Pages

torstai 26. heinäkuuta 2012

La LLoronan legenda

Ehkä olet kuullut hänen itkunsa yöllä? Ehkä olet jopa nähnyt tämän kyseisen itkevän neidon. Hänen tarinansa on surullinen ja meksikolaiset isovanhemmat kertovat tarinan nuoremmille sukupolville, jotta he eivät olisi öisin ulkona ja pysyisivät turvassa.

Tämä on latinalaisamerikkalainen legenda La Lloronasta, itkevästä naisesta.


Hänen nimensä oli Maria ja hän syntyi köyhille vanhemmille. Hänen kasvaessaan huomattiin, että nuori naisen alku oli uskomattoman kaunis; suorat, pitkät ja kauniit mustat hiukset ylettyivät pitkälle olkapäiden yli. Hänen silmänsä olivat suklaan ruskeat ja hänen kasvojensa iho pehmeä ja täydellinen.

Maria tajusi ajan myötä, kuinka kaunis hän oli. Kun pojat hänen kaupungissaan osoittivat kiinnostusta, Maria ei välittänyt. Hän vannoi, että löytäisi maailman komeimman miehen itselleen. Lopulta koitti se päivä, kun nuori mies saapui Marian kaupunkiin mustalla hevosellaan. Hänen nimensä oli Marco. Miehen hiukset olivat tummat ja laineikkaat, ja hänellä oli ohuet viikset huulien yläpuolella. Hänen kehonsa oli lihaksikas ja täydellisen sopusuhtainen.

Maria rakastui mieheen välittömästi. Hän tiesi, että hänen täytyisi valloittaa Marcon sydän pian. Tämä oli nimittäin saanut kylässä jo lyhyessä ajassa melkoisen poikamiehen maineen ja naisia riitti jonoksi asti.

Maria päätti käyttäytyä kuitenkin erillä tavalla kuin muut naiset, jotta hän herättäisi Marcon huomion. Hän aikoi esittää vaikeasti tavoiteltavaa aina, kun Marco yritti aloittaa keskustelun hänen kanssaan. Maria ei huomioinut Marcoa ja piti hänet etäisyydellä itsestään. Hän onnistui, sillä ajan saatossa Marco rakastui Mariaan. Mies alkoi laulaa serenadeja Marialle ja antaa lahjoja, mutta Maria kieltäytyi kaikista.

Eräänä päivänä Maria otti vastaan ruusun merkkinä heidän rakkaudestaan. He aloittivat välittömästi häiden valmistelun. Koitti päivä, jolloin he sanoivat toisilleen tahdon. Vaikutti siltä, että he eläisivät onnellisina elämiensä loppuun asti.

He eivät tuolloin osanneet arvatakaan, että kauniille rakkaustarinalle oli tulossa synkkä loppu.

Pian häiden jälkeen, Maria tuli raskaaksi ja synnytti ensimmäisen lapsensa. Hieman myöhemmin hän synnytti toisenkin. Molemmat lapset olivat poikia ja saivat Marian todella onnelliseksi, olihan tämä halunnut jo pitkään olla äiti.

Maria oli edelleen onnensa kukkuloilla, mutta Marcon tunteet olivat alkaneet hiipua. Hiljalleen mies alkoi palata takaisin villiin poikamiehen elämäntyyliin ja saattoi lähteä viikoiksi pois Marian luota. Marco jätti lapset Marian hoidettavaksi, eikä hän koskaan tiennyt minne Marco meni ja milloin hän tuli.

Eräänä päivänä Maria näki Marcon eräällä tiellä kaukana heidän kotoaan. Hän puhui toiselle naiselle joka oli yhtä kaunis kuin Maria, ellei jopa kauniimpi. Maria oli raivoissaan, mutta yritti silti voittaa Marcon takaisin itselleen. Heidän avioliittonsa oli kuitenkin tuhoutunut lopullisesti.

Maria purki mustasukkaisuutensa ja vihansa lapsiinsa. Hän otti lapset mukaansa ja vei nämä läheiselle joelle. Maria hukutti molemmat lapsensa hetkellisen raivon puuskan vallassa. Melkein välittömästi hirmutekonsa jälkeen hän tajusi, mitä oli mennyt tekemään. Maria hyppäsi jokeen ja koki saman kohtalon, kuin hänen pienet lapsensa olivat hekeä aikaisemmin kokeneet.

Seuraavana aamuna kyläläiset löysivät Marian ruumiin joen rannalta. He pukivat Marian valkoiseen kaapuun ja hautasivat hänet joen pientareelle. Kun hautaamisesta oli kulunut jonkin aikaa, kyläläiset alkoivat kuulla sydäntä raastavaa itkua ja valitusta iltaisin. Kuulosti siltä, kuin joku olisi sanonun "Mis hijos", "Minun lapseni".

Kylän lapset alkoivat kertomaan, että olivat nähneet naisen tulevan sumun keskeltä, pukeutuneena valkoiseen kaapuun. Jotkut lapset jopa katosivat pian itkun kuultuaan.
Maria tunnetaan nykyään nimellä La Llorona tai itkevä nainen.

Jotkut vannovat tämän legendan olevan tosi. Toiset sanovat, että se on valetta. Vanhemmat jatkavat tämän tarinan kertomista jälkipolvilleen. Sanotaan, että La Llorona etsii hukuttamiaan lapsia edelleen. Hän sieppaa toisten lapsia luullen heitä omikseen ja hukuttaa nämä huomatessaan, ettei kyseessä olekaan hänen lapsensa.  Yksi asia on varma : jos kuulet naisen itkua öisin, mene sisälle, sillä La Llorona saattaa olla ulkona etsimässä seuraavaa uhriaan.

Tässä vielä muutama video luomaan tunnelmaa:

2 kommenttia: