Pages

perjantai 24. heinäkuuta 2015

Japanilaisia urbaanilegendoja

Tominon Helvetti
Tämä suosittu japanilainen legenda on runosta nimeltä "Tomino's Hell". Sanotaan, ettei runoa saisi lukea ääneen koskaan. Runon on kirjoittanut Yomota Inuhiko ja se on kirjassa nimeltä "The Heart Is Like A Rolling Stone". Se ilmestyi myös Saizo Yason runokokoelmassa vuonna 1919. Ei ole varmuutta siitä, miten runoon liittyvät uskomukset saivat alkunsa, mutta varoitus "Jos luet tämän runon ääneen, kauheita asioita tapahtuu." antaa sellaisen vaikutelman, että runon yhteyteen olisi liitetty jonkinlainen kirous.

Runoon liittyvä tarina oli aikoinaan todella suosittu 2ch -nimisellä foorumilla, jonne ihmiset lähettivät kuvia ja videoita runoon littyen. He halusivat näyttää rohkeutensa muille ja lukea runoa ääneen. Jotkut käyttäjät kertoivat, ettei mitään ollut tapahtunut. Toisaalta taas monet eivät koskaan palanneet foorumille kertomaan tuloksista. Jos aijot lukea runon ääneen, lue se mieluummin japaniksi kuin englanniksi.

Pääset lukemaan runon TÄSTÄ.


Inunakin kylä
Inunakin kylä on täysin eristäytynyt muista Japanin kylistä ja kaupungeista. Edes paikalliset eivät löydä paikkaa helposti, joka saa useat epäilemään, onko kylää edes olemassa. Kerrotaan, että kylän ulkopuolella on kyltti jossa lukee "Japanin perustuslaki ei ole voimassa täällä". Sanotaan myös, että kylän asukkaat harjoittavat päivittäin kannibalismia ja insestiä, sekä tappavat ihmisiä. Jostain syystä elektroniset laitteet eivät toimi ollenkaan alueella ja monet ihmiset, jotka ovat matkustaneet tutkimaan kylää eivät ole koskaan palanneet takaisin.


Matsuen linna
Hitobashira
Hitobashira tarkoittaa "ihmispylvästä". Tämä kyseinen legenda sai alkunsa muinaisessa Japanissa. Ihmiset uskoivat, että jumalille täytyi tehdä uhrauksia, jotta heidän rakennuksensa pysyisivät vankkoina. Uskottiin myös, että jumalat alkaisivat suojelemaan rakennuksia, joiden puolesta uhraukset oli tehty. Mutta mitä nämä uhraukset sitten olivat? Ihmiset muun muassa muurasivat elävältä uhreja rakennusten rakenteisiin ja pylväisiin. Nämä väkivaltaiset kuolemat johtivat siihen, että viattomien uhrien sielut jäivät sidoksiin paikkoihin, joiden vuoksi nämä oli uhrattu.

Yksi kuuluisimmasta tarinoista liittyen kyseiseen legendaan kertoo Matsuen linnasta, joka rakennettiin 1600-luvun alussa. Paikallisten mukaan linnan kiviseinämä romahti useaan otteeseen rakennusvaiheessa. Rakennusmiehet uskoivat, että ihmispylväs auttaisi asiaa ja he päättivät mennä etsimään sopivaa henkilöä paikallisilta Bon-festivaaleilta. He valitsivat nuoren ja kauniin naisen, kaappasivat hänet ja sulkivat seinän sisälle. Tämän jälkeen he kykenivät saamaan rakennuksen valmiiksi ilman seinän romahtamista. Sanotaan, että naisen levoton sielu jäi vaeltamaan linnassa sen valmistumisen jälkeen.Okiku-nukke
Kerrotaan, että 17-vuotias poika nimeltä Eikichi Suzuki osti nuken vuonna 1918. Hän oli ollut kiertelemässä tunnetun ostoskadun, Tanuki-kojin liikkeitä ja päättänyt ostaa nuken 2-vuotiaalle sisarelleen Okikulle. Tyttö rakasti nukkeaan ja leikki sillä päivittäin, mutta yllättäen seuraavana vuonna hän sairastui ja kuoli. Perhe asetti nuken talon alttarille ja rukoili Okikun puolesta jokainen päivä.

