Pages

lauantai 4. tammikuuta 2014

10 kuuluisaa haamukuvaa


10. Lordi Combermeren haamu
Tämän valokuvan Combermeren luostarin kirjastosta otti Sybell Corbet vuonna 1891. Miehen hahmo istuu tuolissa vasemmalla. Hänen päänsä, oikea kätensä ja ylävartalonsa pystyy selvästi erottamaan kuvasta. Sanotaan että mies on Lordi Combermeren haamu.

Toinen varakreivi Lordi Combermere kuoli 1891, kun hän jäi yhden Lontoon ensimmäisen moottorilla toimivan taksin alle. Kun Sybell Corbet otti ylläolevaa kuvaa, Lordi Combermeren hautajaiset olivat meneillään 4 kilometrin päässä kirjastosta.


9. Toys R Us -haamu
Tämä infrapunakuva on otettu paranormaali-tutkimuksen aikana Toys R´ Us:in lelukaupassa Sunnyvalessa, Kaliforniassa. Mies, joka nojaa hyllyä vasten ei kuulunut tuktkimusryhmään. Muissa kuvissa kyseinen mies ei näyttäytynyt.


8. Piilossa oleva Cowboy
Vuonna 1996 Ike Clanton (pukeutuneena cowboy-asuun) halusi ystävänsä ottavan kuvan hänestä kun hän seisoi Boothillin hautuumaalla kuuluisassa Tombstonen kaupungissa Arizonassa. Kun Clanton näki kuvan, hän huomasi miehen taustalla joka ei ollut siellä kuvan ottamishetkellä.

Clanton kiinnostui tästä ja yritti kuvata saman tilanteen uudelleen ystävänsä kanssa, joka meni seisomaan taustalle. He huomasivat että taustalla olijan jalkojen täytyisi näkyä kuvassa, mutta näin ei kuitenkaan tapahtunut alkuperäisessä otoksessa. Kuva on vielä nykyäänkin mysteeri.


7. Nuori tyttö ikkunassa
Kuvan otti Tony O'Rahilly Wem Town Hallissa Shropshiressa, Englannissa kun halli oli tulessa. Rakennuksessa ei ollut ketään, vaikka tässä kuvassa nuori tyttö on ikkunan luona. Kuvaa tutki tohtori Vernon Harrison, Royal Photographic Societyn edellinen presidentti. Harrison arveli ettei kuvaa oltu käsitelty ja oli siten aito.

Vuonna 1677, nuori tyttö nimeltään Jane Churn sytytti vahingossa olkikaton tuleen kynttilällä. Monet kylän vanhoista puutaloista paloivat samalla. Useat ihmiset uskovat että hänen haamunsa on kummitellut alueella siitä lähtien ja todistajat väittävät nähneensä hänet monissa tulipaloihin liittyvissä tapaturmissa vuosien saatossa. Kuvassa esiintyvä haamu on hänen, jos on puheisiin uskominen.


6. Corroboree Rockin henki
Kuvan otti Reverend R.S. Blance Corroboree Rockin lähistössä, Australiassa vuonna 1959. Tässä kuuluisassa kuvassa näkyy nainen joka pitelee käsiään kasvojaan vasten ja tuijottaa kaukaisuuteen.


5. Bachelor's Groven Madonna
Kuva on otettu elokuun 10. päivä vuonna 1991 Ghost Research Societyn paranormaaleiden tukimusten aikana Grove Cemeteryllä, joka on lähellä Midlothianin esikaupunkialuetta Illinoisissa.


4. Freddy Jackson
Yläpuolella on Royal Air Forcen laivueen tavallien ryhmäkuva, mutta kuvan ottamisen jälkeen tajuttiin ettei kyseessä ollut mikään tavallinen kuva. Yhden miehen takana seisoi kaksi päivää kuvan ottamista ennen menehtynyt Freddy Jackson.

Jackson oli  Royal Air Forcen mekaanikko ja palveli H.M.S. Daedalusissa. Hän oli ollut työskentelemässä ja kuoli tapaturmassa joka liittyi lentokoneen potkuriin. Jackson ei antanut kuolemansa haitata vaan näyttäytyi ryhmäkuvassa kaksi päivää myöhemmin. Useat miehistä vahvistivat että kuvan taustalla olevat kasvot kuuluivat Jacksonille.


3. Takapenkin nainen
Tämä kuuluisan haamukuvan on ottanut vuonna 1959 Mable Chinnery. Kun Mable oli vieraillut äidinsä haudalla, hän kääntyi ottamaan kuvan miehestään joka odotti autossa. Mable ei odottanut näkevänsä kuollutta äitiään takapenkillä.


2. Portaikon haamu
Kuvan otti vuonna 1966 Ralph Hardy National Maritimen museon Queen's Housessa, Englannissa. Hardy, eläkkeellä oleva pappismies, aikoi ottaa kuvan ainoastaan vaikuttavasta portaikosta, mutta sai kuvaansa myös kaapuun pukeutuneen hahmon joka käveli portaita pitkin.

Asiantuntijat tutkivat alkuperäistä negatiiviä, ja vakuuttuivat että kuvaa ei ollut käsitelty. Ihmiset ovat kertoneet nähneensä selittämättömiä hahmoja ja kuulleet askelia portaikosta vuosia aikaisemmin ja myöhemmin kuvan ottamisen jälkeen.


1. The Brown Lady
Raynham Hallin Brown Lady, kummittelee toistuvasti taloa Nortfolkissa, Englannissa. Tämä on maan kuuluisin kummitus, pääasiassa sen takia että "Brown Lady" on saatu filmille. Kuvan ottivat Country Life -lehden kuvaajat, jotka olivat Raynham Hallissa kuvaamassa portaikkoa.

16 kommenttia:

 1. Tää oli tosi hyvä !:D tosin tosta yhdestä tarinasta taitaa puuttua kuva:)? Tosta missä tyttö sytytti olkikaton kynttilällä vahingossa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseinen tarina tytöstä liittyy kuvan 7 tarinaan (:

   Poista
 2. Aa kiitos! En tajunnu eka :)!!

  VastaaPoista
 3. Moi Grew!

  Aika siistei kuvii kyl ja hyvin kuvailtu!

  Muuten, onko Ticci Tobyn tarina tuttu? Aattelin et voisitko joskus ehkä suomentaa tänne sen tarinan? :)

  Muuten, paras blogi 5/5

  VastaaPoista
 4. kkk kauheakauhukersa:D6. tammikuuta 2014 klo 13.04

  Moro!

  Olen lukenut miltei kaikki blogisi julkaisut ja ei voi muuta sanoa kun ''Im very impressed!'' :D

  Olisiko mahdollista saada tänne jonkinlaista tarinaa Japanin Aokigahara-metsästä, joka on maailman toiseksi yleisin itsemurhapaikka. Itse löysin tällaisen: http://paranormalstories.blogspot.fi/2012/10/aokigahara-suicide-forest.html
  mutta siinä taitaa olla pääasiassa yleistietoa metsästä eikä niinkään mitään ''kummitusjuttua''.

  Jos löydät itse jonkin paremman tarinan/haluat suomentaa tämän tänne, olisin enemmän kuin kiitollinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon (: Olen katsonut joskus dokumentin tuosta kyseisestä metsästä ja teen mielelläni siitä tänne jutunkin jossain vaiheessa!

   Poista
 5. kirjota tänne zozo-demonist! :D siit on creepy video tubes!
  http://www.youtube.com/watch?v=D4QOzi7_FUE

  VastaaPoista
 6. Moi en oo ennen seurannu blogei yhtään mut tää on mahtava! Kun löysin tän luin kaikki samana päivänä (ei sit nukuttu sinä yönä). :) Viitsisitkö muuten tehdä jotain itsemurhiin liittyvää? Ois kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos (: On tulossa lähiaikoina Aokigaharan itsemurhametsästä juttua !

   Poista
 7. Tää on iha paras blogi everr♡♥ mä aina saan sydärin noista sun kuvista s mm. Smile dog yms. Ja voisit tosiaan kirjoittaa Tivvy tobista ja zozosta tänne kun suomennat nii mahtavasti! Kuinka kauan oot kirjoittanu tätä blogia? :) ja haamulameroista voisityös kirjoittaa ja linkittää parhaimmat jos haluut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! 6.10.2011 on ilmestynyt ensimmäinen postaus, eli vähän alle 2 ja puoli vuotta :) Zozosta on tullut toivomus, ja se on luonnoksissa suomennettavana. Tivvy Tobyn lisään listaan ja tarkoitatko viimeisellä haamukameroita?

   Poista
 8. Saitsitko lisättyä tohon The Brown Lady juttuun sen filmin?
  Olis tosi kiva nähä se... :)

  VastaaPoista
 9. Upea postaus taas! mut niin, voitko suomentaa ja postata rainbow factoryn? :D kiitos kovasti jos postaisit sen tänne :) rakastan blogiasi~!!

  VastaaPoista
 10. Suomentaisitko Robert the doll?
  Ei löydy mistään :/

  VastaaPoista