Pages

maanantai 2. syyskuuta 2013

The Slender Man

On olemassa legendoja ja myyttejä jotka ovat liikkuneet keskuudessamme vuosikausien ajan, ja jotka ovat jääneet mieliimme ja kulttuuriimme. On myös niitä, jotka on herätetty henkiin modernin teknologian avulla muistuttamaan meitä painajaisista jotka olisi pitänyt jo haudata ja unohtaa. Yksi tälläisistä legendoista tunnetaan internetin kautta nimellä Slender man.
Sanotaan, että Slenderman on pitkä, hontelo mies mustassa puvussa. Ei mitään pelättävää? Odotappa vain.

Hän on erittäin pitkä mies jolla on epätavallisen kapeat raajat. Hänen kasvonsa, jos voit niitä kutsua sillä nimellä, ovat sileät ja valkoiset. Jotkut sanovat että hän voi muutaa muotoaan pahimman pelkosi kohteeksi. Hänen kätensä voivat venyä ja tarrautua uhreihin ja taipua luonnottomiin suuntiin. Pitkiä kynsiään hän käyttää raapiakseen lapsien ikkunoita. Sillä aikaa kun hän vainoaa jokaista joka on vasten tahtoaan nähnyt hänet, tykkää hän syödä heidät. Hänellä sanotaan olevan myös useita käsiä jotka näyttävät joskus pitkiltä lonkeroilta, joita hän käyttää vangitakseen jokaisen, joka luo katsekontaktin häneen, tai pitäisikö sanoa tyhjyyteen jossa hänen kasvonsa pitäisi olla.
Slender man on hiljainen vaanija joka piiloutuu metsäisillä alueilla sulautuen puiden joukkoon ja metsän pimeisiin nurkkiin. Kun hän löytää vaanimansa uhrin, hän seuraa tätä kotiin ja jos hänet nähdään ikkunasta voi hän käyttää hypnoosin erästä muotoa, joka taivuttaa uhrin kävelemään suoraan hänen pitkien käsiensä suojaan. Yleensä hänet nähdään vain vilaukselta kauempaa, mutta kun hän on tarpeeksi lähellä hän on jo talosi pimeillä käytävillä tai ilmestyy tyhjälle television ruudulle.
Legenda kertoo, että hän oli kerran mies jota kidutettiin säälimättömästi; ensin hakattiin halolla, sitten seivästettiin keihäällä ja hirtettiin puuhun raajat vedettyinä irti paikoiltaan.
Kun sinut on saatu kiinni, heräät ja näet Slender manin seisomassa yläpuolellasi. Hän kysyy sinulta yhden kysymyksen ja jos olet onnekas ja vastaat oikein, hän murtaa sekä kätesi että jalkasi. Mutta jos olet väärässä hän työntää hitaasti sormensa läpi rinnastasi ja vetää sydämesi ulos. Internetin piireissä Slender manin väitetään olevan Somethingawful.com sivuston luomus. Monet sanovat että tämä pelkästään kumoaa mysteerisen legendan todellisuuden ja sinetöi olion tekaistun olemassaolon. Asia ei ole näin.
On selvinnyt, että Slender manin myytti sijoittuu paljon kauemmas kuin väitetään. Se perustuu johonkin, jota kutsutaan nimellä Der Grossman, joka tarkoittaa pitkää miestä. Se on saksalainen versio. Legenda kertoo että lapset ovat nähneet hänet metsässä päiviä ennen katoamisiaan. Kaikki mitä jää jäljelle on silvotut karjat ja parissa tapauksessa kylän asukkaat ovat löytyneet useiden kilometrien päästä kodeistaan seivästettyinä puiden ylimmille oksille.
Romanialainen kansantarina kertoo kaksosista nimeltään Sorina ja Stela joiden äiti johdatteli heidät metsään eräänä päivänä. He pystyivät näkemään Der Grossmanin odottamassa aatelismieheksi pukeutuneena, kädet luuttomina kuin käärmeet ja terävinä kuin miekat. Äiti, joka olion käskyn alaisena kertoi tyttärelleen Stelalle leikata ympyrän muotoinen kuoppa veitsellä maahan ja käski Sorinan mennä makaamaan kuopan keskelle jotta tämä leikattaisiin. Stela kieltäytyi ja juoksi kotiin piiloutuen sänkynsä alle. Kun heidän isänsä palasi kotiin, hänen kauhistunut tyttärensä kertoi mitä oli tapahtunut. Isä meni metsään löytääkseen kaksosten äidin.

Tyttö nukahti ja heräsi koputukseen ovelta. "Avaa ovi, täällä on isäsi," ääni sanoi. Tyttö kieltäytyi. "Avaa ovi täällä on äitisi," Ääni jatkoi. Kun hän kieltäytyi uudelleen, ovi lensi auki ja paljasti kauhean näyn; hänen äitinsä piteli hänen siskonsa Sorinan päätä toisessa kädessään ja toisessa hänen isänsä. "Miksi?" Stela itki. "Koska," hänen äitinsä sanoi, "Hyvyydestä ei saa mitään palkkiota tässä maailmassa paitsi kylmät, teräksiset hampaat ja piiskaavaa tulta kaikille meille. Ja se tapahtuu nyt sinulle." Sillä hetkellä, Der Grossman tai toisin sanottuna Slender man, liukui takasta puristaakseen Stelaa polttavalla syleilyllään. Ja se oli hänen loppunsa.
Internetin fiktiota tai ei, Slender manilla on todellakin kammottava alkuperä ja taustatarina. Mikä tekee tästä myytistä niin pelätyn on fakta, että tähän päivään mennessä ihmiset yhä kyseenalaistavat tämän ihmismäisen olion olemassaolon. Nettisivut huijaavat ihmisiä sanomalla että heillä on näköhavaintoja tästä oliosta, erityisesti niillä jotka asuvat metsien lähellä. Jopa pelottavampaa on tietää että hänet tunnetaan taidosta imitoida ihmisen ääntä joka kutsuu nimeäsi pimeässä. Ja vaikuttaa siltä, että mitä enemmän puhut tai etsit tietoa Slendermanista, sitä todennäköisemmin sinä rohkaiset häntä antamaan elämän oletetulle legendalle.
Voin vain sanoa että nyt meillä on uusi syy pelätä pimeää.

36 kommenttia:

 1. Oh jännää ~ Itse uskon, että nämä slender manit ym. ovat mahdollisia. :D Ja siu blogi on aivan paras, tälläisiä on liijan vähän~

  ennen kuin kukaan tulee haukkumaan minua tyhmäksi, miksi ihmiset uskovat jumalaan, mutta kaikki slenderit, jeff the killerit, vamppyyrit ym. tyyppiset tarinat ovat niin suuri en usko? Siksikö ettei pelottavia asioita haluta olevan olemassa?
  ei ole, ei ole olemassakaan, näin lainatakseni Greedin sanoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, suomalaisia kauhu-aiheisia blogeja on tosiaankin liian vähän!

   Ja sinulla on hyvä pointti tuossa; Jeesus Nasaretilainen niminen ihminen on ollut olemassa mutta hänen ihmeteoistaan ei ole minkäänlaista todistetta kuin Raamattu jonka kuka tahansa on voinut kirjoittaa ja Jumala ja Jeesus ovat voineet olla molemmat samanlaisia "taruolentoja" kuten Slender man ja muut sellaiset, mutta ovat vain kasvaneet aikojen saatossa suurempaan rooliin!

   Poista
  2. Mahtava tää sai mut pelkäämään pimeää viikoks ja oon 13v toivottavasti tulee lisää ja myös menee oikeelle henkilölle

   Poista
  3. Mahtava tämä sai mut pelkäämään pimeää viikoks ja oon 13v toivottavasti tulee lisää ja menee oikeelle henkilölle

   Poista
 2. Slenderman jutut on mielenkiintosia! kiitos tästä(kin) :)

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa työtä, kuten aina! Tuhannet kiitokset! Voisitko harkita kenties Bolivian Tradition inkin kääntämistä? :) Kyseinen tarina liittyy Naughty boy - la la la musiikkivideoon

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kyllä voin sen kääntää mitä luultavammin huomenna ja lisään tänne (:

   Poista
 4. Hyvä juttu! Kieltämättä selkäpiitä hieman karmi. Pystyisitkö kääntämään tarinan Laughing Jack, kääntämistä? Linkki, jos haluat vilkaista: http://creepypasta.wikia.com/wiki/Laughing_Jack

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä onnistuu. Tuo tarina on sen verran pitkä että uskon sen kääntämisessä menevän jonkin aikaa, mutta viimeistään sunnuntaiksi uskon sen olevan valmis (:

   Poista
  2. Niin teeppä ticci toby tai sonic
   exe tai masky tai hoodie tai sitten ed edd eddy lost episode

   Poista
 5. Omg! :D Uskon Slendiin ja muihinkin tuollasiin taruolentoihin! Mun vilkas mielikuvitus saa mut pelkää pimiäää... :o Ooon 13 v.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SirSuomiPoika/HardSlenderHPR13. marraskuuta 2017 klo 19.39

   Ei haittaa oon ite 12.v ja pelkään pimeää, pahinta on se jos herään yöllä jä pistän silmälasit päähän valot päälle niin jumalauta mielikuvitus räjähtää heti käyntiin (asiaa pahentaa mun sairaus:ADHD) jos katson toiseen suuntaan niin nään toisella puole vilauksen silmä kulmalla kun tavarat alkaa menemään. aikaa nähdä se alle 1sekuntti! Sama tapahtuu toisel puolel. Seuraavaks mun kuulon tarkentuu kuulen pienenkin liikkeen. Jos otan silmä lasit pois nii ei hel###ti mun varpaat alkaa tanssia ripaskaa! Jos katson pitkää ilman laseja yhtä tavaraa niin ne alkaa pikku hiljaa liikkuun. ELIKKÄ TIEDÄN TUNTEEN. MUTTA ONNEKSI LÖYSIN SAMAA VIKAA:)))

   Poista
 6. Tää on ihan sikahyvä ja hyvät perustelut :)

  VastaaPoista
 7. Onks tää slender man oikeesti siis olemassa?? Ja voitko tehdä jonkun tarinan esim. Kaunasta tai jostain XDD sit niistä peleistä lisää..... bloody mary tarinoitaki :) sun blogi on aivan mahtava!!!

  VastaaPoista
 8. Mahtavaa, pakko myöntää! Blogisi ihmetyttää minua kylläkin, mistä tekstit tulevat? Sinun päästä, vai muokattuna netin lähteistä vaiko käännettynä englannista? Varsinkin se kauhu-peli, missä oli daruma-san(vai mikä nyt olikaan) koukutti, onko niissä siis jotain perää? Mikä on sinun kantasi näihin asioihin, olentoihin, henkiin sun muuhun? Itse olen hyvin epäuskoinen niistä, ja uskoltani ateisti mutta tällaiset tarut ja uskonnot sun muu kiinnostaa silti. Loistava blogi, jatka kirjoittamista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogin tekstit käännän itse englannista suomeksi ja en ole vielä kirjoittanut tänne yhtään omaa keksimääni tarinaa. Daruma-sanista en tiedä toimiiko se, epäilen, mutta siinäkin luultavasti tarvii niin sanotusti hyvän mielikuvituksen että toimisi! Oma kantani näihin asioihin vaihtelee, mutta on minullekin tapahtunut "yliluonnollisia" asioita joille en ole keksinyt mitään järjellistä selitystä. Minun kiinnostukseni juurikin näitä henkiolentoja ja kauhujuttuja kohtaan sai tekemään tämän bloginkin. Kiitos kehuista! (:

   Poista
  2. Mahtava blogi sulla!��Luen mielelläni kertomuksia itsest.. Anteeks slender manistä.

   Poista
 9. Sulla on tosi hyvä blogi.
  On kiva lukea näitä.

  VastaaPoista
 10. Kuulkaa ihmiset.

  Ei näitä olentoja ole olemassakaan. Ei ole olemassa mitään slendermaneja tai muita höpötyksiä. Nykyihmisillä on liikaa aikaa lukea tietoa ja tällaisia taruolento juttuja. Entisaikaan kun suomessa tehtiin noin sata, parisataa vuotta sitten hommia koko ajan tauotta, ei pelätty mitään taruolentoja. Tai oikeastaan vedän sen verran takaisin, että joku myytti saattoi elää Kalevalan kaltaisista olioista kuten sammesta ja ahdista.

