Pages

maanantai 17. helmikuuta 2014

Kuollut Bart

Tiesitkö että Foxilla on outo tapa numeroida Simpsonien jaksot?
Se kieltäytyi laskemasta paria jaksoa mukaan, joka tekee niiden kokonaismäärästä todellista pienemmän.
Syy tähän on kadonnut jakso ensimmäiseltä tuotantokaudelta.

Kadonneesta jaksosta on hankalaa löytää tietoa, sillä kukaan joka työskenteli sarjan parissa niihin aikoihin ei halua puhua aiheesta. Tiedoista jotka on saatu kasaan selviää, että kadonneen jakson käsikirjoituksen teki kokonaan Matt Groening. Ensimmäisen tuotantokauden tuottamisen aikaan Matt alkoi käyttäytymään oudosti. Hän oli erittäin hiljainen, vaikutti hermostuneelta ja sairaalta. Jos olisit maininnut tästä jollekkin joka oli läsnä silloin, he muuttuisivat vihaisiksi ja kieltäisivät sinua mainitsemasta koskaan Mattille mitään asiasta.
    Kuulin tapauksesta ensimmäisen kerran tilaisuudessa, jossa David Silverman puhui. Joku yleisössä kysyi jotain jaksosta, ja Silverman vain yksinkertaisesti lähti pois lavalta, päättäen esitelmän tunteja etuajassa. Jakson tuotantonumero oli 7G06 ja nimi oli Dead Bart. Jakso jonka tuotantonumero sama, kantoi nimeä Moaning Lisa ja se tehtiin myöhemmin peittääkseen alkuperäisen jakson.
    Sen lisäksi että sarjan parissa työskennelleet vihastuivat kysymyksistä, he tekivät kaikkensa estääkseen sinua puhumasta suoraan Matt Groeningille kadonneesta jaksosta. Eräässä fanitapaamisessa onnistuin seuraamaan häntä sen jälkeen kun hän oli puhunut yleisölle, ja lopulta sain mahdollisuuden puhua hänelle kahdenkesken. Hän ei vaikuttanut hermostuneelta siitä että olin seurannut häntä, vaan odotti luultavasti tavallista kohtaamista pakkomielteisen fanin kanssa. Kun kuitenkin mainitsin hänelle kadonneesta jaksosta, kaikki väri hänen kasvoiltaan katosi ja hän alkoi täristä. Kun kysyin häneltä voisiko hän kertoa minulle yksityiskohtaista tietoa jaksosta, hän kuulosti siltä kuin olisi purskahtamassa itkuun. Hän vetäisi esiin palan paperia, kirjoitti jotain siihen ja ojensi sen minulle. Hän rukoili etten mainitsisi enää koskaan mitään kyseisestä jaksosta.
    Paperille oli kirjoitettu nettisivun osoite, en mieluiten kerro mikä se oli ja selitän miksi. Kun menin osoitteeseen tietokoneellani, näytölle avautui sivu joka oli täysin musta. Sivulla oli kuitenkin rivi keltaista tekstiä joka oli latauslinkki. Painoin siitä ja tiedosto alkoi latautumaan. Kun lataus oli valmistunut, tietokoneeni sekosi ja se oli kauhein virus minkä olin koskaan nähnyt. Järjestelmän palauttaminen ei tehonnut, vaan koko tietokone täytyi käynnistää uudelleen. Ennekuin tein sen, latasin tiedoston levylle. Avasin sen koneeni ollessa täysin puhdas, ja kuten arvelinkin, se sisälsi Simpsonien kadonneen jakson.

Jakso alkoi kuten kaikki muutkin, mutta sen animaatio oli todella huonolaatuinen. Ensimmäinen kohtaus oli melko normaali, mutta tapa jolla hahmot käyttäytyivät oli kummallinen. Homer vaikutti vihaisemmalta, Marge masentuneelta ja Lisa huolestuneelta. Bart vaikutti olevan aidosti vihan vallassa, erityisesti vanhempiaan kohtaan.
    Jaksossa Simpsonit matkustivat lentokoneella, ja ensimmäisen kohtauksen loppua kohden kone oli putoamassa maahan. Bart pelleille, kuten tavallista. Kun lentokone oli 15 metrin päässä maasta, Bart rikkoi ikkunan ja sen imu vetäisi hänet ulos.

