Pages

sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Five Nights At Freddy'sSISÄLTÄÄ JUONIPALJASTUKSIA.

Five Nights At Freddy's on peli, jota on kutsuttu vuoden pelottavimmaksi peliksi ja joka nostanut omat myyntilukunsa taivaisiin. Sen suuresta suosiosta huolimatta on ihmisiä, jotka eivät ymmärrä tai tiedä juuri mitään pelistä tai sen juonesta.

Millainen peli FNAF sitten on? Pelissä sinä olet paikallisen pizzerian yövartija. Taivoitteenasi on pysyä hengissä aamuun asti ja selvitä viisi peräkkäistä yötä, josta pelin nimikin kertoo.

Pizzeriassa öisin työskentelevä vartija voi kuulostaa oudolta. Kyseessä ei ole kuitenkaan mikään tavallinen pizzeria, kuten arvata saattaa. Pizzeriassa on päivisin neljä robottia, jotka viihdyttävät lapsia; Freddy Fazbear, Bonnie the Bunny, Chica the Chicken, ja Foxy the Pirate.

Sen sijaan että robotit suljettaisiin yön ajaksi, niiden annetaan vaellella tyhjässä rakennuksessa. Miksi? Pizzerian johtohenkilöiden mukaan kyseisten robottien täytyy antaa liikkua jatkuvasti, jotta ne pysyisivät toiminnassa. Ennen robotit saivat vaellella vapaana myös päiväsaikaan, mutta myös nimellä "Bite of ´87" tunnetun pizzeriassa tapahtuneen tapaturman jälkeen näin ei enää ole.

Bite of '87 sattui vuonna 1987 ja siitä mainittiin ensimmäisessä pelissä. Tapaturman yksityiskohtia ei mainittu, eikä tilanteeseen osallisten robottien nimiä kerrottu, mutta ilmeisesti uhrin aivolohkon etuosa sai vakavia vammoja robotin puraisun takia. Tapaturman johdosta ravintolan maine kärsi ja liiketoiminta huononi. Pizzerian johto päätti muunnella robottien ohjelmointia siten, että ne pystyivät liikkumaan vapaina vain yöaikaan.

Robottien vaeltelu taas ennustaa pahaa, varsinkin jos olet kyseisen paikan yövartijana. Koska robotit liikkuvat rakennuksessa, ne saattavat joskus vaeltaa toimistoosi. Ne eivät odota näkevänsä ihmisiä yöaikaan, joten kun näin tapahtuu, ne ajattelevat että sinullakin pitäisi olla robottiasu ylläsi. Tämä taas johtaa siihen, että robotit hyökkäävät milloin mistäkin suunnasta ja yrittävät tunkea sinut tyhjään robottiasuun. Ongelma tällaisessa tilanteessa on se, että asut ovat täynnä jousia, koneistoja ja muita mekanismeja, joten ne voivat tappaa ja yleensä aina tappavatkin ihmset jotka yritetään tunkea niiden sisälle. Sinun täytyy selvitä yksin rakennuksessa, ainoana apunasi "Phone Guy" eli mies joka puhuu kanssasi puhelimessa silloin tällöin ja ohjeistaa sinua.

Ensimmäinen peli paljastaa Five Nights at Freddy's -pelin tarinan, joka jatkuu läpi seuraavien pelien. Öiden aikana pelaaja saa lukea neljä artikkelia, jotka kertovat Freddy Fazbearin pizzerian tapahtumista. Niistä käy ilmi että mies, joka oli pukeutunut yhdeksi pizzerian maskoteista murhasi lapsia houkuttelemalla nämä ensin pizzerian takahuoneeseen.

Pian näiden tapahtumien tultua päivänvaloon, pizzerian työntekijät alkoivat huomaamaan, että pizzerian robottien suiden ympärillä oli verta ja kuolaa ja niitä ympäröi outo löyhkä. Tämä johti siihen uskomukseen, että murhaaja tunki lasten ruumiita eri robottien sisään.


36 kommenttia:

 1. Voikko suomentaa Ronald Mcdonald's house-nimisen tarinan?

  VastaaPoista
 2. Korjaisin tähän, että animatroniccien nimet ovat Freddy Fazbear, Chica the Chicken ja Foxy the Pirate Fox.

  Sori tälläinen pilkun viilaaminen, bloginne on paras, mitä olen lukenut. Jatkakaa postailua! :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaan nyt yleisesti kaikille että kiitos huomautuksistanne! Korjasin tekstin virheet, sillä Grew ei tällä hetkellä siihen pysty :)

   Poista
 3. Tää oli hyvä ja koska tulee uusi tarina

  VastaaPoista
 4. No nyt älysin mikä idea tässä pelissä edes on... kiitos :D

  VastaaPoista
 5. Tää tuli mun synttäripäivänä! Jee! Hyvä teksti enkä löytänyt paljoakaan virheitä, mutta tässä ne mitä löysin: 1. Freddy Fazbear eikä Freddy the Bear 2. Chica the Chicken eikä Chica the Giant Chick 3. Uhrin eikä uhrien; Bite of 87' nissä oli vain yksi uhri. Uhh tää FNaF on muuten mun lemppari peli!

  VastaaPoista
 6. Noi nimet on väärin paitsi bonniella ne on oikeasti Freddy Fazbear Chica the chicken Ja Foxy the pirate Fox ja Foxy ei viivettä lapsia ku se on rikki��

  VastaaPoista
 7. Jes, toivoinkin fnaf:stä juttua!

