Pages

lauantai 20. lokakuuta 2012

Summerwindin kummitustalo


West Bayn järven rannalla, kaukaisimmilla Wisconin alueilla, ovat Summerwindiksi kutsutun kartanon rauniot. Taloa ei enää ole paljoa jäljellä, mutta muistot ovat... se oli sija tarinoille, legendoille ja selittämättömille tapahtumilletarinat. Summerwind on Wisconin kuuluisin kummitustalo, tai ainakin se oli, kunnes tuli ja luonto tuhosivat sen. Kartano rakensi vuonna 1916 Robert P. Lamont kesätaloksi hänelle ja perheelleen. 
Mutta elämä ei normaalia Summerwindissä Lamontin perheen omistusaikoina. Ne, jotka väittävät kummitustarinoiden keksittäneen vasta myöhemmin talon tuhoutumisen jälkeen unohtavat alkuperäisen tarinan Robert Lamontin kohtaamisesta hengen kanssa. Talon legendat kertovat, että eräänä iltana Lamontin perheen ruokaillessa, kellarin oven takaa alkoi kuulua outoa ääntä ja ovea hakattiin taukoamatta. Yhtäkkiä ovi aukesi ja siellä seisoi mies joka muistutti olomuodoltaan haamua. Robert Lamont otti pistoolin taskustaan ja ampui haamua useita kertoja, mutta ovi kerkesi mennä kiinni. Ampumajäljet näkyvät yhä kellarin ovessa.


Ampumajäljet kellarin ovessa, kuvat otti Todd Roll.

Robert Lamontin kuoleman jälkeen talo myytiin... ja myytiin jälleen. Vaikuttaa, että mitään epätavallista ei oikeastaan tapahtunut siellä sen jälkeen kun Robert Lamont kohtasi aaveen, kunnes vasta 1970 luvun alussa. Se oli aikaa, jolloin siinä silloin asunut perhe melkein tuhoutui... ilmeisesti aaveiden takia.
Arnold Hinshaw, hänen vaimonsa Gringer ja heidän kuusi lastaan muuttivat Summerwindin taloon 1970 luvun alussa. He asuivat talossa vain kuusi kuukautta, mutta se oli tapahtumarikasta aikaa.

  Sinä päivänä kun he muuttivat, he tiesivät, että talossa tapahtui outoja asioita. Hintshawnin perhe alkoivat välittömästi huomata erilaisia varjoja ja hahmoja käytävillä. He myös sanoivat kuulleensa ääniä ja puhetta tyhjistä huoneista. Kun he kävelivät huoneeseen sisään, äänet loppuivat välittömästi. Yksi huomattavimmista oli tummahiuksinen nainen, joka usein nähtiin leijumassa edestakaisin keittiön ovien edessä.
  Perhe luuli kuvittelevansa kaiken, mutta tapahtumat todistivat eriä. Esimerkiksi kuumavesipumppu saattoi oudosti rikkoutua ja ennen korjaajan kutsumista korjautua itsestään.
   Ikkunat ja ovet jotka olivat suljettuina saattoivat aueta itsestään. Erityisesti yksi tietty ikkuna, joka aukesi ja sulkeutui itsestään kaiken aikaa. Epätöivossa, Arnold hakkasi raskaan naulan ikkunaan pitääkseen sen kiinni, ja lopulta se pysyi kiinni.
  Kerran, Arnold oli kävelemässä autolleen mennäkseen töihin, kun yhtäkkiä auto leimahti liekkeihin. Kukaan ei ollut sen lähellä. Ei ollut varmaa oliko palon alku yliluonnollinen ja normaali, kuitenkin, palon aiheuttajaa ei koskaan löydetty.
  Esimerkkinä oudoista tapahtumista, Hinshawsin perhe halusi kunnostaa taloa joten he palkkasivat miehiä tekemään taloon vähän muutoksia. Oli yleistä, etteivät miehet ilmaantuneet töihin, yleensä valittaen sairautta. Kuitenkin eräät työläiset kertoivat joidenkin miehien kieltäytyvän työskentelemisestä Summerwindissä...jolla oli huono maine aaveiden ja paranormaalin toiminnan takia. Silloin Hinshawsin perhe luovutti ja päätti yrittää tehdä kaiken työn itse.
  Eräänä päivänä he alkoivat maalaamaan kaappia eräässä makuuhuoneessa. Kaapin perällä seinässä oli suuri kenkienkuivaaja ja Arnoldin täytyi irrottaa se jotta hän voisi maalata myös sen alta. Kun hän teki sen, hän huomasi että kuivaajan takana oli suuri musta reikä.
  Ginger toi hänelle taskulampun ja katsoi sisälle reikään, jonne hän mahtui vain hartioihinsa asti. Hän katsoi ympärilleen taskulampun valossa ja sitten yhtäkkiä hypähti taaksepäin, perääntyen nopeasti pois aukolta. Hän oli kauhuissaan ja inhon vallassa... Sisällä aukossa oli luuranko.
   Uskoen, että eläin oli jumittunut sinne ja kuollut monia vuosia sitten, Arnold yritti mahtua aukosta sisään päästäkseen katsomaan lähempää, mutta ei onnistunut. Kun hänen lapsensa tulivat koulusta, hän käski tytärtään Marya menemään aukosta sisään. Mary otti taskulampun ja ryömi aukosta sisään. Hetkeä myöhemmin, hän kiljui. Kyseessä ei ollut eläimen, vaan ihmisen luuranko. Mary löysi pääkallon, jossa oli yhä likaisia mustia hiuksia, käden ja jalan osan.
   Syy, miksi Hinshawsit eivät koskaan ilmoittaneet luurangosta viranomaisille oli tuntematon. Talossa aijemmin havaittu tummahiuksinen nainen liitettiin löydettyyn luurankoon, jonka päässä oli myös tummia hiuksia. Luurangon omaava nainen oli varmaan joutunut rikoksen uhriksi monia vuosia sitten, joten poliisi ei olisi voinut tehdä enää asialle mitään.