Sarjan alussa Mattilla oli ajatus että Simpsonien animoitu maailma kuvasti elämää ja kuolema muutti asiat realistisemmiksi. Tätä ajatuskaavaa käytettiin tässä jaksossa. Kuva Bartin ruumiista oli melkein tunnistamaton, se oli täysin liikkumaton ja melkeinpä todenmukainen animaatio.

Ensimmäinen kohtaus loppui kuvaan Bartin ruumiista. Kun toinen kohtaus alkoi, Homer, Marge ja Lisa istuivat pöydässään itkemässä. Itku jatkui ja jatkui ja muuttui yhä tuskaisemmaksi ja kuulosti aidommalta. Se kuulosti niin aidolta, että et voisi edes kuvitella että joku voisi ääninäytellä niin hyvin. Animaatio alkoi hiipua mitä enemmän he itkivät, ja taustalta pystyi kuulemaan kohinaa. Hahmot alkoivat olla vaikeita erottaa, ne venyivät ja sumenivat, ja lopulta näyttivät melkeimpä varjoilta joissa oli satunnaisia värejä.

Itku jatkui koko toisen kohtauksen ajan.

Kolmas kohtaus alkoi pienellä tekstillä jossa luki että vuosi oli kulunut. Homer, Marge ja Lisa olivat luurankomaisen laihoja ja istuivat yhä pöydässä. Maggiesta ja lemmikeistä ei näkynyt jälkeäkään. He päättivät vierailla Bartin haudalla. Springfield oli täysin autio, ja kun he olivat kävelemässä hautuumaalle, talot muuttuivat yhä rapistuneemmiksi. Ne kaikki näyttivät hylätyiltä. Kun he saapuivat haudalle, Bartin ruumis vain makasi hänen hautakivensä edessä ja näytti täysin samalta kuin ensimmäisen kohtauksen lopussa.
    Perhe alkoi jälleen itkeä. Viimein he lopettivat ja vain tuijottivat Bartin ruumista. Näyttö kohdistui Homerin kasvoihin. Homer sanoi jotakin, mutta puhetta ei kuulunut. Jakson loppua kohden näyttö loittoni Homerin kasvoista. Taustan hautakivissä oli jokaisen jaksossa vierailleen tähden nimet. Jotkut olivat nimiä jopa 1989 luvulta asti, jotkut taas olivat sellaisia joita ei ollut vielä jaksoissa nähty. Hautakivissä luki myös kuolinpäivät.
    Vieraiden hautakivet, jotka olivat jo kuolleet, kuten Michael Jackson ja George Harrison, näyttivät heidän oikeat kuolinpäivämääränsä. Lopputekstit olivat täysin hiljaiset ja näyttivät käsinkirjoitetuilta. Viimeisessä kuvassa Simpsonien perhe istui sohvalla kuten introissa, mutta näyttivät erittäin realistisiltilta ja elottomilta kuten Bartin ruumis.

Mieleeni tuli ajatus kun olin nähnyt jakson ensimmäistä kertaa. Hautakivien avulla pystyttäisiin ennustamaan kaikkien Simpsoneissa vierailleiden tähtien kuolinpäivämäärät. Vielä elossa olevien vierailijoiden kuolinpäivämäärissä oli kuitenkin jotain outoa.

Niiden kaikkien kuolemat oli listattu samalle päivälle.

35 kommenttia:

 1. Mistä jaksosta toi kuva on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etsintöjeni tuloksena löysin tietoa jonka mukaan kuva on Homerista tuotantokauden 4 jaksosta 14 "Brother from the Same Planet".

   Poista
  2. niin se on mutta itse, creepypasta on tosi pelottava tai ei pelottava mutta surullinen ja minusta tuntuu että se on season1 episode5

   Poista
 2. tätä en nyt oikein ymmärrä,mutta pelottavaa silti:D
  Sulla paras blogi

  VastaaPoista
 3. Huih!:0 todella hyvä postaus!:) tää on ehdottomasti parhain blogi mitä oon lukenu:'3! Kiitos siitä(:

  VastaaPoista
 4. Ite oon jo lukenu tän enkuks ja en oikein ymmärtäny ihan kaikkee (mut suurimman osan) kun tulin taas tarkistaa mitä uutta tääl blogis on niin näin tän olin: Jes :D. Kiitos tästä aivan mahtava suomennos! Nää lost episodet on niin parhaita :P Voitko muuten suomentaa ton Squidward Suiciden? eli Suomeks :D: Jalmarin Itsemurha.....:3 Löytyy ihan CreepyPasta Wikistä :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja Squidward Suicide on suomennettavana luonnoksissa (:

   Poista
 5. Hyiii kamala kuva :D

  VastaaPoista
 6. Millä sä suomennat näit stoorei? Niiku iha ite vai jollai kääntäjäl tai jollai? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurin osa sanoista on entuudestaan tuttuja, mutta yksittäisten hankalampien sanojen kohdalla käytän sanakirjaa. (:

   Poista
 7. Kauaks sul on ollu tää blogi? Tai millo sä tän teit? Ja tosi pelottavav toi kuollu bart :D katoin vähä pätkii siit kadonneest jaksost tubes :))

  VastaaPoista
 8. Ku kirjotin hakuun the sims 3 creepypasta nii löysin jonku enkukielise semmose creepypastan the simsist enkä ymmärtäny ku vaa pari lauset nii ois kiva jos se niiku on oikee kauhutarina, nii et se suomennettais tänne :3 ei tietenkää oo mitään pakko jos se toivomuslista on nii täynnä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin suomentaa sitten myöhemmin kunhan olen saanut toivomuslistaa pienemmmäksi (:

   Poista
 9. Vähä laimee ku olin jo kuullu tubesta tän.

  VastaaPoista
 10. Toivomuslistalla on varmaan jo täynnä, mutta haluisin tarinan 'Talking Angela'-pelistä

  VastaaPoista
 11. Ahh paras tarina.

  Tajusin muute ettei täs blogis oo muistaakseni yhtäkää pokepastaa o_O
  Jos sitte toivomuslistan pienentyessä tulis ainaki yksi? c:
  sori jos sua ärsyttää et laitan toivomuksen sillon ku toivomuslistasi on täynnä :/

  VastaaPoista
 12. lukemani tais mennä vähän ohi, siis tuota jaksoa ei ikinä siis julkaistu? olisiko tuo jakso ollut (jos tästä päivästä katsoo) uusi vai vanha.. Ja sekin jäi vähän hämäräksi että miksi tuollainen jakso on kehitetty, oliko se siksi että se Matt- tyyppi vaikutti sairaalta ja hermostuneelta, niin kehittikö se Matt tämän jakson koska oli hermostunut?
  Ei ole pakko kaikkiin kysymyksiin pakko vastata, nimittäin kirjotin aika epäselvästi :D
  Sulla on ihan paras blogi, näit joitain tarinoita on kiva lukee ennenku menee nukkuu iltasi :DD

  VastaaPoista
 13. Ehdotus: mikset hommaisi kumppania kasvavan yleisömäärän myötä auttamaan blogin kanssa?

  VastaaPoista
 14. kuulemma se kirottu-leffa, tiiät vrma? no totta kai tiiät XD nii seki kuulem perustuu tositarinaa tai ainaki sen leffan alus luki nii. nii et jos ettisit kans sen kirotun tositarina nii se ois kiva :)

  VastaaPoista
 15. kirjota annabella nukesta :D sitte ku se lista pienenee :))

  VastaaPoista
 16. Toi kuva on eräästä 1 tai 2 tuotanto kauden jaksosta jossa Homer unohtaa hakea bartin jalkapalloharjoituksista :D kuvassa on homer eikä Bart. Mutta loistava blogi sulla, keep up the good work! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kommentoinkin tästä jo yhteen ylemmistä kommenteista kun joku asiaa kysyi (: Kiitos!

   Poista
 17. Kiitos että toteutit toivomukseni, tästä tarinasta! Mukava lukea! :)

  VastaaPoista
 18. Tää vois olla joku simpsonit kauhujen talo jakso :D äärimmäisen pelottava versio.. Toi kuva ei oo criipi (toisin kuin jalmarin itsemurassa) koska oon tottunu simpson jaksoihin. jos tää ois telkussa nii sais luvan olla ehkä K12 - K18 Jakso o_____O

  VastaaPoista
 19. Nään helposti painajaisii mut nää on niin hyvii et jään koukkuun näihin. Sun blogi on paras<3

  VastaaPoista
 20. Hehheh tää on tosi outo hehee

  VastaaPoista
 21. Oot mahtava ettii näitä! Jaksan aina lukee loppuun ja jään koukkuun. Onneks joku suomentaa näitä. Oon iso simpson fani ja tiesinki tästä jaksosta youtuben takia , mutta hyvä ku joku suomentaa!

  VastaaPoista