. Lähde pois kylpyhuoneesta ja sulje ovi. Nyt voit avata silmäsi. Jätä kylpyvesi ammeeseen yön yli ja nauti yöunistasi koska heti kun heräät aamulla, peli alkaa.
Kummitus seuraa sinua nyt, häneen katsominen ei auta. Sen sijaan, katso oikean olkapääsi yli nähdäksesi hänet vilaukselta. Hän tulee lähemmäs ja lähemmäs sinua päivän edetessä. Älä anna hänen saada sinua kiinni! Jos hän pääsee liian lähelle sinua, huuda "Tomare!" (Pysähdy!) ja juokse niin kauas kuin ehdit. Tämä antaa sinulle välimatkaa häneen.
Jos haluat lopettaa pelin, sinun täytyy katsoa häntä ja sanoa "Kitta! (Vapautan sinut!). Nosta kätesi eteesi ja heilauta sitä eteenpäin kuin leikkaisit jotain.
Lopeta peli ennen keskiyötä tai  nainen seuraa sinua uniisi ja mitä ilmeisimmin tappaa sinut.

Tässä on joitakin yleisiä sääntöjä peliin:
- ÄLÄ avaa silmiäsi kun kummitus ilmestyy ensimmäisen kerran.
- Älä anna hänen kaataa sinua kun nouset kylvystä.
- Älä mene takaisin kylpyhuoneeseen kun lähdet sieltä (tai anna ystäväsi/perheenjäsenesi avata se)
- Älä tyhjennä kylpyammetta ennen aamua.
- ÄLÄ ANNA hänen saada sinua kiinni!

Älä pelaa tätä peliä. Kummitusten ja henkien kanssa pilaileminen ei ole hauskaa ja sillä voi olla vakavia seuraamuksia. Ole myös todella varovainen mennessäsi pois kylvystä. Jos et pelaa peliä oikein, hän seuraa sinua kunnes saa sinut kiinni.

keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Rukouksia

Minulla oli ongelmia nukkumisessa, sillä kävin läpi "Kanashibaria", melkeinpä jokainen yö. Luulen että suurin syy siihen oli se, että olin vasta muuttanut edellisestä asunnostani nykyiseeni. Halusin asua hieman laadukkaamassa asunnossa jotta kehtaisin kutsua ystäviäni kylään. Uudessa asunnossani ei ollut mitään vikaa, paitsi "Kanashibari".

Kanashibari on ilmiö jossa kehosi on halvaantunut. Se on melko yleistä Japanissa, jossa monet ovat sanoneet kokeneensa tämän.
Sanotaan että sen aiheuttaa yliluonnolliset voimat...

Kanashibari tuli pahemmaksi ja ymmärsin että jokainen kerta kun kehoni meni tunnottomaksi maatessani sängyssä, kykenin näkemään jonkun seisomassa huoneen nurkassa.
En voi liikkua tai puhua, voin vain liikuttaa silmiäni ja tuijottaa nurkkaan. Se on mies ja hän ei ole tästä maailmasta.
Hän seisoo ja tuijottaa minua.

Ensimmäiseksi olin ärsyyntynyt ja peloissani tästä "kummituksesta", mutta sitten tajusin ettei hän tee mitään. Hän vain aiheuttaa Kanashibarini ja tuijottaa.
Sitten vaivun takaisin uneen ja herään seuraavana aamuna.

Luulin hänen olevan harmiton, mutta kaikki muuttui kuukausien päästä. Kehoni oli heikko ja painoni oli tippunut koska olin menettänyt ruokahaluni. Hiukseni alkoivat harventua ja silmieni ympärillä oli aina tummat renkaat. Kun menin vanhempieni luokse viikonloppuna, äitini pakotti minut menemään sairaalaan. Lääkärit eivät löytäneet mitään epätavallista, joten kerroin hänelle kummituksesta joka oleilee uudessa asunnossani.

Hän oli raivostunut.
Me menimme yhdessä temppeliin ja kerroin munkille tarinani. Hän käski minun rukoilla Kanashibarini aikana. Sen sijaan että ajattelisin miten voisin nukahtaa uudelleen, minun täytyisi rukoilla mielessäni.

Namudaidabutu.. ne ovat rukoukseni sanat.

Kun menin takaisin asunnolleni, tunsin kylmän vireen. Tuntui kuin joku olisi todella vihainen siitä että olin ollut poissa pari päivää. Ennen kummitus ei ollut uhka minulle. Vähitellen tajusin että hän saattaisi olla enemmänkin kuin miehen haamu.

Sinä yönä, Kanashibarini tapahtui uudelleen. Heti sillä hetkellä kun kehoni halvaantui, näin kummituksen huoneen nurkassa. Oletin että se pysyisi nurkassa kuten aina, mutta selvisi että näin ei kävisi tälläkertaa...
Se otti askeleen, sitten toisen.....
Kun se oli tarpeeksi lähellä pystyin näkemään  sen kasvot.

Hänen kasvoissaan oli jotain todella väärää...
Hänen kasvonsa olivat täynnä raivoa. Näytti kuin hänen sisällään olisi mielipuolinen kiihko.

Aloin rukoilemaan niin nopeaa kuin vain kykenin.
Namudaidabutu, Namudaidabutu, Namudaidabutu...
Jatkoin ja jatkoin.

Kummitus näytti huomaavan että rukoilin.
Se alkoi väännellä kasvojaan ja päästi ulos karjaisuja kuin se olisi tuskissaan.
Minuutin jälkeen se oli poissa.

Jatkoin rukoilemista vielä pari kertaa mutta sitten ymmärsin että kaikki oli kunnossa.
Sitten kuulin

"Luuletko että rukoileminen auttaa?"

Sanat tulivat vierestäni, ja niitä seurasi matala nauru.
Pyörryin.
Seuraavana aamuna muutin pois asunnosta.
En palaa sinne enää koskaan.