Pages

maanantai 21. huhtikuuta 2014

Täydellinen videopeli

Olen kuullut huhuja pelikonsolista joka julkaistiin 90-luvun alussa. Se lupasi kaikista mukaansatempaavimpia pelejä joita pystyi vain kuvittelemaan. Se oli hyvin samankaltainen kuin Super Nintendo, mutta siinä ei ollut levyasemaa tai käynnistysnappia ja siinä oli vain yksi ohjain. Niitä valmistettiin erittäin vähän; vain viisikymmentä konsolia oli koskaan julkaistu. Ihmiset joille puhuin asiasta, muistivat sen heidän lapsuudestaan ja mainitsivat vain yhdestä tietystä pelistä. Muitakin pelejä oli kehitetty konsolille, mutta tämä peli, he sanoivat, oli täydellinen. Aidot grafiikat ja äänet, jopa nykyajan tasoon verrattuna. Hauska sisältö ja laaja peliympäristö.
    Se oli sellainen peli jonka pelaamista kukaan ei halunnut lopettaa. Ihmiset joita haastattelin huomauttivat jotenkin katkerasti, että heidän vanhempansa vetivät heidät voimakeinoin pois pelin äärestä pari päivän jatkuvan pelaamisen jälkeen ja heittivät konsolin roskiin. Olin hyvin kiinnostunut saamastani tiedosta, joten aloin etsimään lisää ihmisiä jotka muistaisivat tämän pelin.
    Etsin kaikkialta ihmisiä niiden lisäksi joille olin jo puhunut, ja kuukauden uuvuttavan etsimisen jälkeen löysin kaksi ihmistä. Heidän oli hankala muistaa mitään erityisiä yksityiskohtia konsoliin liittyen, mutta onnistuin saamaan heidän muistinsa toimimaan kertaamalla muistiinpanojani aijemmilta keskusteluilta. Huomasin että heidän silmänsä kirkastuivat hieman, täydellisen pelin muistosta, mutta molemmat heistä sanoivat, "Peli oli jotain paljon muutakin." Parin päivän pelaamisen jälkeen, pelillä alkoi olla positiivisia psykologisia vaikutuksia; pelaaja kykeni olemaan ilman ruokaa ja vettä, sillä pelistä kerätyt tavarat eri tasoilla antoivat ikäänkuin tarvittavan ravinnon heille.
    Kun tätä jatkui muutaman päivän (he olivat pelanneet peliä taukoamatta jo viikon tähän hetkeen mennessä), he alkoivat tuntea kivun mitä heidän hahmolleen pelissä tuli; kipu oli aluksi pientä, ja vain muistutus siitä että heidän täytyi olla tarkkaavaisempi pelissä. Pelaamisen jatkuessa kipu alkoi olla jo äärimmillään ja pelin aiheuttama väsymys alkoi näkyä heissä. "Peli oli yhä täydellinen. Se oli parempi kuin edes voisi kuvitella," eräs heistä sanoi, mutta peli alkoi olla fyysisesti uuvuttavaa pelata. He eivät kuitenkaan voineet irtautua siitä. "Olin melkein päässyt erään tason läpi ja olin loppuvastuksessa, joka käytti piiskaa.", toinen haastatelluista sanoi. "Muistan että piiskan isku tappoi sinut yhdellä kertaa; Minun täytyi aloittaa koko taso alusta, mutta muistan sen viiltävän kivun joka osui käteeni." Hän napitti paitansa hihan auki ja näin hänen kätensä ympärillään olevan arven. "Se oli muuttumassa pahemmaksi." Molemmat haastatelluista sanoivat että heidän vanhempansa palasivat kotiin yhdeksän päivän pelimaratoonin jälkeen ja veivät heidät pakolla terveyskeskukseen. Konsoli oli poissa heidän palatessaan kotiin - se oli luultavasti heitetty roskiin kuten toisetkin niistä, luulisin.
    En kyennyt enää löytämään ketään muuta joka olisi ymmärtänyt mistä puhun. Johtolangat olivat loppuneet siihen ja minulla oli kerättynä ainoastaan keskeneräinen kasa tietoja siitä, mistä voisin edes löytää yhden näistä konsoleista. Minulle jäi kuitenkin käteen epätietoisuuden tunne, ja minusta tuntui tarpeelliselta selata vanhoja lehtiartikkeleita noilta ajoilta. Yritin kaikenlaisia hakusanoja netissä toimivaan hakukoneeseen, ja se mitä viimeinkin onnistuin löytämään oli jotain järkyttävää. Hakutuloksena oli 15 erilaista tapausta joissa ihmiset oli löydetty heidän kotoaan kuolleina television äärestä, johon oli kytkettynä tämä samainen pelikonsoli. He näyttivät siltä että heidät olisi ikäänkuin teurastettu. Useimmat oli löydetty paloiteltuina, ja ruumiinavauksessa huomattiin että heidän elimensä olivat tuhoutuneet täysin. Eräässä artikkelissa kerrottiin että televisio kohisi ja rikostutkijat eivät saaneet käynnistettyä konsoleita. Paikalliset viranomaiset yrittivät ottaa yhteyttä konsolin valmistajaan, mutta yhtiön omistajan tiedot tarrassa konsolin takana paljastivat osoitteen, joka johti varastorakennuksen sivuille. Varastorakennus oli purettu 80 vuotta sitten.

31 kommenttia:

 1. Olis tavallaan siistiä saada käsiinsä tuo peli ja konsoli. :D mut toisaalta...eehkei sittenkään~
  Täytyy muuten kysyä, miten sä jaksat suomentaa näitä? (En siis pahalla tarkota, musta se on äärimmäisen siistiä) Ja toisekseen, kirjotatko ite koskaan mitään kauhutarinoita vai suomennatko vain?