Jos he olisivat ajatelleet asiat loppuun, he olisivat ehkä ymmärtäneet, että luuranko saattaisi olla syy talon paranormaaliin toimintaan. Sen poistaminen olisi antanut hengelle rauhan.

Joka tapauksessa, he jättivät luurangon löytöpaikalle. Pian sen löytymisen jälkeen, asiat Summerwindissa kääntyivät huonompaan päin.
  Arnold alkoi soittaa Hammond-uruilla, jotka pariskunta oli ostanut ennen muuttoa, todella myöhään yöhön asti. Hän oli aina nauttinut urkujen soittamisesta, käyttäen sitä rentoutumiseen, mutta hänen soittamisensa oli nyt erilaista. Hänen soittamisensa oli sekoitusta erilaisista melodioista joissa ei ollut mitään järkeä, ja yltyi kovemmaksi yön mittaan. 
  Ginger pyysi häntä lopettamaan, mutta Arnold väitti demonien hänen päässään pakottavan hänet soittamaan. Hän yleensä soitti urkuja aamun koittoon asti, pelottaen vaimoaan ja lapsiaan niin pahoin, että he usein menivät yhdessä yhteen makuuhuoneista pelon vallassa ja itkien.
  Arnold oli lähellä menettää järkensä ja samalla, Ginger yritti itsemurhaa.
Olivatko tarinat oudoista tapahtumista Summerwindissä vain kahden häiriintyneen mielen tuotosta? Se vaikutti siltä... mutta entäpä lapset? He myös kertoivat aavemaisista tapahtumista. Ottivatko he vain mallia vanhemmistaan, vai olivatko tarinat totta?

  Lopulta Arnold lähetettiin saamaan hoitoa ja Ginger ja lapset muuttivat Grantoniin asumaan Gingerin vanhempien luokse. Ginger ja Arnold erosivat ja näytti siltä, että Arnold toivoi hoidon epäonnistuvan. Ginger kuitenkin meni naimisiin George Olsen nimisen miehen kanssa.
  Asiat vaikuttivat menevän melko hyvin Gingerin uudessa rauhallisessa elämässä, kunnes pari vuotta myöhemmin, hänen isänsä kertoi aikovansa ostaa Summerwindin.

Gingerin vanhemmat Raymond Bober ja Marien suunnittelivat muuttavansa vanhan kartanon hotelli-ravintolaksi. Hän uskoi talon viehättävän monia asiakkaita sen sijainnin takia.
  Heillä eivät tienneet, mitä heidän tyttärensä talossa oli tapahtunut.
Ginger oli kauhuissaan vanhempiensa päätöksestä. Hän ei ollut koskaan antanut heille kaikkea tietoa, mitä talossa oli tapahtunut viimeisinä kuutena kuukautena jotka hän oli viettänyt talossa ja kieltäyti kertomasta sitä vanhemmilleen. Hän vain rukoili, etteivät he ostaisi Summerwindiä.
  Vanhemmat olivat kuitenkin jo päätöksensä tehneet. Raymond ymmärsi, että talo oli kummitustalo, mutta se ei häirinnyt häntä. Hän väitti viettäneensä aikaa talossa ja tietäisi aaveen henkilöllisyyden.
  Raymondin mukaan, aave oli mies nimeltä Jonathan Carver, 1918 luvulla elänyt brittiläinen tutkimusmatkailija, joka kummitteli talossa etsien kauppakirjaa jonka hänelle oli antanut intialaiset. Kauppakirjassa hänellä oli ilmeisesti omistut Wisconsin pohjois-osaan. Kauppakirja oli ilmeisesti laatikossa, joka oli piiloitettu Summerwindin perustusten alle. Raymond väitti Carverin pyytäneen apua laatikon löytämisessä.
  Raymond kirjoitti kirjan kokemuksistaan Summerwindissä ja hänen kommunikaatioistaan Carverin kanssa unissaan, transsissa ja Ouija laudan avulla. Kirja julkaistiin 1979 vuonna. Raymond käytti peitenimenä Wolffgang Von Bober ja kirja oli nimeltään "THE CARVER EFFECT". Siitä on enää harvoja kopioita jäljellä.

Raymond Boberin kirjoittama kirja, jota on erittäin hankala enää löytää.


 Pian sen jälkeen kun Raymond oli ostanut talon, hän, hänen poikansa Karl, Ginger ja hänen uusi miehensä George viettivät päivän tukien taloa. Kun ryhmä oli kiertänyt talon läpi ja olivat palaamassa alakertaan, George näki kaapin jonne salainen kauppakirja oli piiloitettu. Hän alkoi tutkimaan kaappia, vaikka Ginger pyysi häntä lopettamaan.
  George oli hämmentynyt. Hän oli erittäin kiinnostunut kaapista ja siitä, mitä siellä saattaisi olla. Siihen asti, Ginger ei ollut koskaan kertonut kenellekkään ruumiin löytymisestä. Myöhemmin, kun koko ryhmä istui keittiössä, hän kertoi kaikille.
  Tarinan kuulemisen jälkeen, George kiirehti takaisin yläkertaan ja meni kaapille. Gingerin veli Karl kiipesi mustaan aukkoon valon kanssa ja katsoi ympärilleen. Hetkeä myöhemmin hän kiipesi ulos, se oli tyhjä.
  Raymond ja George myös katsoivat sisään mustasta aukosta ja eivät nähndeet mitään. Minne luuranko oli kadonnut? Oliko se poistettu joko yliluonnollisesti vai oliko se maantunut?  Vai oliko se koskaan edes ollut siellä?

Kesän lopussa, Karl matkusti yksin Summerwindiin. Hän aikoi korjailla taloa ja päästä eroon lepakoista, jotka häiritsivät paikkaa. Hän myös suunnitteli tekevänsä pihatöitä ja siivoavansa.
  Ensimmäisenä päivänä, jona hän oli talossa, alkoi sataa ja hän alkoi sulkea joitakin ikkunoita. Hän oli yläkerrassa, pimeällä käytävällä, kun hän kuuli äänen kutsuvan hänen nimeään. Hän katsoi ympärilleen mutta ketään ei näkynyt. Karl sulki loputkin ikkunat ja meni alakertaan. Hän kävellessään portaita alas, hän kuuli pistoolilla ampumisen ääniä. Hän juoksi keittiöön, josta ne olivat kuuluneet. keittiö oli täynnä savua ja patruunan haju leijui ilmassa. Ilmeisesti joku oli ampunut talon sisällä.
  Karl alkoi tutkia asiaa ja huomasi, että kaikki ovet olivat lukittuja ja ketään ei näyttänyt olevan sisällä joten hän palasi keittiöön. Hän katseli ympärilleen keittiössä ja löysi kaksi luodin tekemää reikää kellarin ovessa. Hän huomasi, etteivät reijät olleet uusia.

