Pages

lauantai 23. toukokuuta 2015

Elisa Lamin mysteerinen kuolema


Helmikuussa 2013, tämä kuvissakin näkyvä 21-vuotias opiskelija Vancouverista, Canadasta, löytyi kuolleena Los Angelesin Cecil-nimisen hotellin katolla sijaitsevasta vesisäiliöstä. Kuolemansyytutkijat kertoivat, että syy kuolemaan oli "hukkuminen tapaturmaisesti" ja mitään jälkiä huumausaineista tai alkoholista ei löytynyt ruumiinavauksen yhteydessä. Kuinka hyvänsä, Elisa Lamin kuolemaan liittyy paljon enemmän asioita, joista on olemassa todistusaineistoa. Ensimmäinen todistusaineisto on valvontakameran nauha, joka nauhoitti Elisan outoa käytöstä vain hetkiä ennen kuin hän menetti henkensä.

Neljäminuuttinen Youtube-video näyttää Elisan painamassa kaikkia hissin painikkeita ja odottamassa sen liikkeelle lähtöä. Kun hän huomaa, että hissin ovet eivät sulkeudu, hän alkaa käyttäytymään erittäin oudosti. Tässä on kyseinen video:
Aluksi Elisa menee hissin sisään ja ilmeisesti painaa kaikkia hissin nappeja. Hän odottaa että jotain tapahtuisi, mutta jostain syystä hissin ovet eivät sulkeudu. Hän alkaa katselemaan ympärilleen kuin odottaisi (tai pelkäisi) jotain. Videon kohdassa 1:57 hänen kätensä alkavat liikkumaan erittäin oudolla tavalla ja näyttää kuin hän puhuisi jollekin. Sitten hän kävelee pois. Hissin ovet sulkeutuvat Elisan poistuttua ja se näyttää toimivan jälleen normaalisti. Hissi jatkaa kulkuaan tyhjillään käyden jokaisessa kerroksessa, jotka Elisa on painanut.

Heti videon tapahtumien jälkeen, Elisa ilmeisesti pääsi hotellin katolle ja kiipesi yhteen sen vesitankeista hukkuen sinne. Hänen ruumiinsa löydettiin pari viikkoa kuoleman jälkeen, kun hotellin vieraat alkoivat tekemään valituksia hotellin veden mausta ja väristä.

Monet ihmiset videon katsottuaan tulevat siihen johtopäätökseen, että hänen on täytynyt olla huumeiden alaisena. Elisalla ei kuitenkaan ollut taustaa huumeiden käytöstä ja ruumiinavauksen yhteydessä huomattiin, ettei Elisalla ollut elimistössään minkäänlaisia huumeita. Kun tarkastellaan kuoleman olosuhteita, asiat muuttuvat yhä oudommiksi.


Cecil-hotellin synkkä historia

Hotelli rakennettiin vuonna 1920 "liikemiehille jotka tulivat viettämään kaupungissa yön tai pari", mutta se jäi pian hienompien hotellien varjoon. Se sijaitsi lähellä pahamaineista slummikortteli-aluetta ja alkoi vuokraamaan huoneita pitkäaikaisesti halvalla hinnalla. Tällainen toimintaperiaate houkutteli epäilyttäviä asiakkaita. Hotellin maine muuttui nopeasti epäluotettavan oloisesta kammottavaan kun se joutui valokeilaan lukuisista sen seinien sisällä tehdyistä murhista ja itsemurhista. Myös kuuluisat sarjamurhaajat ovat majailleen hotellissa sen historian aikana.

Las Vegasin Guardian Express kertoo jutussaan "Elisa Lam, Morbid History Of Two Serial Killers Unfolds at Cecil Hotel" seuraavasti:

"Hotellin historiaan liittyy kaksi sarjamurhaajaa: Richard Ramirez ja Jack Unterweger.


Kuolemaantuomittu Ramirez, lempinimeltään "The Nightstalker", majaili Cecil-Hotellin ylimmässä kerroksessa vuonna 1985. Häneltä perittiin 14 dollaria yöltä. Hotellissa, jonka asiakaskunta vaihtui nopeaa, hän pysyi huomaamattomana kun hän seurasi ja tappoi 13 naispuolista uhriaan. Richard Schave kertoi "Hän vei veriset vaatteensa hotellin roskakoriin murhiensa päätteeksi ja palasi takaisin sisälle takaoven kautta."

Jack Unterweger oli toimittaja, joka julkaisi Los Angelesissa tapahtuneista rikoksista Itävaltalaiseen lehteen vuonna 1991. "Me uskomme että hän asui Cecil-hotellissa kunnianosoituksena Ramirezille," Schave sanoi.

Unterwegeria syytetään kolmen prostituoidun tappamisesta Los Angelesissa niihin aikoihin kun hän majaili Cecilissä.

50- ja 60-luvulla Cecil tunnettiin paikkana, jonka ikkunoista ihmiset hyppäsivät kuolemaansa. Noin 50-vuotias Helen Gurnee hyppäsi seitsemännen kerroksen ikkunasta, pudoten Cecil-Hotellin edustalle lokakuun 22 päivä, vuonna 1954. Julia Moore hyppäsi kahdeksannen kerroksen ikkunasta Helmikuun 11 päivä, vuonna 1962. Pauline Otton, 27, hyppäsi yhdeksännen kerroksen ikkunasta hänen miehensä kanssa käydyn riidan päätteeksi lokakuun 12 päivä, vuonna 1962. Otton tippui jalkakäytävää pitkin kävelleen George Gianinnin, 65, päälle. Molemmat kuolivat välittömästi.

Myös yksi hotellin vieraista murhattiin. "Pigeon Goldie" Osgood, eläkkeelle jäänyt puhelinoperaattori, joka tunnettiin läheisen puiston puluje suojelemisesta ja ruokkimisesta, löytyi lattiasta kattoon kolutusta huoneestaan kuolleena kesäkuun 4 päivä, vuonna 1964. Häntä oli raiskattu, puukotettu ja kuristettu. Kyseinen rikos on yhä selvittämättä."

Liitokset elokuvaan "Dark Water" (sisältää juonipaljastuksia!!)

Elisa Lamin tarina on pelottavan samankaltainen vuoden 2005 kauhuelokuvaan "Dark Water" verrattuna. Dahlia, elokuvan päähenkilö, muuttaa nuoren tyttärensä Cecilian kanssa vuokrataloon.

Black Dahlia oli Elizabeth Shortille annettu lempinimi. Short joutui raa'an murhan kohteeksi vuonna 1947. Tapausta ei koskaan selvitetty. On myös huhuttu, että Black Dahlia oli asiakkaana Cecil Hotellissa juuri ennen kuolemaansa.

Elokuvassa tyttären nimi, Cecilia, on huomattavasti samankaltainen hotellin nimeen verrattuna.

Kun Dahlia muuttaa asuntoonsa, hän huomaa, että hänen vessansa katosta vuotaa tummaa vettä. Hänelle selviää, että nuori tyttö nimeltä Natasha Rimsky hukkui rakennuksen katolla olleeseen vesisäiliöön, minkä johdosta vesi muuttui mustaksi. Elisa Lamin ruumis löydettiin myös vesitankista kahden viikon jälkeen, kun hotellin vieraat valittivat veden väristä ja mausta.

Elokuvan loppu on myös erittäin samankaltainen: rakennuksen hissiin tulee toimintahäiriö. Onko Elisa Lamin kuolema yksi rituaalisista murhista jotka on suoritettu jonkun Hollywood-elokuvan esimerkin mukaisesti?


Ei sittenkään rikosta tai yliluonnollisia tapahtumia?

Kesäkuussa 2013, asiantuntijat kertoivat Elisa Lamin kuoleman olleen tapaturmainen ja hänen epäiltiin kärsivän kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä. Jotkin kysymykset kuitenkin pysyvät vastaamattomina. Miten Elisa, joka ei ilmeisesti ollut aivan täysin järjissään, joutui hotellin vesisäiliöön alueelle, jonne on erittäin vaikea päästä? Seuraavassa videossa näkyy uutisraportti, joka kuvailee aluetta vesisäiliöiden ympärillä:

Kuten toimittaja kertoo videolla, katon alue on suojattu hälytysjärjestelmällä ja vesisäiliöille on hankala päästä. Miten Elisa sitten pääsi alueelle? Ja miten hän sulki vesisäiliön kannen? Ja suurin kysymyksistä: miksi hän meni vesisäiliöön?

Kuten tavallisestikin oudoissa kuolemaanjohtavissa tapahtumissa, asiantuntijat ovat olleet erittäin vähäpuheisia tutkimuksista. Mitä todella tapahtui Cecil-hotellissa? Miksi eri asioiden välillä on niin paljon sattumia? Miksi Elisa Lam käyttäytyi niin oudosti hississä? Liittyikö hänen kuolemaansa jotain rituaalista? Miksi Cecil-hotellissa on tapahtunut niin paljon synkkiä asioita? Onko paranormaaleilla asioilla osuutta kuolemaan? Kuten elokuvan Dark Water iskulause menee: "Some mysteries are not meant to be solved".

26 kommenttia:

 1. Uuuu jännää :)
  Löytyiskö mistään lisää tietoa tästä?
  Voitko keksiä päästäsi jonkun kauhutarinan ja julkaista sen, etsi siihen sopivat kuvatkin ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on jotakin lisätietoja. Aika lailla samoja asioita mitä tässäkin tekstissä mainittiin, mutta kerrotaan myös esimerkiksi tuberkuloosiaallon puhkeamisesta alueen lähettyvillä pian Elisan ruumiin löytymisen jälkeen.

