Pages

perjantai 23. marraskuuta 2012

Mies hississä19-vuotias korealaistyttö nimeltä Haruko opiskeli yliopistossa suuressa kaupungissa. Eräänä iltana hän opiskeli koulun kirjastossa ja lähti vasta myöhään yöllä kotiin. Hän asui kerrostalon 14 kerroksessa. Hän meni hissin oville ja painoi nappia kutsuakseen hissiä. Hän ei tykännyt liikkua yksin niin myöhään illalla. Se ei vain tuntunut turvalliselta.
Hissi saapui ja ovet avautuivat. Juuri kun Haruko oli painamassa nappia 14 kerrokseen, nuori komea mies juoksi käytävällä kohti hissiä pyytäen Harukoa odottamaan. Mies astui hissiin.

"Asutko 14 kerroksessa?", mies kysyi huomaten tytön painaneen nappia.
"Kyllä" Haruko vastasi.
"Ai" sanoi mies hymyillen "minä asun 13 kerroksessa."

Mies painoi nappia 13 kerrokseen. Kun hissi kohosi ylöspäin, Haruko katsoi hissin oven ikkunasta kuinka kerrokset kohosivat kun he seisoivat miehen kanssa syvässä hiljaisuudessa. Haruko tarkasteli miestä. Hän oli todellakin komea. Haruko mietti voisiko mies olla kiinnostunut treffeistä hänen kanssaan.

Aina, kun mies katsoi häntä Haruko hymyili hänelle hellästi.

Sitten hissi pysähty 13 kerroksen kohdalla ja mies astui hissistä.

"Nähdään myöhemmin..." mies sanoi.
"Kyllä, nähdään" vastasi Haruko.

Kun hissin ovet olivat menossa kiinni miehen takana, mies yhtäkkiä kääntyi, vetäisi terävän veitsen taskustaan ja sanoi uhkaavalla äänellä "...yläkerrassa!".


Sitten, nauraen kuin mielipuoli mies juoksi kohti portaikkoa. Tyttö oli kauhuissaan, mutta ennenkuin hän ehti tehdä mitään, hissin ovet sulkeutuivat ja hissi alkoi nousta hitaasti kohti yläkertaa. Epätoivoisesti hän hakkasi nappeja toivoen hissin pysähtyvän, mutta siitä ei ollut mitään hyötyä.

Kun hissi saapui 14 kerrokseen ja ovet aukesivat, mies oli siellä odottamassa häntä veitsen kanssa.

Koreassa ihmiset sanovat tämän olevan tositarina. Tyttö löydettiin hissistä puukotettuna kuoliaaksi. Sanotaan, ettei pahinta ollut itse kuolema vaan se silkka kauhu jonka hän koki noiden kahden kerroksen välissä, kun hän oli loukussa hississä ja tiesi tulevansa kuolemaan.

Sanotaa myös, että tämä on syy miksi kaikissa hisseissä on nykyään "stop" napit.

5 kommenttia: