Pages

maanantai 10. kesäkuuta 2013

Sleep Paralysis (Unihalvaus)


Oletko koskaan herännyt kykenemättä liikkumaan tai huutamaan? Pelontunne herää sinussa, muttet edelleenkään voi tehdä mitään asialle. Tuntuu kuin rintakehälläsi olisi suuri paino tai että sinua kuristetaan. Aivosi ovat hereillä, kehosi ei. Tämä voi olla joillekin ihmisille hyvin arkipäiväinen tapahtuma herätessä ja mitään ns. yliluonnollista ei tapahdu. Kaikille tämä unihalvaus kuitenkin tapahtuu 1 tai 2 kertaa elämän aikana. Yhä useammat ovat kertoneet koettuaan kyseisen ilmiön, että huoneessa on ollut demoneiden näköisiä olentoja tai "varjoihmisiä". Pahojen henkiolentojen on sanottu pitelevän unihalvauksesta kärsivää ihmistä paikoillaan, josta johtuu halvauksenomainen tila.

Olet hereillä omassa painajaisessasi. Näet oman huoneesi, mutta paikalla on myös joku muu sinun lisäksesi. Seisomassa sänkysi jalkopäässä, kiskomassa peittoa päältäsi tai tekemässä mitä tahansa, onhan kyseessä uni. "Hyvät" uutiset ovat: Unihalvaus on todettu harmittomaksi. Tavallista sille on kuitenkin se, että ihminen tuntee vahvasti kuolevansa millä hetkellä hyvänsä.

Ihmisten kokemuksia:

"Näin kolme mustaa hahmoa. Yksi oli päälläni ja piti kättä suuni edessä joten en voinut huutaa, puhua tai liikkua. Se tuntuu siltä kuin olisit halvaantunut ja et voisi tehdä mitään."

"Olen kokenut sen monia kertoja. Minulla oli tunne että jos en heti nouse ylös, kuolen."

"Se tuntuu hallitsemattomalta pelolta keskellä yötä. Se ei tapahdu kovin usein minulle. Se ei myöskään kestä kauaa, onneksi. Se on kuin pahin painajaisesi, mutta olet hereillä"

"Se oli kauheaa. Tuntui kuin makaisin omassa verilammikossani ja en pysty nousemaan siitä pois tai katsomaan että vuodanko oikeasti verta."

Itsellenikin on joskus pienenä unihalvaus tapahtunut, mutta on  vielä kirkkaasti muistissa. Heräsin omassa huoneessani, mutta en pystynyt liikkumaan. Jo siinä tilanteessa minuun iski hirveä pelko, koska luulin että olin halvaantunut oikeasti. Tietenkin koitin huutaa jotakin apuun, mutta en pystynyt ja hengittäminenkin tuntui vaikealta. Luulin oikeasti että kuolen siihen paikaan. Aivankuin tuo ei olisi ollut tarpeeksi pikkulapselle, huoneen keskellä seisoi pitkä nainen joka melkein ylettyi kattoon asti. Mitään piirteitä ei pystynyt erottamaan, koska hahmo oli kokonaan musta.

13 kommenttia:

 1. JES mahtavaa että jatkat :D Jään seurailemaan innolla :)

  VastaaPoista
 2. Itsekkin olen odottanut että: "Koska tulee seuraava postaus, koska tulee seuraava postaus!!!!" :D

  VastaaPoista
 3. Saisko lisäää samallaista? Iha paras

  VastaaPoista
 4. Mullaki on tullu tuo mut ei ollu muita huoneessa.

  VastaaPoista
 5. Mulla on kaks kertaa ja mä en tiiä mikä mun huoneessa oli mut joku siä oli tuijottamassa mua

  VastaaPoista
 6. Miullekkin on tapahtunut tuollaista. Huoneessani oli itseni lisäksi pieni valkopukuinen tyttö ja virnuileva poika.

  VastaaPoista
 7. Oon mä kyllä heränny kun en oo pystyny liikkuu tai huutaa :D. Kesäleirin ekana yönä näin painajaista jota olin nähny 2 vuoden välein kesälomien alussa. Kesäleirillä kun näin painajaista ja siin oli joku outo musa ja dramaattinen hetki nii heräsin mutta vaan silmäluomia onnistuin liikuttamaan :p se oli tosi ärsyttävää dx

  VastaaPoista
 8. mä sain tossa jokusen aika sit unihalvauksen. näin vastakkaisessa nurkassa sen naisen kaunasta (en saa nimeä päähäni, kayako tms?) se seisoi siellä ja tuijotti. menin luonnollisesti paniikkiin ja pistin silmät kiinni. kun avasin ne se istu mun päällä naama todella lähellä mua. siinä vaiheessa vapauduin halvauksesta ja itkin ja juoksin vaan.

  VastaaPoista
 9. Onks ittelles tapahtunu? :)

  VastaaPoista
 10. Onko tää siis sun oma, vai jonkun muun? :D

  VastaaPoista
 11. Hyihyihyii mulle kävi tollein about 5-6vee ja viel kaks kertaa.
  Eka ei ollu paha, kun suljin silmät ni mä näin luomien läpi. Sit juoksin äidin ja iskän huoneeseen ja menin niitten väliin paniikissa. Sit tuijotin kattoin,ja aloin näkemään miljoonia käärmeitä joka paikassa jossa oli pienikin viiva. Se oli hirveetä, koska pelkään käärmeitä. Ne oli paksuja ja pitkiä, ja ihan hirveitä. Sit ne tuijotti mua.. >.<

  VastaaPoista
 12. Itelläni on kans ainaki yks kokemus. Tästä on jonkin aikaa (7 kk)

  Olin mennyt myöhään nukkumaan (3:00). En tiedä kauanko nukuin kun heräsin keskel yötä ja menin sitten selälleen kun olin sen nukkumisen ajan ollut kyljellään. Mul oli silmät kiinni sit aloin näkee kuvan kun kaverini (joka oli mun luona yötä) itki mun yläpuolella ja kun kyyneleet oli tippuneet mun päälle niin tunsin saman tien raskaan paineen rinnassani ja muualla kehossa painautuvan kehoni läpi ja en pystynyt liikkuttamaan käsiä, jalkoja, päätä, en mitään. Tätä kesti jotain 10-15 sek arviolta. Tässä vaiheessa tunsin jonkin kolmannen läsnäolon vaikka tiesin, ett huoneessa ei oo muita kuin kaverini ja mä. Ei menny kauaa kun tuli sama tilanne. Mut tällä kertaa tuntui kun jokin olisi istunut rintani päällä ja taas sama raskas paine tuntui menevän kehoni läpi. Oli raskasta hengittää joten mun hengitys kiihtyi. Tuli pien paniikki siinä, etten vieläkään pystynyt liikkuttamaan mitää raajaa ja tämä kesti about saman verran kuin edellinen. Tässä vaiheessa mul oli edelleen silmät kiinni. Olisin muuten avannut mutten pystynyt. Sit tuli erittäin lämmin/kuuma ja hieman pistävä tunne koko kehossa ja pystyin liikuttamaan normaallisti raajojani. Sit näin unta jossa kerroin kaverilleni tästä tapahtumasta jonka tein sitten aamulla kun olimme heränneet.

  VastaaPoista