   Poista
  2. Ainiin ja voin miettiä ehdotustasi kauhutarinasta!

   Poista
 2. :o Oon tosi kiitollinen ku jatkoit blogia !♥

  VastaaPoista
 3. pelittavinta videolla oli se, kun nuo hissin ovet sulkeutu ni siihen muodostu selkeesti naama, ainakin puhelimen näytöltä :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Määki näin sen, mut se johtuu varmaa vaa valotuksesta;)
   Sillä, mitä varten johonki tulis naama?? Miksei vaik naamaton, niin ku SlenderxD

   Poista
 4. Pelottava >.< Suomenna seuraavaksi vaikka Ticci toby :3 Vai oletko jo suomentanut sen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole vielä suomentanut Ticci Tobyä loppuun, mutta se on tulossa blogiin.

   Poista
 5. hyi siinä videolla pelottavin kohta oli se ku toi elisa alko heiluttaa sen käsii tolllee.. :0 mut joo oon nähny sen dark water elokuvan ja se oli aika creepy :D sitä ennen mä katoin sen japanilaisen version joka oli vielä pelottavampi xd mutta hyvä kun aloit taas kirjoittamaan tänne blogiin lisää postauksia :) ehdin jo huolestua että jotain on sattunut XD no en ihan pelkäsin vain että olet lopettanut blogin ylläpitämisen.

  Ja hyvää kesänjatkoja sulle Grew! :)

  VastaaPoista
 6. Mun mielestä tos ekassa videossa oli oudointa ku toi heilutteli noita käsiä ja sit se ku katto tarkkaa sitä hissin ovee nii se oli aivan älyttömän sumee mutku ovet aukes nii kaikki oli taas niin tarkkaa ja muutenki kestipä yllättävän kauan noitten ovien kiinni meneminen :D ja olen iloinen että tätä blogia jatketaan taas :)

  VastaaPoista
 7. Jotenki tuntuu että se hallusinoi ja se luuli että se harha on totta.

  VastaaPoista
 8. Heii Grew! Jatka blogia ihmeessä, ja lisää creepypastoja!!! Ne vaan on parasta maailmas!!!! Tää on ainut blogi jota luen, koska olen kiinnostunut kauhusta!! Ja mikäs siis parempaa kuin yöunien menettämien näitten takiaB))

  Ja siis pointti on että blgi on ihan sikahyvä!!!

  VastaaPoista
 9. Hei, hienoa ja pelottavaa settiä täällä. Voisitko kirjoittaa joskus jotain thalassofobiaan littyen, eli fobiatila missä ihminen pelkää mitä veden alla on. Tämä ei ehkä pelota kaikkia, mutta itse ainakin järven tai meren keskellä ajattelen mitä kaikkea kammotavaa syvyyksissä luuraakaan. Esimerkkeinä toimikoon vaikka Kraken ja Cthulhu jne... :D (...Tuli tuosta Dark Water- sanasta mieleen.)
  Ps. Mahtava blogi!

  VastaaPoista
 10. Onko toi tositapahtuma? Ja rakastan tätä blogia ♥♥

  VastaaPoista
 11. Mä asuin tossa hotellissa just viikon. En tiennyt edes tätä koko juttua, ihmettelin vaan kun oli niin outo fiilis koko hotellissa koko ajan. Sit luin jotain buzzfeedin facebookkiin jakamaa lehtijuttuja pelottavimmista jenkkihotelleista. Tää oli tokana ja olin kusta housuun kun näin tän. Hotellin nimihän sis nykyään on Stay on Main. Viikko meni kuitenkin ihan hyvin, mut oli ahdistava fiilis koko ajan. Jopa silloin, kun en koko jutusta tiennyt. Hotelliin mentiin sattumanvaraisesti, kun piti äkkiä päästä johonkin. Yks yö heräsin siihen, et mun peitto oli lähteny pois päältä ja tunsin kylmän henkäyksen mun kädessä. Säikähdin hemmetisti. Kaikkea tollasta outoa tapahtu, mut en pelänny kuitenkaan. Koska tiiän, että jos siellä on henkiolentoja tms, niin pelkohan niitä vaan ruokkisi. Mielenkiintonen ja surullinen tää Elisan tapaus. Vaan niin oli tää hotellikin mielenkiintoinen, varsinkin öisin..

  VastaaPoista
 12. muistakseni olen nähnyt Elisa Lamin videon eräästä videosta mikä käsitti ns. creepypasta rituaalipelejä.... ja pelin nimi on hissipeli... taikka elevator game

  VastaaPoista
 13. Huomasiko kukaan että tuossa hissivideossa tuo aika alkoi pätkimään just ennen ku ovet sulkeutui? Näkyy videon alalaidassa ja muissa kohdissa se eo pätkiny. Eihän vaan ole muokattu video?

  VastaaPoista
 14. Se tais tehä hissirituaalia :DD

  VastaaPoista
 15. Taas niin jännää vaikka aloitin blogin katsomisen äskettäin ja olisiko täällä juttua annabellestä kun mietin että oisko jotain parempaa tietoa kun elokuvassa

  VastaaPoista
 16. Samaa mietin. Muuten video toimii normisti.

  VastaaPoista
 17. Kaksisuuntainen mielialahäiriö? No jo on diagnoosi. Väitänpä, että tässä on tullut jonkinlainen käännöskukkanen jossain vaiheessa. Ei siis välttämättä suomentajalle vaan jo jollekin paljon aikaisemmin. Skitsofrenialta toi käytös vaikuttaa erittäin vahvasti!

  Kiitos suomentamisesta, hienoa työtä! :)

  VastaaPoista
 18. Mä en ole varma mutta tätä stooria lienee käytetty ainakin osittain yhdessä CSI New York sarjan alkupään jakoissa. Tosin siinä se nainen tekee tarkoituksella itsarin, ensin pahoinpitelemällä itseään ja sitten hypppäämällä talon katolla olevaan vesisäiliöön. Sitä ennen nainen oli tietysti yrittäny lavastaa yhden tohtorin syylliseksi. Tohtorin, jolla oli pienen pieni morfiini-riippuvuus ja joka oli joitain vuosia aiemmin onnistunut tappamaan tän naisen lapsen, kun oli yrittänyt elvyttää sitä morfiinipäissään.

  En sit tosiaan tiedä, että onko tämä juttu ollut heidän mielessään tai ylipäätään kyseinen rakennus, ja siitä sitten tehty ko. sarjaan vähän oma juttunsa. Mutta tämä oli mielenkiintoinen juttu ja tosiaan itseänikin vähän hämmensi tuo naisen käytös ja jos tosiaan ei ollut aineissa, niin oliko sitten mielenterveyden ongelmia ja näkikö sitten jotain omiaan, jonka kanssa piti neuvonpitoa tai sit jos siellä oli oikeasti joku, niin tämä joku osasi sitten hyvinkin taitavasti välttää kamerat, jos niitä siis hissin lisäksi on ollu käytävillä.
  Sumeuden huomasin minäkin, mutta saattoihan se linssi olla vähän likainen tai sitten tarkennus hetkellisesti mennyt huonoksi. Eihän mikään laite ikuisesti kestä. Tuota hissin ovien pitkää aukioloa minäkin ihmettelin, mutta ajattelin sitten, että meniköhän se hissi hetkellisesti sekaisin, kun nainen paineli kaikki kerrokset.
  Siis kun meneehän se tavan kerrostalossakin hissi helposti sekaisin, jos painelee kaikki kerrokset, varsinkin usemapaan kertaa, kuten kakarat tuppaa joskus tekemään, niin en ihmettelis, jos tässäkin jotain sellaista ois sattunut. Ja kun hissi tosiaan ei ole varmasti ollut mikään uuden uusi, vaan varmasti jo joitain vuosia vanha ja paljon käytössä ollut, niin eipä se kai paljoa vaadi, että vähän jumittaa jossain kerroksessa.

  Mut joo, lisää tällaisia mielenkiintoisia juttua, kiitos. :) *peukutukset*

  VastaaPoista
 19. Olen varma että hotellin työntekijä/työntekijät olivat osallisia murhaan. Koska ilmiselvästi näyttää että hän odottaa hississä innoissaan jota kuta kenties ihastusta kenet hän on tavannut ja hän ei malta odottaa että tämä tulee hissille miksi hän yrittää pitää hissiä paikallaan ja hän heiluttelee käsiään ihan kuin puhuisi jonkun kanssa. Hänellä ei myöskään ollut silmälaseja jotka hän jätti huoneeseensa mahdollisesti näyttääkseen kauniimmalta jollekulle ja miksi hän ei nähnyt hyvin hissin nappeja. Ja jos tämä kyseinen tyyppi ei halunnutkaan tulla hissiin hän mahdollisesti tiesi missä kamerat ovat eikä halunnut jäädä kiinni jos oli suunnitellut murhaavansa naisen, miten muutenkaan hän olisi päässyt katolle ellei hotellin työntekijä olisi ollut mukana koko jutussa. Lisäksi hotelli otti itselleen kaikki naisen hallussa olevat tavarat eikä niistäkään olla puhuttu mitään. Myös monet sanovat että videosta on leikattu osa pois eli hotellin omat työntekijät ovat yrittäneet peitellä jotain.

  VastaaPoista