torstai 26. heinäkuuta 2012

La LLoronan legenda

Ehkä olet kuullut hänen itkunsa yöllä? Ehkä olet jopa nähnyt itkevän neidon. Hänen tarinansa on surullinen, mutta isovanhemmat kertovat tarinan nuoremmille jotta he eivät olisi öisin ulkona ja pysyisivät turvassa.
Tämä on latinalaisamerikkalainen legenda.

Hänen nimensä oli Maria. Hän syntyi köyhille vanhemmille. Kun hän kasvoi, hänen huomattiin olevan uskomattoman kaunis. Hänellä oli suorat, pitkät ja kauniit mustat hiukset. Hänen silmänsä olivat ruskeat ja hänen kasvojensa iho pehmeä ja täydellinen.
Maria tajusi ajanmyötä, kuinka kaunis hän oli. Kun pojat hänen kaupungissaan osoittivat kiinnostusta, Maria ei välittänyt. Hän vannoi että löytäisi maailman komeimman miehen. Lopulta, se päivä tuli kun nuori mies saapui Marian kaupunkiin mustalla hevosellaan. Hänen nimensä oli Marco. Hänen hiuksensa olivat tummat ja laineikkaat ja hänellä oli ohuet viikset. Hänen kehonsa oli lihaksikas. 
Maria rakastui heti. Hän tiesi että hänen täytyisi valloittaa Marcon sydän pian, koska Marco iski jo muita tyttöjä.
Maria tiesi että hänen täytyi olla ujo. Hän päätti vikitellä Marcon itselleen esittämällä vaikeasti tavoiteltavaa. Aina kun Marco yritti puhua hänelle, Maria esitti katsovansa toiseen suuntaan. Hän ei huomioinut Marcoa ja piti hänet etäisyydellä itsestään.
Nämä temput saivat Marcon rakastumaan. Hän alkoi laulaa serenadeja Marialle ja antaa lahjoja, mutta Maria kieltäyti kaikista.

Lopulta, eräänä päivänä Maria otti vastaan ruusun merkkinä heidän rakkaudestaan.
He aloittivat häiden valmistelun. Maailman kaunein nainen ja maailman kaunein mies menivät naimisiin vihdoin. Näytti siltä, että he eläisivät onnellisina maailman loppuun asti.
Pian häiden jälkeen, Maria tuli raskaaksi ja synnytti ensimmäisen lapsensa. Sitten hän synnytti toisenkin. Molemmat lapset olivat poikia ja saivat Marian todella onnelliseksi.
Kuinka vain, Marcon ihastus Mariaan alkoi laantua. Pian, hän alkoi palata takaisin hänen villiin elämäntyyliinsä ja saattoi lähteä viikoiksi pois Marian luolta. Hän jätti lapset Marian hoidettavaksi, eikä Maria koskaan tiennyt minne Marco meni ja milloin hän tuli.
Eräänä päivänä, Maria näki Marcon eräällä tiellä kaukana heidän kotoaan. Hän puhui toiselle naiselle joka oli yhtä kaunis kuin Maria. Hän yksäisi kun näki Marcon, joka nyt suuteli naista.
Se teki Marian kateelliseksi. Hän yritti voittaa Marcon takaisin itselleen, mutta hänen avioliittonsa oli tuhoutunut. Maria purki mustasukkaisuutensa ja vihansa lapsiinsa. Hän otti lapset ja vei heidät läheiselle joelle. Hän heitti lapset jokeen. Välittömästi hän tajusi, mitä kauheaa hän oli mennyt tekemään. Hän hyppäsi jokeen lastensa perään ui etsien heitä.
Seuraavana aamuna, ihmiset kylästä löysivät Marian ruumiin joen rannalta. He pukivat Marian valkoiseen kaapuun ja hautasivat hänet siihen paikkaan, missä hän oli maannut.
Kun hautaamisesta oli kulunut jonkin aikaa, kyläläiset alkoivat kuulla outoja ääniä iltaisin. Ne olivat valittamista ja itkemistä. Kuulosti kuin joku olisi sanonun "Mis hijos" suomennettuna "Minun poikani".
Lapset alueella alkoivat kertoa että he olisivat nähneet naisen tulevan sumun keskeltä, pukeutuneena valkoiseen. Jotkut lapset jopa katosivat pian kuultuaan itkun.
Maria tunnetaan nykyään nimellä La Llorona tai kyynelehtivä nainen.

Jotkut sanovat tarinan olevan tosi. Toiset sanovat että se on valetta. Vanhemmat jatkavat tarinan kertomista sen opetuksen vuoksi. Yksi asia on varma : jos kuulet naisen itkua öisin, mene sisälle koska La Llorona saattaa olla ulkona. Sanotaan että jotkin lapset ovat jopa kadonneet La Lloronan mukaan, joka etsii edelleen lapsiaan.

Tässä vielä video näin loppuun :2 kommenttia: