Pages

sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Masky

Ymmärtääksesi jotain seuraavasta tekstistä, suosittelen katsomaan Marble Hornetsin videot alkaen ensimmäisestä videosta nimeltä "Introduction". Marble Hornets on Youtube-sarja, jonka inspiraation lähteenä toimii Slender Manin myytti. ToTheArkin epäillään olevan Marble Hornetsin takana olevien henkilöiden sivu-kanava.

Sarja seuraa Jayta, nuorta miestä joka yrittää selvittää, mitä tapahtui hänen ystävänsä Alexin kouluprojektin kuvaamisen aikana. Projekti kulki nimellä Marble Hornets. Alex oli kuvannut tätä projektia satunnaisesti kahden kuukauden ajan, ennen kuin hän yhtäkkiä lopetti kuvaamisen ilman minkäänlaista selitystä. Jälkeenpäin Alex etääntyi ystävistään, eikä maininnut projektiin liittyvistä videoista mitään. Itseasiassa vasta kun Jay suostutteli Alexin antamaan videot hänelle, Alex kyllä antoi ne, mutta vannotti Jaylle ettei tämä saisi mainita videoista enää koskaan hänelle. Alex vaihtoi tämän jälkeen koulua ja katkaisi yhteydenpidon Jayn kanssa. Kolme vuotta myöhemmin, Jay muistaa videot ja alkaa katsomaan niitä järjestyksessä jotta ymmärtäisi, miksi Alex lopetti niiden kuvaamisen. Pian tämän jälkeen Jay alkaa kokemaan outoja ja pelottavia asioita liittyen videoihin ja mysteeriseen henkilöön joka tunnetaan vain nimellä "The Operator".

Seuraavaan tarinaan liittyvä Masky on Marble Hornets-videoissa näkyvä hahmo, jolla on valkoinen maski kasvojen edessä. Marble Hornets-videot, joissa Masky on osallisena ovat numeroitu luvuilla #18, #19 ja #23.


Hakkeri, nörtti... Minut on leimattu niin monella erilaisella nimityksellä, että voisit jopa kutsua minua tarralapuksi.

Nimeni on Kris ja asun Kaliforniassa keskellä-ei-mitään. Olen 22-vuotias ja minun lempiaineeni koulussa on teknologia ja kaikki millä on mitään tekemistä numeroiden kanssa. Rakastan haastaa ystäväni Alissahn aivoja numeroihin liittyvillä pulmilla. On hauskaa nähdä, miten hän yrittää ratkaista asettamiani koodeja.

Kello on 01:30 yöllä ja katson pelottavia videoita Youtubesta. Löysin kanavan nimeltä ToTheArk... Öh, outo nimi? Siitä huolimatta menin kanavalle ja klikkasin videota nimeltä "Extraction". Videossa oli hahmo, jolla oli valkoinen maski mustilla huulilla, kulmakarvoilla ja silmäkuopilla... Kyllä, voin myöntää olleeni peloissani. Myöskään videossa näkynyt viesti ei käynyt järkeen.

Videon katsottuani löysin samantapaisia videoita kanavalta nimeltä MarbleHornets. Klikkasin erästä videota, joka oli muistaakseni "Entry #18" niminen.

Näin videossa jälleen saman hahmon valkoisella maskilla... Mutta tällä kertaa videolla oli joku toinenkin.. Tässä ei ole mitään järkeä.

Minun täytyi mennä nukkumaan, sillä olin erittäin väsynyt. Minua kuitenkin häiritsi sisälläni vallitseva tunne siitä, että joku olisi kanssani. En vain tiedä kuka.... Tai mikä.

Herättyäni seuraavana aamuna, seinäni olivat täynnä piirrustuksia, jotka oli kaiverrettu suoraan tapettiin. Lisäksi huoneeseeni oli ilmestynyt nukke, joka oli erittäin pitkä ja valkoinen kuin lumi. Pelkäsin. Ja sitten... Huomasin pöydälläni videon, jonka kääntöpuolella oli käsinkirjoitettu teksti "Katso minut."

En epäröinyt hetkeäkään, vaan menin ostamaan kaupasta kasettinauhurin ja yhdistin sen kotiin tultuani televisiooni.

Video oli Alissahilta. Siinä hän tutki metsiä taloni ympärillä. Hän käänsi kameran kasvoihinsa päin ja sanoi;

- "Voi hyvä jumala, olen niin peloissani, se on Mas--" Video pysähtyi hetkeksi, joten en kuullut mitä hän sanoi.

Alissah jatkoi.

- "Hän on tulossa minun luokseni, he seu-" Video pysähtyi jälleen.

Kuulin hänen lopettavan kävelyn ja pysähtyvän. Sitten hänen silmänsä laajenivat.

- "Löysin sinut."