Ne olivat ilmeisesti ne luodit, jotka Robert Lamont oli ampunut aavetta kohden kauan aikaa sitten. Ehkäpä tapahtumat toistivat itseään Summerwindissä.
  Karl ei välittänyt mikä selitys oli, se oli kuitenkin tarpeeksi hänelle ja lähti talosta sinä iltapäivänä.
Suunnitelmat talon muuttamisesta ravintolaksi eivät sujuneet ongelmitta. Työskentelijät kieltäytyivät työskentelemästä valittaen työkalujen katoamisesta ja tunteesta, että heitä tarkkailtaisiin. Marie Bober myötäili heidän valituksiaan. Hänen oli todella hankala olla talossan ja kertoi ihmisille tunteesta, että häntä seurattaisiin paikasta toiseen aina kun hän oli talossa.
  Yksi kauheimmista asioista Marielle kuitenkin oli kuitenkin talon suureneminen ja pieneneminen. Kun Marie mittasi huoneita yhtenä päivänä, toisena päivänä ne olivat erikokoisia. Yleensä, hänen mittauksensa olivat suurempia mitä talon papereissa luki, joskus jopa valtavan paljon suurempia. Esimerkkinä, Marie saattoi mitata, että huoneeseen mahtuisi istumaan 150 ihmistä, mutta tarkastaessaan talon papereista, hän ymmärsi ettei huoneeseen mitenkään mahtuisi niin monta ihmistä.

Kun talossa otettiin valokuvia, käyttäen samaa kameraa ja ottaen kuvia sekuntien päässä toisistaan täysin samoissa paikoissa ilmeni, että olohuone suureni kuvissa eniten.

Marie vertasi kuvia Gingerin aijemmin ottamiin. Eräässä Gingerin kuvassa oli ikkuna, jossa oli verhot jotka Ginger oli muutettuaan pois vienyt mukanaan. Marien kuvissa samat verhot olivat ikkunoissa, vaikka se ei olisi mitenkään mahdollista.

Kuten Karlin kuulema pistoolin ammunta, voisiko Summerwindissä aika toistaa itseään? Ehkä paikka ei ollut ollenkaan kummitustalo, mutta sen sijaan se oli paikka, jossa aika muuttui tavoin jota emme pysty käsittämään. Varjot ja hahmot olivat ehkä ihmisiä tai kuvia menneisyydestä (tai tulevaisuudesta) ja Karlin nimen kutsuminen olisi tapahtunut todellisuudessa... useita kuukausia myöhemmin.
  Projekti talossa keskeytettiin ja Boberit eivät koskaan tulleet näkemään unelmiensa ravintola-hotellia. Mysteeriä ei ole vielä tähän päivään mennesäkään selvitetty.

Ilmeisesti, emme koskaan tule tietämään, kummitteli Summerwindissä koskaan. Talo on nyt poissa ja meille on jäänyt vain väitteet, raportit ja todistukset talon entisiltä asukkailta.

Talo hylättiin lopullisesti 1980 luvun alussa ja se vajosi yhä syvemmälle raunioiksi. Ikkunat olivat rikkoutuneet ja ovet auki, joten luonto teki tehtävänsä.
  1986 vuonna, talon osti kolme tutkijaa, jotka ilmeisesti luulivat pystyvänsä tekemään talosta toimivan jälleen. Summerwindiin kuitenkin mysteerisesti iski salama vuoden 1988 kesäkuun alussa ja se paloi maan tasalle.


Lähde: www.prairieghosts.com


2 kommenttia:

 1. Hyrr nää on pelottavia! Ja pakko sanoo että tää on aivan mahtava blogi. :>

  Sitä vaan halusin vielä sanoa, että muutamissa kohdissa noi käännökset vähän kangerteli (" Mutta elämä ei normaalia Summerwindissä Lamontin perheen omistusaikoina") mut toisaalta ymmärränki sen että ne kuulostaa välillä vähä hassuilta nuo lauseet. :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitoksia palautteesta! Jos tarkasti katsoisi, niin virheitä löytyisi varmasti todella paljon, koska pelkästään tämän suomentamisessa meni niin paljon aikaa enkä viitsinyt alkaa enää lukemaan läpi.

   Poista