  P.S Rakastan sun blogia Grew! Sä oot MAHTAVA! <3 (Slight fangirling?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomentaminen ei vie paljoa vapaa-ajastani, sillä esimerkiksi pitempiä tarinoita suomentaessa teen pieniä osia tarinasta päivittäin. Pienemmät tarinat menevät muutamassa kymmenessä minuutissa. Eli siis hyvin jaksan, etenkin jos tarina/aihe on mielenkiintoinen! En ole kirjoittanut itse kertaakaan omaa keksimää tarinaa. On ollut kyllä aikoimus mutta luulen ettei mielikuvitukseni oikein riitä hyvän kauhutarinan keksimiseen. Kiitos paljon, hienoa saada fanityttöjä :D

   Poista
  2. Hei Grew rakastan blogiasi. Kirjoitan omia kauhutarinoita mutta en julkaise niitä. Sinun suomennokset antavat inspiraatiota minun omiin tarinoihini. Kiitos paljon. Rakastan blogiasi.!<3. (mari)

   Poista
 2. Erittäin kuumottava juttu!
  Kiitos että jaksat kirjotella/suomentaa näitä tänne :) Joskus alkaa pelottaa liikaakin, kun näitä juttuja lukee. Terveisin 23v poikaystävänsä kanssa asuva :D

  VastaaPoista
 3. Oh...~
  Tää oli hyvinkin mielenkiintoinen postaus. Mun mielenkiinto heräs sitä mukaan, kun eteenpäin tekstiä luin, joka oli hyvä asia.
  Teksti oli myös hyvin suomennettu - niin kuin muutkin tekstit tässä blogissa.
  Sitä kuitenkin mietin, että mitenköhän tekstin mukainen peli olisi edes mahdollista? :0

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Luultavasti ei mitenkään, mutta uskon että playstationit ja xboxit voivat aiheuttaa joillekkin erittäin samankaltaisia oireita (lukuunottamatta tietenkin fyysisiä vahinkoja) (:

   Poista
  2. Mull on xbox. mutta jännä juttu (:

   Poista
 4. Hui vitsi tää oli ihan sika hyvä! :D
  btw mää todella arvostan tota ku jaksat suomentaa näitä ym ja katon melkee joka päivä et ootko kirjottanu jo uutta postausta :D ookko kuullu bunnymanista? Siitä ois kiva saada tänne jotain jos sulla on aikaa niin ois tosi mukava c:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! (: Tätäkö tarkoitat: http://kauhublogi.blogspot.fi/2012/12/the-bunnyman-bridge.html

   Poista
 5. saanko käyttää tätä mun creepypasta videoissa

  VastaaPoista
 6. Saat, kunhan vain mainitset tämän blogin ja minut esimerkiksi videosi descriptionissa.

  VastaaPoista
 7. Voisitko kirjoittaa pelistä outlast? X3

  VastaaPoista
 8. En ookkaa ny vähä aikaa lukenu sun blogiis ku kännykkä ollu rikki ja kone on laginu liikaa... mut onneks pääsin nyt taas sukeltamaa sun blogis syövereihin jällee kerran X) Mukavaa ky jaksat ain suomentaa näit. Kiitti siitä ku tarjoot mukavii lukuhetkii monille ihmisille <3

  VastaaPoista
 9. Ei niin häiritsevä aihe tälläkertaa, mutta olihan tää ihan hyvä tälläinen ns: "lyhyt tarina", kiitos Crew arvostan ;)

  VastaaPoista
 10. Tää oli tosi jännä aihe, ite tykkäsin :) ja muutenki sulla on aivan mahtava blogi, joskus ei vaan saa unta kun yöllä yleensä luen..
  Ootko muuten ajatettu suomentavas tota Ticcy Toby - tarinaa? Se olis mielenkiinost luettavaa (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Seuraavana tulee Ticci-Toby. Olen aloittanut jo sen suomentamisen, anteeksi kaikille ettei tarinaa ole kuitenkaan vieläkään ilmestynyt vaikka olen lupaillutkin aina että se tulee. (:

   Poista
  2. mä en oo vielkään löytäny tota ticci tobya suomennettuna, en ees täältä :D en jaksas oottaa uusia, tää sun blogis on ihan mahtava cx

   Poista
 11. Hei Grew ! Osiko mitenkää mahollista et tänne sun blogii pystyis jotenki kirjottaa niiku lukijat niitten omii kauhukokemuksii tai kauhutarinoit ? Et niiku tekisit niit eriksee oman sellase sivu et lukijoiden omat tarinat tai niiku.. kyl sä tajuut :D

  VastaaPoista
 12. Millon tulis uutta kirjotusta?

  VastaaPoista
 13. Aivan mahtava! Vei taatusti yöunet! :D

  VastaaPoista
 14. Hui! :o Oli tosi jännitävä! Aivan mahtava tarina :O

  VastaaPoista
 15. Haluisin niin saada tietäää tästä pelistä enemmän! Mistä löysit tarinan?

  VastaaPoista
 16. Moi Grew! Syke nousee jo siitä, että katsoo kuvat tai otsikon...hyviä tarinoita ja arvostan sua. Luetaan aina luokassa siestal näitä tarinoita:) On hyvii;)

  VastaaPoista
 17. Mahtavaa kun kansat tehdä näitä

  VastaaPoista
 18. rakastan kauhutarinoita ja kaikkee sellasta, mutta spiritismii en ikinä koita. tällasist tarinoist tykkään, toivottavasti tulis lisää!

  VastaaPoista
 19. Oliko ne tappanu ittensä?

  VastaaPoista
 20. En tahtois pelata sitä peliä sillä konsolilla...........��

  VastaaPoista