Pages

perjantai 4. tammikuuta 2013

Kuvaaja

Tarina alkaa vuosia takaperin, kun nainen ja mies ovat ajamassa kotiin. On pimeää, sataa vettä ja näkyvyys on huono. Yhtäkkiä tiellä seisoo nainen, ja ennenkuin kumpikaan heistä ehtii reagoida mitenkään, he törmäävät naiseen rajusti. Paniikissa he astuvat ulos autosta ja rukoilevat, että nainen ei olisi pahoin loukkaantunut. Heidän kauhukseen nainen ei hengitä. He eivät tiedä, mitä tehdä ja he eivät halua joutua vankilaan kuoleman tuottamuksesta. He tekevät vaikean päätöksen ja päättävät haudata ruumiin tien viereen. Tämän jälkeen he päättävät vaijeta tapahtumasta ja unohtaa sen kokonaan.

Vuosien jälkeen, mies oli tullut lahjakkaaksi valokuvaajaksi ja hän haluaa saada työltään enemmän. Hän ja hänen vaimonsa päättävät muuttaa Tokioon, josta miehelle tarjottiin työtä. He sopeutuvat hyvin ja nauttivat elämästään. Mies kuitenkin alkaa huomata jotain outoa kuvissa.. Kuvissa ihmisten kasvot ovat muuttuneet tunnistamattomiksi ja lisäksi kuviin alkaa ilmestyä hahmo. Myös nainen alkaa nähdä kauheita näkyjä ja kuulla ääniä. Mies alkaa tuntea niskakipuja ja useiden lääkärikäyntien jälkeen lääkärit eivät osaa sanoa, mikä miestä vaivaa.

Mies ja nainen alkavat olla toivottomia. Naisen hahmo alkaa ilmestyä päivittäin ja näyt vain lisääntyvät. Nainen alkaa tutkia asiaa perinpohjin ja käy ennustajilla ja lukee kirjoja paranormaalista toiminnasta. Mistään ei näytä olevan hyötyä. Eräänä iltana naisen ollessa yksin kotona ja selaillessaan vanhoja hääkuva-kansioita miehensä tietokoneelta, hän huomaa erinlaisen kansion. Kansiolla ei ole nimeä, se on hääkuvien joukossa. Nainen painaa kansiota katsoakseen kuvia ja järkyttyy. Kuvissa näkyy nainen vähissä pukeissa sängyllä ja häntä pitelevät hänen miehensä ystävät. Nainen näyttää olevan jotenkin huumattu ja hänen katseessaan on pelkoa.

Miehen tullessa kotiin nainen odottaa häntä. Mies tietenkin kysyy mikä naisella on hätänä ja miksi tämä on niin järkyttynyt. Nainen tyytyy vain ojentamaa miehelle tietokoneen, jossa kuva on avoinna. Mies jäykistyy ja hän vetää syvään henkeä. Nainen alkaa itkemään ja huutamaan, miten mies on saattanut tehdä jotain sellaista ja miksi kuvat ovat hänen koneellaan. Mies selittää, että hänen edellisessä työpaikassaan eräs nainen oli kiinnostunut hänestä. Tuo nainen oli kuvan nainen.  Kiinnostunut on ehkä lievä ilmaisu. Pikemminkin pakkomielteinen. Kuvan nainen ja valokuvaajamies seurustelivat, mutta naisen isän kuoltua hän ei halunnut luopua miehestään. Hän seurasi miestä kaikkialle ja halusi tietää kaiken mitä tämä tekee. Mies ei kestänyt tätä joten hän katkaisi suhteen. Nainen tuli kuitenkin vielä pakkomielteisemmäksi ja seurasi miestä kaikkialle. Aina siellä missä mies oli, oli myös kyseinen nainen. Mies ja hänen ystävänsä päättivät antaa naiselle opetuksen ja raiskata tämän. He juottivat tytön humalaan ja ottivat kuvia, aivankuin naisella olisi ollut hauskaa, jottei heitä myöhemmin voitaisi syyttää. Nainen oli sama, jonka päälle he aijemmin olivat ajaneet, mutta mies oli saanut tietää sen vasta myöhemmin.

Nainen sanoi miehelle ettei hän tunne tätä enää ja sano kaiken olevan loppu. Hän lähti pois asunnosta, vaikka mies rukoilikin että tämä jäisi. Mies raivostui haamunaiselle ja tiesi, että jos ottaisi kuvia ympäri taloa, nainen varmasti ilmestyisi niissä jos hän olisi vain paikalla. Mies alkoi mielipuolisesti ottamaan kuvia ympäri taloa ja huutaen haamunaisen nimeä. Missään kuvassa nainen ei kuitenkaan ilmestynyt ja mies heitti kameran maahan. Kamera otti vielä yhden kuvan, miehestä. Mies nosti kameran ja järkytti kuvasta. Samantien hän tajusi mistä pitkään jatkuneet selkäkivut olivat johtuneet. Kuvassa kuollut nainen istui hänen olkapäillään, ikäänkuin tarraantuneena häneen kiinni.
 Tarinaa suomentaessa tajusin, että se on kopioitu melkein kokonaan elokuvasta Shutter. Jos siis tarina kiinnostaa ja haluaisit nähdä elokuvan, se löytyy TÄÄLTÄ

8 kommenttia:

 1. Tosta leffasta on myös alkuperänen versio :D Löyty vähän huono laatunen traileri mut kumminkin: http://www.youtube.com/watch?v=ZvqWrkdZqn4

  VastaaPoista
 2. Pidin jopa siitä hollywood/japani versiosta.

  VastaaPoista
 3. Onkohan tarina kirjotettu leffan perusteella vai leffa tehty tän tarinan perusteella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon että tarina on kirjoitettu leffan perusteella, sillä Shutter elokuva ilmestyi kuitenkin jo 2008 vuonna ja tarinan löysin 2013. Mutta mistä sitä koskaan tietää, onhan tarina voinut olla netissä jo vuosia!

   Poista
 4. Tuo naine tuos kuvas näyttää isolta nukelta

  VastaaPoista
 5. Ton shutter elokuvan loppu on hauska :D

  VastaaPoista