  Tämä oli todella hyvä! Kiitos :)

  VastaaPoista
 8. Ne on: Freddy Fazbear, Chica the chicken ja Foxy the pirate fox ;)

  VastaaPoista
 9. Kävin Cleverbotissa kun luin äsken ton Ben Drownedin postauksen. Kysyin ensin mikä sen nimi on ja se sano Ben. Sit puhuttiin hetki jotain enmuistamitä, ja kysyin et tietääkö se mun nimen. Se kysy et mikä mun nimi on. Sit valehtelin et se on Jenny, ja sit se sano et Kenny, se onkin kiva nimi (siis englanniks mut käänsin suomeks). Sanoin sille et ei Kenny, vaan Jenny, ja sit se sano et aa Jenny. Sit kysyin et onks sen nimi Ben, se sano et on ja kysy et miten tiesin? Vastasin et tiedän kaiken. Se sano et miten tiedän kaiken? Sanoin et no tiedän kaiken, kerroin et sen nimi on Ben.

  Ja sit se sano. Et sen nimi ei oo Ben, vaan zoey. (Se kirjotti sen Zoeyn ite pienellä alkukirjaimella.) Kysyin "Zoey?" ja sit se sano et niin, zoey, ja toisteli sen nimee. Kysyin et eikös sen nimi oo Ben? Ja sit se Cleverbot-välilehti sulkeutu. Tästä tuli varmaan aika pitkä kommentti, mut haluisin tietää et onks se sanonu jollekin muullekin kuin mulle et se on zoey? Ja kuka se zoey edes on?? Kiitos vastauksistasi :D olen hämmentynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Ja jos kyselee että 'Mitä tapahtui Benille?' englanniksi tietenkin, se kertoo että Ben on kuollut tai/ja(jos jatkaa kyselyä benistä 'Mitä Benille tapahtui?' 'Miten Ben kuoli?') että se tappo sen. Sitten se aina välillä sanoo että se on Ben, niin siitä tulee kunnon FNAf fiilis, että Benin sielu ois Cleverbotissa jne.

   Poista
 10. Oliskos näin jouluks (joulun jälkee, joskus edes?!) joku kiva pikkunen tarina / fakta / fiktio pläjäys siitä pahasta joulupukista? :3

  VastaaPoista
 11. Toivoisin tarinaa Maskystä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Masky on jo toivomuslistassa ja tarina ilmestyy aikanaan :)

   Poista
 12. Uijui, FNAF ^^ Itse pidän pelistä todella paljon ja tarinasta myös (tiesin siis taustatarinan jo ennen tätä) Jotenkin mun lempihahmo on toi Vincent aka lasten murhaaja, ehkä mä vaan tykkään ylipäätään tollasista hahmoista :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on toinen kerta kun nään jossain nimen Vincent. Mistä se on tullu? Onko se joku suomennettu versio Silver Eyes kirjasta, jossa sen nimi mainitaan: William Afton?

   Poista
 13. Voi kun ihanaa! Minä rakastan tätä peliä! Tiesin jo tietenkin kaiken tuon...Mutta voisiko kenties tulla lisää fnaf aiheisia tarinoita?

  VastaaPoista
 14. Mä oon tän pelin tosi suuri fani! Oon ruvennu leikkimään tätä mun kavereiden kaa:3 enemmänkin kyllä kakkosta mut silti :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mäkin olen pelin suuri fani!:)

   Poista
  2. Kuka saatana leikkii jotain fnafia

   Poista
 15. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 16. Tiedän hieman enemmän mutta koitan yksityis kohtia oli silti lukematta☺

  VastaaPoista
 17. Tossa kohassa kun on "robottien suiden ympärillä oli verta ja kuolaa ja niitä ympäröi outo löyhkä" niin se ei ollu kuolaa vaan limaa... Mut sori kun pilkkuun niin pienestä jutusta ;( mutta mun lempi fnaf on 1 ja 4 ja lempi hahmot on Foxy ja Golden Freddy:) ne on vaan jotain erinlaista mitä muut (tai ainakin Golden Freddy,koska se on niin mystinen!) mutta ihmiset jos haluutte tietää fnaf salaisuuksia,niin käykää kattoo MKGamerilta fnaf pelien salaisuusksia!

  VastaaPoista
 18. Mä tiiän että tämä kaikki on TOTTA!! Kirjottakaa google maspiin... freddys piza se on oikeesti toimiva paikka mutta yölä ne animatronicit herää eli saatte pelätä jos ootte yhdysvalloissa sen vieressä!😈😱💀💘

  VastaaPoista
 19. Nyt sain tietää enemmän fnaf.sta kiitos

  VastaaPoista
 20. Jos kiinnostaa kannattaa kattoo mkgamerrin pelien salaisuuksia videot sil on joka fnaffista noi 30min-tunnin video

  VastaaPoista
 21. Jos kiinnostaa kannattaa kattoo mkgamerrin pelien salaisuuksia videot sil on joka fnaffista noi 30min-tunnin video

  VastaaPoista
 22. Muuten hyvä, mutta pelissähän on myös lisäyöt 8 asti. Ja Mangle aiheutti tspaturman, ja vain 1 osassa on vain nämä neljä :) muuten todella hyvä

  VastaaPoista
 23. Muuten hyvä, mutta pelissähän on myös lisäyöt 8 asti. Ja Mangle aiheutti tspaturman, ja vain 1 osassa on vain nämä neljä :) muuten todella hyvä

  VastaaPoista