Pages

perjantai 3. helmikuuta 2012

Anneliese Michel


Anneliese Michelin tapaus on varmaan tunnetuin niin sanotuista "manauksista". Hän syntyi syyskuun 21, 1952, Klingenbergissä, Bavariassa, Saksassa Katolisena tyttönä. Hän kuoli nestehukkaan ja nälkiintymiseen Heinäkuun 1, 1976, eli 24 vuotiaana. Kaikki alkoi, kun hän 16 vuotiaana sai outoja kohtauksia, jolloin hän tärisi ja menetti kehonsa hallinnan. Lääkärit uskoivat, että hänellä oli epilepsia tai vakavia psyykkisiä häiriöitä. Jonkin ajan kuluttua hänet määrättiin hoitoon, mutta hänen tilansa vain paheni. 

Pian, rukoushetkiensä aikana hän alkoi nähdä näkyjä demoneista ja kuulla ääniä jotka kertoivat hänen olevan kirottu. Jatkuvan huononemisen johteesta papit alkoivat seuraamaan häntä, kun eräs huolestunut läheinen ilmoitti kirkolle, koska uskoi Anneliesen olevan riivattu. Hänen äänensä madaltui ja kohtaukset pahenivat. Tuohon aikaan manausta harjottaneita pappeja ei joko ollut tai kukaan ei halunnut ryhtyä siihen, kunnes pappi Ernst Alt suostui tekemään Annelieselle manauksen 1974, kun Ann täytti 22-vuotta. Mutta pyyntö hylättiin ja papisto neuvoi Annelieseä alkamaan elää uskonnollisempaa elämää.

Anneliese ei ollut enää hallittavissa. Hän alkoi purra, vahingoittaa ja lyödä perheenjäseniään. Hän kieltäytyi syömästä, koska demonit eivät sallineet sitä, hän nukkui kivilattialla, söi hämähäkkejä, hiiltä ja kärpäsiä ja joi omaa virtsaansa useaan otteeseen.  Hän rikkoi krusifiksejä, huusi ja kiljui tuntikausia ja tuhosi uskonnollisia esineitä.

Wurzburgin piispa Josef Stangl kiinnostui hänen tilastaan ja tilasi kaksi manausta suorittavaa pappia, Arnold Renzin ja Ernst Altin. Useiden demoneiden, mukaanlukien Judas Iscariotin (Jeesuksen petturi), Hullu Rooman entinen hallitsija Nero ja  Fleischmann pappi 16 luvulta, oli Anneliesen riivannut itse langennut enkeli Lucifer (Josta lisää seuraavassa postauksessa). Annelieselle tehtiin kymmeniä manauksia ja tila huononi huononemistaan. Lopulta useiden manausyritysten jälkeen Anneliese kuoli nukkuessaan.

Hieman ennen kuolemaansa hän antoi manaajalle kirjeen, jossa hän sanoi, ettei halua enää manauksia. Ilman Anneliesen lupaa manauksia ei voitu jatkaa. Anneliese kertoi että Neitsyt Maria oli ilmestynyt hänelle ja antanut kaksi vaihtoehtoa: 1. Vapautua Demoneistä välittömästi. tai 2. Jäädä riivatuksi pitemmäksi aikaa, jotta maailma näkisi vaarallisuuden ja sieluja pelastautuisi.  Anneliese valitsi 2 vaihtoehdon ja kieltäytyi manauksesta. Neitsyt Maria kertoi, että hän vapautuu demoneista kuollessaan ja saa kuolla rauhallisesti. Anneliese ennusti kuolemansa ajan. Heinäkuun ensimmäinen päivä, 1976, hänen vapautumisensa päivänä, yöllä, demonit jättivät hänet ja hän lopetti raivoamasta. Viimein hän nukahti rauhallisesti, eikä enää koskaan herännyt. Kuollessaan hän painoi vain 30 kg. Vanhemmat ja papit saivat syytteitä ainakin kuolemantuottamuksesta, mutta myöhemmin vanhemmat vapautettiin syytteistä, koska katsottiin, että he olivat kärsineet jo tarpeeksi. Papit selvisivät sakoilla.

3 kommenttia:

  1. Ite oon kattonut on Emily Rosen riivaajan enkä parrin yöhön unta saannut ennen kolmea.. Mutta nyt kun jälkikäteen katon /joskus pienenä siis katoin/ ajattelen että ihan hyvä elokuva itessään, mutta myös tollai ajatuksia herättävä. xd joo osaan selitää nyt ihan oikein mutta siis C:

    VastaaPoista
  2. Jeesuksen Kristuksen nimeen, amen.

    VastaaPoista