Kamera tippui ja kuulin Alissahin kiljuvan:

- "MENE POIS! MENE POIS!! EI! APU--"

Video katkesi. Olin katsonut videota noin 15 minuutin ajan ja olin yllättynyt, että se kesti niinkin pitkään. Yhtäkkiä kamera päästi kimeän äänen ja peitin korvani tuskaisesti. Kasettinauhuri sekoili jälleen. Itseasiassa epäilin jopa hetken aikaa että videon pätkiminen saattoi johtua nauhurista."Tämä kasettinauhuri on pelkkä romu." Ajattelin, Huomasin, että video pyörii jälleen ja kamera oli nostettu maasta. Se kuvasi Alissahia, joka oli yltäpäältä veressä ja jonka niska näytti vääntyneen epäluonnolliseen asentoon. Video pysähtyi ja jatkui jälleen. Tällä kertaa kameran edessä seisoi sama hahmo maski päällään kuin eilisessäkin videossa.

Yhtäkkiä kuulin oveni pamahtavan auki, tai siltä se ainakin kuulosti. Sydämeni hakkasi lujaa poimiessani pöytäni alla teipattuna olleen pistoolin. Olin säästänyt sitä juuri tällaisia tilanteita varten ja olin siitä tällä hetkellä erittäin kiitollinen itselleni. Huusin "Kuka siellä?" kovaa. Koitin kuulostaa määrätietoiselta ja uhkaavalta, mutta uskottavuus hävisi viimeistään siinä vaiheessa kun ääneni murtui pelon alla.

Valot sammuivat. Se sai minut entistä vainoharhaisemmaksi.

Tunsin käsien tarraavan minuun kiinni takaapäin, joten refleksinomaisesti ammuin. Osuin jalkaan joka ei ollut kuitenkaan omani. Kuulin karjaisun ja löin takanani seisovaa henkilöä pistoolini takaosalla. Henkilö hätkähti, mutta taklasi minut maahan. Tunsin iskun naamassani ja näin kuinka henkilö otti aseen kädestäni ja heitti sen huoneen toiseen päähän. Sitten kädet kiertyivät kaulani ympärille ja alkoivat hitaasti painaa lujemmin henkitorveani.

Haukoin henkeä ja yritin saada käsiä pois kurkultani siinä kuitenkaan onnistumatta. Pyörryin. Viimeinen asia, jonka näin oli se että hän otti takkiaan pois ja potkaisi minua kipeästi.

--

"Tämä hahmo sopii tähän kirjeeseen," Kris sanoi osoittaen ja katsoi ylös hahmoa, jolla oli maski yllään. Hahmo taputti häntä selkään, sitten hän kääntyi ja katsoi kelloa.

Hahmo huokaisi syvään, katsoi Krisiä ja nyökkäsi ovelle päin. Kris nyökkäsi takaisin ja veti ylleen ruskehtavan hupparin ja laittoi mustan kankaan kasvojensa päälle. Kankaassa oli kaksi punaista ympyrää silmien kohdalla. "Ai niin, anteeksi jalastasi Tim." Kris sanoi kikattaen ja kääntyi ovelle. Hahmo, jolla oli maski eli toisin sanoen Tim punastui maskin takana, käänsi Krisin kohti itseään ja painoi otsansa vasten Krisin otsaa. Kris kikatti jälleen ja käveli ulos ovesta. Tim hymyili.

"Hei, Operaattori, yritä olla syömättä häntä, okei?"

Etäisyydeltä kuului hiljaista naurua. Tim sulki oven ja lähti Krisin perään.

eng. ©

14 kommenttia:

 1. Jes, kiitos tästä suomennoksesta!

  VastaaPoista
 2. Mahtava tarina taas kerran!
  Juonesta en ihan saanu kiinni,mutta hyvä tunnelma oli ahdistava :D

  Eli mahtava postaus jälleen!

  VastaaPoista
 3. ... Voisko joku vähän tarkentaa mulle? 😅 Siis kuka tuli taloon ja oliks se ystävä? Oliks tää niiku tavallaan ees kauhuu, koska tämä henkilö vaikutti ystäbältä nimeltä Tim. Joten mun oli vaikee ymmärtää tarina kun meni vähän seklaisesti. Mutta joo kiitos jos vähän selventäisitte aivojeni toimintaa😂

  VastaaPoista
 4. En tajunnut tota loppua vaikka tiedän kuka/mikä toi operaattori on :D

  VastaaPoista
 5. O.O hui. Ketkä on Tim ja Kris?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maskyn oikea nimi on Tim ja Hoodien Kris ^^

   Poista
 6. Meni hetki ton lopun kanssa, mutta kiitosta taas mahtavasta tarinasta !
  Ja tuo kanava ja sen videot oli tosi mielenkiintosia, ehkä vähän jänniäkin :)! Jatkakaa samaa rataa, oli naseva tunne huomata, että kanava "herätettiin henkiin" ^.^

  VastaaPoista
 7. Se pitäisi kirjoittaa "22 vuotta", ei "22-vuotta''. Sen sijaan ''vuotias'' kirjoitetaan viivalla, eli esim. ''22-vuotias''. :)

  VastaaPoista
 8. tosi pelotavat videot katoin ne ja pelkään koko ajan et mä kuolen mä oon kuitenki vast 11v :(

  VastaaPoista
 9. Uskaltaako noita videoita katsoa ???

  VastaaPoista
 10. Mikä sen tyypin nimi on jol on se valkone maski? Oon vähä vajaa xD

  VastaaPoista
 11. Hyvä tarina, juoni oli vähän epäselvä

  VastaaPoista