Pages

lauantai 11. elokuuta 2012

The Mothman


"Kylmänä syysiltana Marraskuussa 1966, kaksi pariskuntaa ajoivat Länsi-Virginian Point Pleasantin pohjois-puolelle, kunnes he tajusivat, etteivät he olleet yksin.

Se, mitä he näkivät sinä iltana, on yksi suurimmista mysteereistä kautta aikain; Sen seurauksena Mothmanin legenda alkoi. Se on kasvanut ilmiöksi, joka tunnetaan kaikkialla maailmassa ja miljoonat utealiaat ihmiset kysyvät kysymyksiä kuten: Mitä oikeasti tapahtui? Mitä nämä ihmiset näkivät? Onko sitä nähty sen jälkeen? 

Se herättää yhä kiinnostusta ihmisissä ympäri maailmaa - mysteeri Länsi-Virginian, Point Pleasantin Mohtmanista. "

Mothmanin patsas Point Pleasantissa, Länsi-Virginiassa.

Kyseinen teksti löytyy "Mothman-statuesta" eli Mothmanin patsaasta. Mothmanin kuvaillaan olevan ainakin 180 cm pitkä, lähempänä 190 cm. Sillä kuvaillaan olevan kirkkaat punaiset silmät ja valtavat siivet selässä. Sen on nähty lentävän taivaalla ja lentonopeuden on kuvailtu olevan ainakin 160 kilometriä tunnissa.

Jotkut kuitenkin uskovat että Mothmanin legenda syntyi marraskuun 15 päivä, vuonna 1967. Autot ylittivät yli 21 metristä siltaa joka yhdisti Point Pleasantin ja Ohion toisiinsa, kunnes silta yhtäkkiä sortui. Osa autoista jumittui sillan keskiosalle, joka pysyi ehjänä. Monet autot syöksyivät jäiseen jokeen ja 46 ihmistä kuoli. Vain 44 ruumista kuitenkin löytyi ja ne kaikki on haudattu samalle hautausmaalle Gallipolisiin, Ohioon.

Sinä iltana kun silta sortui, ihmiset huomasivat outoja valoja Point Pleasantin yläpuolella. Toiset taas näkivät miehen, joka ilmestyi heidän portailleen ja kysyi kysymyksiä oudoista valoista joita he olivat nähneet edellisinä kuukausina. Hän vaikutti ystävälliseltä, vaikkakin useat ihmiset ilmoittivat, että hän teki heidän olonsa ahdistuneeksi ja epämukavaksi.

Mothmanin tarina on kiehtonut ihmisiä vuosikymmeniä. Mikä oli se olio jonka ihmiset näkivät taivaalla? Kuuluiko se UFO-havaintoihin, vai oliko se ennustus tradegiasta, joka oli tulossa? Nämä ovat kysymyksiä, joihin emme ehkä saa koskaan vastausta.

Tiedemiehet olisivat halunneet tutkia eriskummallista otusta. He eivät koskaan saaneet siihen mahdollisuutta, sillä se katosi yhtä nopeaa kuin oli ilmestynytkin. Se ei jättänyt jälkeensä mitään... vain kysymyksiä.

Mothmanista on tehty myös elokuvia : 
- The Mothman Prophecies (2002)
Mothman (2010) Syfy kanavan alkuperäinen elokuva
Eyes of the Mothman (2011) dokumentti Mothmanin näköhavainnoista
- Mothman Country (2011) dokumentti Point Pleasantin nykyisestä suhteesta Mothmaniin

5 kommenttia:

  1. Toi viimine kuva ei oo mothman... Vaan Batman!

    VastaaPoista
  2. Oon nähny tästä dokumentin! Oli todella mielenkiintoinen ja sanottiin että tämä olento on ollut joku pöllölaji. :D Silti Mahtava postaus. :)

    VastaaPoista