Pages

lauantai 8. lokakuuta 2011

Fiktiiviset elokuvien murhaajat

Jason Voorhees (Perjantai 13.)


Jason Voorhees oli laiminlyönnin ja ihmisten julmuuden uhri. Nuoren poikana hän hukkui Crystal Laken leirillä. Alueella olleet leiriohjaajat eivät kuulleet Jasonin avunhuutoja, vaan keskittyivät johonkin aivan muuhun kuin leirin valvomiseen. Jasonin ruumista ei koskaan löydetty ja leirillä alkoi liikkua urbaanilegenda, jonka mukaan Jason vetäisi veden alle sellaiset, jotka eivät osaa uida.

Jason syntyi Pamela Sue Voorheesille vuonna kesäkuun 13 päivä, 1946. Hänen isänsä oli Elias Voorhees. Pian Jasonin syntymän jälkeen isä hylkäsi perheensä ja uskotaan, että tämän takia Jasonin äidistä tuli ylisuojelevainen hänen ainoaa lastansa kohtaan. Jason syntyi epämuodostuneena, joka aiheutti hänelle paljon ongelmia; hän ei koskaan mennyt kouluun, joten hänellä ei ollut yhtään ystäviä. Outoa kyllä, hän ei koskaan sairastunut tai kokenut fyysistä kipua. 

Jasonin äiti Pamela sai töitä lähellä sijaitsevasta kesäleiristä kokkina ja ensimmäistä kertaa elämässään Jason joutui muiden katseiden alle joutuessaan leirille äitinsä mukana. Toiset lapset ottivat Jasonin pilkkansa kohteeksi.

Jasonin katoamisen (hukkumisen) jälkeen, hänen äitinsä oli surun murtama ja menetti kirjaimellisesti järkensä. Vuosi myöhemmin Jasonin katoamisesta, hän tappoi kaksi leiriohjaajaa, jotka eivät olleet valvoneet Jasonia. Tämä tapahtuma antoi leirille lempinimen "Camp Blood" ja leiri suljettiin. Pamela otti tehtäväkseen sabotoida leiriä, jottei sitä avattaisi uudelleen. Se sulkeutuikin 21-vuodeksi, mutta avautui sitten jälleen, paikallisten varoitteluista huolimatta. Tämän jälkeen Pamela palaa leirille ja tappaa kaikki leiriohjaajat. Yksi ohjaaja kuitenkin selviää ja tappaa Pamelan.

Tämä herättää Jasonin kuolleista ja hänestä on tullut pysäyttämätön tappokone, joka tappaa jokaisen joka sattuu hänen kohdalleen kostaakseen rakkaan äitinsä kuoleman.Freddy Krueger (A Nightmare on Elm Street)


Amanda Krueger oli nunna joka työskenteli mielisairaalassa ja joutui vahingossa lukituksi huoneeseen mielisairaiden keskelle. He hyökkäsivät Amandan kimppuun ja raiskasivat häntä toistuvasti kunnes hän oli kuolemaisillaan. Hän tuli raskaaksi ja synnytti syyskuussa 1942 pojan jonka hän nimesi Frederick Charles Kruegeriksi. Lapsi sijoitettiin väkivaltaisen alkoholin luokse, joka tunnettiin nimellä herra Underwood.

Alakoulussa ollessaan Freddy tappoi luokan yhteiset hamsterit ja häntä kiusattiin sanomalla, että hän oli "kymmenien mielisairaiden lapsi". Aikuisena hän viilteli itseään partaterillä purkaakseen pahaa oloaan. Hän käytti samaa partaterää tappaakseen herra Underwoodin.

Alkuperäisessä elokuvassa Freddy oli naimisissa ja hänellä oli lapsi. Hän kuitenkin tappoi vaimonsa ja lapsi vietiin häneltä pois. Tämän jälkeen Freddy tuli tunnetuksi naapuruston lasten tappajana. Hän kidnappasi lapsia ja kidutti heitä. Kaupungin asukkaat halusivat kostaa lasten kokemukset Freddylle, joten he heittivät tämän päälle bensaa ja sytyttivät tuleen. Freddy alkoi myöhemmin kuolemansa jälkeen tappamaan uhrejansa näiden unissa ja terrorisoi Elm Streetin nuorisoa.

Michael Myers (Halloween)Michael Audrey Myers syntyi lokakuun 19 päivä, vuonna 1957. Hänellä oli vanhempi kaksi sisarta, Judith ja Laurie. Vuonna 1963, Michaelin ollessa 6-vuotias, hän väitti näkevänsä järkyttäviä painajaisia ja kuulevansa äänen päässään, joka käski häntä tekemään asioita. Hän näki unia muun muassa epämuodostuneesta teinipojasta nimeltään Enda, joka joutui rakkautensa kohteen torjumaksi. Enda murhasi tämän raa'asti halloween-yönä. Näillä unilla oli vahva vaikutus Michaeliin myöhemmin hänen elämässään.

Lokakuun 31 päivänä vuonna 1963, Michael teki ensimmäisen murhansa. Hänen vanhempansa olivat poissa kotoa, joten hän oli sisarensa Judithin ja tämän poikaystävän Dannyn kanssa. Judithin oli tarkoitus olla lapsenvahtina Michaelille, mutta hän oli kiinnostunut enemmän Dannyn kanssa kuhertelusta. Dannyn lähdettyä Michael pukeutui pelle-asuun ja haki puukon keittiöstä, puukottaen sisarensa Judithin kuoliaaksi. Tämän jälkeen Michael käveli tyynen rauhallisesti etupihalle odottamaan vanhempien ja poliisin tulemista paikalle.

Michael joutui psykiatri Sam Loomisin potilaaksi, joka ymmärsi että Michael oli pohjimmiltaan paha, joka halusi hävittää rauhan Haddonfieldistä. Lokakuun 30 päivänä, vuonna 1978 Michael pakeni ja aloitti suunnitelmansa toteuttamisen tappamisen avulla.Leatherface (Teksasin moottorisahamurhaaja)


Thomas Hewitt eli Leatherface eroaa muiden kauhuelokuvien tappajista siinä, ettei häntä kuvata sadistisena ja kaikinpuolin pahana, vaan henkisesti jälkeenjääneenä. Suurimman osan aikaa hän tekee mitä hänen kannibaali-perheensä käskee ja on jopa hieman pelokas perhettään kohtaan, sillä on joutunut kuulemaan näiltä naljailua jälkeenjääneisyydestään. Leatherface on ikäänkuin iso vauva, joka tappaa itsepuolustukseksi tuntiessaan olonsa uhatuksi tai perheensä uhatuksi. Tämä väite perustuu ensimmäiseen elokuvaan, jossa Leatherface on erityisen peloissaan uusista ihmisistä jotka tulevat taloon. Perhe on Leatherfacelle kaikki kaikessa.

Leatherfacen kasvot ovat epämuodostuneet, jonka johdosta tämä käyttää uhriensa kasvoista tehtyjä naamioita, jotka hän itse ompelee ihoonsa kiinni. Jo ikoniseksikin kohonnut moottorisaha toimii Leatherfacen murhavälineenä.

4 kommenttia: