Pages

torstai 3. lokakuuta 2013

Itkevä Poika taulun kirous

Legenda tämän maalauksen takana on hyvin julma. Tarina alkaa vuoden 1985 liepeillä, kun useiden outojen tulipalojen ketju levisi ympäri Englantia. Kun talojen rauniot tutkittiin, ainut ehjänä jäljelle jäänyt esine oli maalaus pienestä pojasta, jonka poskia pitkin valui kyyneleitä ja joiden määrä lisääntyi aina tulipalon sattuessa. Voisiko tämä olla vain sattumaa?


Totta tai tarua, Sun-lehti kertoi jutussaan miten kaikki talossa olleet tavarat olivat tuhoutuneet maalausta lukuunottamatta. Useita kopioita tästä samaisesta taulusta liikkui ympäriinsä ja kaikilla niistä näytti olevan samat vaikutukset. Koti ja kaikki tavarat sen sisällä tuhoutuivat täysin mutta maalauksessa Itkevästä Pojasta ei näkynyt merkkiäkään siitä, että se olisi ollut tulipalossa.

Sanomalehti alkoi saada puheluita ihmisiltä ympäri Englantia ja heillä oli samankaltaisia tarinoita kerrottavanaan Itkevä Poika taulusta. Yksi henkilö joka soitti Sun-lehteen oli Dora Mann Mitcham joka sanoi "Vain kuusi kuukautta sen jälkeen kun olin ostanut taulun, taloni paloi maantasalle tulipalossa. Kaikki maalaukseni paloivat, paitsi taulu Itkevästä Pojasta." Kuukausi tarinoiden julkaisemisen jälkeen, Sun-lehti antoi lukijoilleen mahdollisuuden tuoda heidän Itkevä Poika maalauksensa heille jotta ne poltettaisiin ja niiden kirouksesta päästäisiin eroon. Kaikki maalaukset jotka tuotiin lehden toimitukseen poltettaviksi paloivat ja kaikki iloitsivat siitä.

Tarina kuitenkin jatkuu. Itkevä Poika maalauksia on löytynyt hiiltyneistä kodeista 1985 luvulta asti, joista viimeisin löytyi 1988.

Kukaan ei tiedä varmaksi kuka on maalannut taulun ja mistä hän sai idean maalata itkevän pojan. Huhut ja tarinat liikkuvat yhä sen ympärillä. Fakta on että jos löydät kauniin maalauksen surullisesta, itkevästä pojasta, ole varuillasi.

19 kommenttia:

 1. uu kiitos tästäsuomennoksesta n___n~

  -se joka sitä joskus toivoi heh.

  VastaaPoista
 2. Nyt tuli muuten kylmät väreet... Huoneessani on nimittäin tämänkaltainen taulu..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan sama täällä, ja huone syttyi tuleen. Selvisimme.

   Poista
 3. Ystäväni äidillä on seinällä juuri tuollainen kuvan taulu. :D Myös itkevä tyttö taulu löytyy ;D

  VastaaPoista
 4. Näin tässä pari päivää sitten 2 kpl näitä Itkevä Poika -tauluja Jämsässä kirpputorilla. Olin lukenut tämän postauksen aiemmin ja voitte kuvitella kuinka säikähdin. Seisoin varmaan viisi minuuttia katsomassa tauluja, enkä päässyt liikkeelle. Se oli tosi outoa. Säälin vaan sitä, joka ostaa ne...maksoi 16€ Myös siskoni tunnisti taulut Itkeviksi Pojiksi. Hänkin tuntee tarinan etäisesti.

  VastaaPoista
 5. Mäkin olin jämsässä kirpputorilla ja vastaan tuli 2 itkevä poika maalausta kyllä siinä vähä jähmetty.. D:

  VastaaPoista
 6. Meillä on neljä noita seinällä, ollut jo pari vuotta eikä mikään ole palanut.. Taiteilijan nimi on muuten Giovanni Bragolin (Franchot Seville).

  VastaaPoista
 7. Muutamilla sukulaisilla on itkevä tyttö ja itkevä poika taulu.. Meni kylmät väreet!

  VastaaPoista
 8. Outoa vai mitä? -ohjelmassa oli tästä juttua. Tarina oli aikoinaan todennäköisesti tarkoituksella nostettu esille iltapäivälehtien kovan kilpailun takia. Juttu oli siihen tarkoitukseen täydellinen. Selityskin tapahtumille on luonnollinen. Tauluja on myyty satoja tuhansia, maailmanlaajuisesti miljoonia. On hyvin todennäköistä, että monissa palaneissa taloissa oli kyseinen taulu. Taulu säilyy lähes vahingoittumana, jos se on ripustettu tavallisella narulla seinälle, jolloin se tippuu lattialle, joka on viilein paikka talossa. Ohjelmassa rekonstruoitiin tulipalotilanne ja taulu tosiaankin säilyi vahingoittumana, koska putosi lattialle. Ja meillä muuten kesämökin saunakammarissa ollut tuollainen taulu jo yli 20 vuotta, ja vielä on sauna palamatta. :)

  VastaaPoista
 9. Näin kirpparilla tuommoisen taulun, ja meinasin revetä. xD olis tehny mieli ostaa! :'D

  VastaaPoista
 10. Mun mummon mökillä oli toi ja mökki palo.. Siinä sitten ihmeteltiin kun vain se taulu jäi... 😲

  VastaaPoista
 11. Mun mummolla oli tommone taulu ja sit se kuoli vanhuutee (91v se oli) ja nyt mun toisella mummolla on se :)

  VastaaPoista
 12. Mun mummolassa toi alempana sanomalehdessä ollut taulu 40 vuotta kumpikaan taloista ei palanut. Nyt taulu on minulla

  VastaaPoista
 13. Sukulaisil on tollasii taului. Sitä tulipaloo odotellessa.

  VastaaPoista
 14. Kyseessä on Giovanni Bragolinin maalaukset itkevistä pojista ja tytöistäkin. Taiteilija on käyttänyt useita eri taiteilijanimijä, joten tauluista voi löytyä myös signeerauksia eri nimillä, saman hepun tekemiä kuitenkin viime vuosisadan alusta. Lisäksi lukuisia kopioita on liikkeellä, näihin törmää todennäköisemmin. Intensiivisiä tauluja täytyy myöntää. Törmäsin yhteen näistä tyhjentäessäni töissä kuolinpesää. Pomo varaa sitä maalausta minulle, en vain tiedä kuinka hyvä kombo on ottaa "kirottu" taulu kuolinpesästä omalle seinälle. Tulee sellaiset fire walk with me -vibat. Toisaalta sisälläni asuva anarkisti-nihilisti voisi hyvinkin uhmata tätäkin, tosin ehkä palohälyttimen voisi asentaa takaisin kattoon. Tämä versio on tosin ehta kopio.

  VastaaPoista
 15. minun mummolla ja papalla oli itkevät lapset seinällä ja se herätti minussa vahvoja tunteita nimenomaan vuonna 85 kun olin 7 vuotias tunsin vahvaa myötätuntoa niitä lapsia kohtaan niissä tauluissa on jotain maagista tilasin juuri netistä itselleni molemmat taulut ja aion ripustaa ne seinälle heti kun ne tulee.saa nähä mitä tapahtuu

  VastaaPoista
 16. Papalla taitaa löytyä tollainen.. Täytyy käydä kurkkaamassa.

  VastaaPoista
 17. https://fi.ilovevaquero.com/iskusstvo-i-razvlecheniya/54273-dzhovanni-bragolin-kartina-plachuschiy-malchik-istoriya-opisanie-i-foto.html se siitä mystiikasta.

  VastaaPoista