  Slendermania ei ole olemassakaan. Eikä mitään muitakaan otuksia, pimeää on turha pelätä. Pelko on vain kemiaa, menkää pimeään huoneeseen tai minne vain, ja huomaatte, että mitään teille ei siellä tapahdu. Kukaan ei teihin koske, vain oma pelkonne rajoittaa teitä, ja se onkin ainut mitä teidän tarvitsee pelätä. Ei pimeää.

  VastaaPoista
 11. Mitä jos kuuluu pieru pimeässä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitte voit vaan todeta että; Röpöttää röpöttää

   Poista
 12. Meni sanat suusta en varmaa uskalla mennä pesulle kosk meidän sauna on suihkun vieres ja siel on pimeetä.
  PS. Sun blogi on paras :)

  VastaaPoista
 13. Eikai tää ole totta.. sai traumat tästä ja daruma-sanista. en yleensä pelkää mutta nyt oon kamalan pelon vallassa. LUOJAN KIITOS NUKUN ÄIDIN VIERESSÄ TÄMÄN YÖN! ääh :( todella upeita suomennoksia kuitenkin!!

  VastaaPoista
 14. Hieno blogi sulla grew. Jänniä juttui!��

  VastaaPoista
 15. Fantastista! rakastan näitä... no voiko niitä tarinoiksi kutsua? Ja niitä on vielä niin paljo!

  VastaaPoista
 16. Kiitos hirveesti! En tiiä onko tää ees mikään tarina, tai et onks sul jo suomennos siitä, mut kuitenski se pieni tyttö, joka on vissiin slendun apuri, joten pretty please :)

  VastaaPoista
 17. Oon kuullut että slenderman on vaan keksitty semmosessa kilpailussa että kuka keksii pelottavimman hahmon niin voittaja oli sitte se slenderin keksijä ja sillee

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mitä hittoa. Eikä ole. Se on joku saksalaisen miehen keksimä hahhmo (tai niin ainakin uskotaan) koska sen saksalaisen miehen yksi piirros hahmo näyttää ihan slenderiltä. Ja jostain luolamaalauksistakin on löydetty slendermania muistuttavia hahmoja jahtaamassa lapsia

   Poista
 18. Mahtavaa!! Rakastan tätä blogia!!! Haluaa lisää tälläsia.

  VastaaPoista
 19. Hei, tää on ihan mahtavaa, et löysin tän blogin! Tietääks joku lisää tällasta?

  VastaaPoista
 20. Hui kauhee kun äsken säikähin kun meiän koira tipahti sohvalta:D

  VastaaPoista
 21. Hui kauhee kun äsen säikähin kun meiän koira tipahti sohvalta:D

  VastaaPoista
 22. Moi, haluisiks kääntää tarinan "Jeff The Killer vs Laughing Jack" ku kukaan sitä ei oo ehtiny viel kääntää? Haluisin tosiaan kuulla sen stoorin :)

  VastaaPoista
 23. SirSuomiPoika/HardSlenderHPR13. marraskuuta 2017 klo 19.24

  Oon Ollu Slender Fani (JA OLEN EDELLEEN VÄHÄN). Mä uskon et slenderi On Ihan Kiva Kamu, mut ajan ja huhujen myötä hänet on vaa kuvailtu Pahaksi! Itse Näin SlenderManin Suojeliana/Auttajana (vähän niinku lyhytelokuva: The Birch [se on myös mun idoli]) koska se autto mun pahaa oloa 2-3.LK koulu kiusauksen kohteena :( mul on edelleen arvet siitä ajasta! Olin alkanu raapia itseäni pahan olon vuoksi tunne siitä ettei kukaan välitä musta, slenderi tuntui tavallaan kuuntelevan mua. Sen takia aloin kantaa myös slenderin LEGENDAARISTA nimeä toivoen samalla että näkisin slenderin EDES KERRAN! Toivon edelleenkin nähdä slenderin. Muuten mun Mielestä slender halus auttaa lapsia pois metsistä ja ihmisiä, ettei heidän tarvitsisi kestää samaa tuskaa mitä slenderman itse oli joutunut kokemaan omassa historiassaan. Asiasta Mun Itsetuhoisuuteen loppui heti 4Luokkan vuoden puoli välis. Ettei tarvii alkaa mitään lasten suojelu järjestöjä mun kimppuun lähettää, se meni jo. Kiitos blogin tekijälle toivon että tekisit uuden/kaivaisit menneisyyden tietoja esiin suomen kielisiks! :)

  VastaaPoista