Pages

sunnuntai 9. joulukuuta 2012

The RakeKoillis-Yhdysvaltojen tapahtumiin liittyi outo, ihmismäinen olento. Pääasiassa New Yorkin osavaltion maalaisosaan keskittyneet tapahtumat, itsensä julkisuuteen tuoneet todistajat kertoivat tarinoita heidän kohtaamisistaan tuntemattoman olennon kanssa. Heidän tunnetilansa vaihtelivat todella traumatisoituneista tunnetiloista pelokkaisiin epämukaviin ja joillakin jopa leikkimielisyyteen ja mielenkiintoisuuteen.
  Vuoden 2006 alussa yhteistyöstä todistajien kanssa oli kertynyt lähes 2000 asiakirjaa 1100-luvulta nykypäivään, neljän osavaltion alueelta. Melkein kaikissa tapauksissa tarinat olivat identtisiä. Tässä otteita asian parissa työskennelleen ryhmän julkaisemasta kirjasta:

The Rake
Itsemurha-viesti: 1964
Kun valmistaudun päättämään elämäni, tunnen tarpeelliseksi lievittää syyllisyyttä tai tuskaa mitä tapahtuu tämän teon johdosta. Se ei ole kenenkään muun kuin hänen syynsä. Kerran heräsin ja tunsin hänen läsnäolonsa. Ja kerran heräsin ja näin hänen muotonsa. Ja jälleen kerran heräsin ja kuulin hänen äänensä ja katsoin hänen silmiinsä. En voi nukkua ilman pelkoa mitä tapahtuu, kun seuraavaksi herään. En voi koskaan herätä. Hyvästi.
Kyseinen viesti löytyi samasta puisesta laatikosta kuin kaksi tyhjää kirjekuorta jotka oli osoitettu Williamille ja Roselle, ja yksi irrallinen henkilökohtainen kirje ilman vastaanottajaa.
"Rakkain Linnie, olen rukoillut puolestasi. Hän lausui nimesi. "

Päiväkirjamerkintä: 1880
Olen kokenut suurta kauhua. Olen kokenut suurta kauhua. Olen kokenut suurta kauhua. Näen hänen silmänsä kun suljen omani. Ne ovat tyhjät. Mustat. Ne näkivät minut ja lävistivät minut. Hänen märät kätensä. En aio nukkua. Hänen äänensä.

Merenkävijän loki: 1691

Hän tuli luokseni nukkuessani. Tunsin sen metrin päässä sängystäni. Hän otti kaiken. Meidän täytyy palata Englantiin. Meidän ei pidä palata tänne takaisin Raken pyynnöstä.

Todistajalta: 2006
Kolme vuotta sitten, olin juuri palannut matkalta Niagran putouksilta perheeni kanssa Heinäkuun 4 päivä. Me kaikki olimme väsyneitä päivän ajamisen jälkeen, joten mieheni ja minä laitoimme lapset nukkumaan ja menimme itsekin.
Noin kello 4 aamuyöllä heräsin aviomiestäni ajatellen ja nousin ylös käydäkseni vessassa. Vahingossa herätin mieheni vetäistessäni peittoa. Pyysin häneltä anteeksi ja sanoin että luulin hänen lähteneen pois sängystä. Kun hän käänsi kasvonsa minuun päin, hän henkäisi ja vetäisi nopeasti jalkansa pois sängyn jalkopäästä niin nopeaa, että hänen polvensa liike melkein pudotti minut sängystä. Sitten hän tarrasi minuun eikä sanonut mitään. Totuttuani pimeään puolessa sekunnissa, näin mikä aiheutti hänen oudon reaktionsa. Metrin päässä sängystä, istuen selkä meihin päin, näytti olevan alaston mies tai jonkinlainen karvaton koira. Sen ruumiinrakenne oli järkyttävä ja epäluonnollinen, aivan kuin se olisi jäänyt auton alle tai jotain. Jostain syystä, en järkyttynyt heti siitä, vaan olin enemmän huolissani sen tilasta. Tässä vaiheessa oletin, että meidän täytyy auttaa sitä. Mieheni nojasi käsiensä ja polviensä yli, vääntyen jonkinlaiseen sikiöasentoon, välillä vilkaisten minua tujoittaessaan olentoa.
Yhtäkkiä olio juoksi sängyn toiselle puolelle kunnes sen kasvot olivat melkein kiinni mieheni kasvoissa. Olio oli täysin hiljaa noin 30 sekuntia (tai luultavasti melkein 5 sekuntia, se vain vaikutti pitkältä ajalta) vain katsoen miestäni. Sitten olio asetti kätensä mieheni polvelle ja juoksi käytävälle, suuntanaan lasten huone.
Kiljuin ja juoksin valonkatkaisijalle, suunnitelmanani pysäyttää se ennenkuin se ehtii satuttaa lapsiani. Kun pääsin käytävälle, valo makuuhuoneesta oli tarpeeksi nähdäkseni sen kumartelevan ja kyyristelevän 30 metrin päässä. Se kääntyi ympäri ja katsoi suoraan minuun, veren peitossa. Laitoin käytävän valot päälle ja näin tyttäreni Claran.
Olio juoksi alakertaan samalla kun mieheni ja minä kiirehdimme auttamaan tytärtäni. Hän oli pahasti loukkaantunut ja hän puhui vielä kerran lyhyen elämänsä aikana. Hän sanoi "Hän on Rake".
Mieheni ajoi autonsa jokeen sinä iltana, kun kiirehti liikaa viedessään tytärtämme sairaalaan. Hän ei selvinnyt.
Pienessä kylässä, uutiset leviävät nopeasti. Poliisit olivat avuliaita aluksi, ja paikallinen sanomalehti oli kiinnotunut asiasta. Kuitenkin tarinaa ei koskaan julkaistu ja paikalliset televisio-uutiset eivät koskaan kertoneet siitä.
Usean kuukauden ajan, poikani Justin ja minä asuimme hotellissa lähellä vanhempieni taloa. Kun päätimme palata kotiin, aloin etsiä vastauksia itse. Löysin miehen toisesta kaupungista jolla oli samantapainen tarina. Me pysyimme yhteyksissä ja aloimme puhua kokemuksistamme. Hän tiesi kaksi muuta ihmistä New Yorkista jotka oliva nähneet olion jota nyt kutsumme Rakeksi.

Neljä kokonaista vuotta se vainosi meitä internetistä käsin ja kirjeiden kautta. Mikään niistä ei antanut yhtään yksityiskohtia, historiaa tai tietoa tulevasta. Yhdessä lehdessä oli juttu oliosta enimmäisillä kolmella sivulla ja siitä ei mainittu enää myöhemmin mitään. Laivan lokikirja ei kertonut mitään kohtaamisesta, sanoen vain Raken käskeneen heitä lähtemään. Se oli viimeinen merkintä lokissa.
Oli kuitenkin monia tapauksia, joissa olio vieraili saman henkilön luona useita kertoja. Useat ihmiset mainitsivat myös että heille oli puhuttu, tyttäreni mukaanlukien. Se sai meidät miettimään, oliko Rake vieraillut kenenkään meidän luona ennen viimeisintä kohtaamista.
Asensin äänittäjän lähelle sänkyäni ja jätin sen koko yöksi päälle, joka yöksi kahden viikon ajan.
Toisen viikon lopussa, olin melko tottunut siihen, että äänittäjästä ei kuulunut mitään normaalista poikkeavaa. Ensimmäisenä päivänä kolmannen viikon alussa, luulin että kuulin jotain erilaista. Se, mitä löysin oli kimeä ääni. Se oli Rake. En voi kuunnella sitä tarpeeksi kauan edes alkaakseni tutkia sitä. En ole antanut kenenkään kuulla sitä vielä. Kaikki mitä tiedän on, että olen kuullut sen aikaisemminkin ja nyt uskon, että se puhui istuessaan mieheni edessä. En muista kuulleeni mitään silloin, mutta jostain syystä, ääni äänittäjässä tuo minut välittömästi takaisin siihen hetkeen.
Ajatukset, joiden on täytynyt liikkua tyttäreni päässä saavat minut surulliseksi.
En ole nähnyt Rakea sen jälkeen kun se pilasi elämäni, mutta tiedän sen olleen huoneessani nukkuessani. Tiedän ja pelkään että jonain yönä herään ja näen sen tuijottamassa minua.

17 kommenttia:

 1. hih pelottava ö w ö uskaltaakohan sitä enää nukkua xc *mutta onneksi sielä rapakon toisella puolella*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo itelle kävi sillee että heräsin yöllä hiessä ja housut märkänä (olin nähnyt märkää unta) Sitten yhtäkkiä tunsin peittoni alla hirveää murinaa. se oli.... Aivan jäätävä paskan turahdus säikähdin sitä aivan hirveästi rupesin itkemään ja soitin poliisille se oli ehdottomasti pelottavin yö ikinä.

   Poista
  2. Joo repesin mä luulin et siel peiton alla oli joku rotta tai joku :D

   Poista
 2. Pelottava tosiaan.. Karmivaa jos itelle tapahtuis tuollasta! Taidankin tästä eteenpäin nukkua valot päällä... :P

  VastaaPoista
 3. Mulla on ollu välillä tilanteita jossa oon nähny nurkassa tumman vähän samanlaisen hahmon ku tossa vikassa kuvassa... se tulee aina samaan nrukkaan ja välillä se liikkuu mun sängyn laidoilla... mutta se tapahtuu vaan mun mummon talossa.. kun siellä minulla on oma huone yläkerrassa.. yhesti kuulin pamahduksen sieltä.. kun istuin tv:n ääressä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös se vois olla The Rake?

   Poista
  2. Oon ite nähny kerran jotain metsässä kun oltiin isosiskon kanssa telttailemassa ��

   Poista
 4. Joskus monta vouotta sitten heräsin ja näin ton tapasen tyypin seisomassa siinä ja ärisemässä siinä jotain, Säihkähdin ja menin peiton alle ja kun yritin liikkua en pystynyt ja vihdoin kun sain hypättyä pois peiton alta se oli poissa. Tost on kauan että en ole varma tosta mitä näin ja lisäksi olin nuhassa että se ärinä mitä kuulin saatto tulla itsestäni kun yritin hengittää nenän kautta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unihalvaus, ystäväiseni, unihalvaus.

   Poista
  2. Oletko varma että oli unihalvaus? Unihalvauksessa henkilön mieli "herää ennen kehoa" ja tajuaa että ei voi liikkua. Hallusinaatioita voi nähdä ja asioita kuulla mutta liikkuanei voi. Ja tämä henkilö oli säikähtänyt ja MENNYT peiton alle ellet huomannut. Muuten voisi olla ihan pätevä syy jos hän olis herännyt ja siinä yhteydessä tajunnyt että ei voi liikkua.

   Poista
  3. Ei välttämättä ollut unuhalvaus. On olemassa joku painajaismuoto,jossa nukut, vaikka voitkin liikkua ja hallita kehosi. Tuolloin voit kävellä ja nähdä unta hereillä. Outoa, mutta täysin mahdollista

   Poista
 5. Ei voi muuta sanoa kuin: Hyi vittukyrpäjumalauta kulmikas vittusaatana ei helvetti x) Olen pimeässä huoneessa peiton alla, melkeen itken pelosta. Kauhutarinat ei kuulu mulle :Ddd hyi :/

  VastaaPoista
 6. Rake näyttää vähän klonkulta (munmielestäsiis) :D

  VastaaPoista
 7. Toi kuva on feikki. Kun "Rake" on sumeempi kun puut jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai toi alin kuva? Ota huomioon että kuva on otettu riistakamerala ja vielä selkeästi yöllä. Ei voi olettaa että se näyttäisi täydelliseltä:)

   Poista