Vain muutama kuukausi myöhemmin outoja asioita alkoi tapahtumaan. Nuken hiukset alkoivat kasvamaan ja useat kertovat, että nukke saattoi liikkua itsestään silloin tällöin. Ihmiset väittivät, että Okikun henki oli riivannut nuken. Nukke nimettiin Okikuksi tytön mukaan.

Suzukin perhe muutti Sakhaliin ja he päättivät lahjoittaa Nuken Mannenjiin. Sitä on säilytetty Mannenjin temppelissä Japanissa vuodesta 1938 lähtien. Hiusten kasvulle ei ole löytynyt selitystä ja temppelin mukaan nuken hiukset leikataan säännöllisesti. Eräs tutkija jopa kertoi, että nuken hiukset ovat tismalleen samanlaiset kuin lapsilla.


Jinmenken
Jinmenken on jälleen yksi legenda Japanista, joka on liikkunut ihmisten keskuudessa vuosisatoja. Jinmenkenit ovat yksinkertaisesti sanottuna koiria, joilla on ihmisen kasvot ja niiden kerrotaan osaavan puhua.

Ne, jotka ovat väittäneet nähneensä kyseisen olennon kertovat, että se näyttää kaukaa katsottuna tavalliselta koiralta, mutta läheltä katsottuna sillä on ihmisen kasvot. Jinmenkenit eivät ole ystävällisiä, sillä niiden sanotaan joko solvaavan tai hätistävän ihmisiä pois luoltaan puhuessaan.

Erään tarinan mukaan ravintolan kokki oli viemässä roskia ravintolan takapihalla sijaitsevaan roskakoriin. Hän huomasi, että kulkukoira oli penkomassa ruuantähteitä, jotka oli aiemmin viety sinne. Hän yritti ajaa koiran pois, mutta koira vain katsoi miestä ihmisen kasvoillaan ja tokaisi "Jätä minut rauhaan."

Jinmenkenien näkemisen uskotaan ennustavan pahaa ja niitä syytetään usein onnettomuuksista ja katastrofeista. Jotkut legendat kertovat, että Jinmenkenit ovat liikenne-onnettomuuksien uhrien henkiä, jotka ovat uudelleensyntyneet koirina. Toisten mukaan taas nämä kyseiset oliot ovat pahojen henkien riivaamia. Villeimmissä tarinoissa Jinmenkenit ovat ihmisen ja koiran risteytymiä, jotka luotiin biologisessa kokeessa. Ne kuitenkin onnistuivat pakenemaan laboratorioista ja vaeltavat nyt pitkin Japanin katuja.

49 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Mistä teet seuraavan? En malta oottaa... :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä aiheesta, sillä Grew tekee sen. Jotain puhui siitä että aikoisi ensi viikon alussa tehdä jostain :)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 2. Mukava kun Tälläinen blogi löytyi!olen jo kauvan aikaa etsinyt tällaisia blogeja joissa kerrottaisiin jännittäviä ja pelottavia tarinoita mutta sellaisia en ole löytänyt kunnes kaverini kertoi blogistasi.olen lukenut kaikki postauksesi ja pidän tästä blogista tosi paljon!

  VastaaPoista
 3. Tää on tosi jännä, koska ite tykkään urbaani legendoista. Olis jännää käydä joskus tuolla Inunakin kylässä! Onko se ihan oikeesti olemassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! En tiedä onko sitä oikeasti olemassa, niinkuin ei varmaan monikaan koska kyseessä on legenda. :)

   Poista
 4. Jatgoqafkaxbawu...
  Jännää... Jimmenken ei kuulosta kivalta :D
  Mut tehkää sellanen postaus, että keksitte oman kauhutarinan :3

  VastaaPoista
 5. Voitteko tehdä postauksen ötzin kirouksesta? Löysin vasta bloginne, ja siitä ei ilmeisesti vielä ole postausta. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä on tullut toivomuksia. Eli kyllä tehdään :)

   Poista
 6. Entä jos runon lukee takaperin voisiko kirous selvitä? Tai jos sen lukee äänettömästi?
  Kiitos jos vastaatte ja voisiko olla tarina Chucy Nukesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä onnistuuko kirouksen poistaminen noin helposti. Toivomuksia on tullut muistakin nukeista niin voimme ehkä laittaa Chuckynkin samaan postaukseen niiden kanssa. :)

   Poista
  2. Kiva kiitos ja Tervetuloa Hazard! Mukavaa kun on kaksi pitäjää :D
   ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

   Poista
 7. Mikä se uusi juttu on? Tää on paras blogi :)

  VastaaPoista
 8. Grew tai Hazard onko kumpikaan teistä lukenu ite ton runon ääneen koskaan? jos ootte nii tapahtuko teille jtn jännää? iha vaa tälle interesting XD

  VastaaPoista
 9. Meinaatteko tehdä kysymyspostausta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millaista kysymyspostausta tarkoitat?

   Poista
  2. En nyt osaa selittää, sellaista missä voi kysyä kysymyksiä, lue vaikka muista blogeista millaisia siellä on.

   Poista
 10. Oon niin ilonen, koska tulit takasin! Alotin joskus puol vuotta sitten blogisi lukemisen ja rakastuin siihen heti! :3 Ja voitteko tehä postauksen vaikka Abandoned by disneystä tai jostain vastaavasta hylätystä paikasta? :DD ps: Tervetuloa Hazard!

  VastaaPoista
 11. Mä eilen alotin näitten lukemisen ja nyt jo oon rakastuny näihin! Voitko muuten tekasta jonkun tarinan semmosesta pelistä ku Five Nights At Freddy's 4?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisään toivomuslistaan!

   Poista
  2. Ja Five nights at freddy 1,2 ja 3!
   Tehkää niistäkin jotain teorioita.
   Katso YouTubesta:
   Fnaf teoria

   Poista
  3. five night at freddy's-pelisarjaan liittyy melko mielenkiintoinen, karmiva ja aika synkkä tarina suosittelen katsoa mkgamerrin pelien salaisuuksia sekä urbaanilegendoja suomeksi :)

   Poista
  4. Oltiin tänään mustikassa ja sitten ku pelaan kauhupelejä ja luen näita ja kaiken lisäksi kuuntelen MKgamerin kauhujuttuja niin aika scaryy ku aurinko ei paistanu ja lehdet kahis! Ku mulla on sika vilkas mielikuvitus nii katoin et Foxy juoksi mua päin ja sit katos, sen jälkee mä lähin pois ku säikähin ihan tosi paljon!!!!!!
   Täs oli tää mun avatuminen :D
   Oon kirjoittanu samaan postaukseen jo 3 eri kommenttiiii!!!!!! XD XD XD

   Poista
  5. Tosiaan Grew ja Hazard lisätkää fnaf-pelisarjan tarina toivomuslistaan ! :) ois kiva kuulla teiänki teorioita siitä :D ja Eeva älä välitä mäkin oon kommentoinu tähän blogiin iha sika usein, siitä lähtien ku aloin aktiivisesti lukemaan tätä eli jonku kolmen-neljän vuoden ajan XD

   Poista
 12. Liittyykö muute siihe Charlie Charlie juttuun mitään? Tällein muuten vaan :D

  VastaaPoista
 13. Milloin tulee postaus? :D
  Kiitos jos vastaatte c:

  VastaaPoista
 14. OMG! Mä rakastan näitä tarinoita! :D oon lukenu jo kaikki, mut mä käyn kattoo joka päivä jos on tullu uutta. :) Ja voisko suomentaa tarinan Bloody Painter? :o

  VastaaPoista
 15. Voisitteko joskus kirjoittaa Tara The Androidista? :)

  VastaaPoista
 16. Milloin tulee Ticci-Toby??????

  VastaaPoista
 17. Millo se seuraava postaus ny tulee??

  VastaaPoista
 18. Voisitko tehdä jeff the killeristä tarinan ja nää tarinat on todella hyviä ja onko nämä totta

  VastaaPoista
 19. Kuvassa jossa oli tuo koira jolla oli ihmisen pää, niin mietin sitä, että miksi kuvassa oleva teksti on Koreaksi (Koreasta romanisoinniksi kuvan teksti: ''ngu ngo ngo ngong pu su su'' ja minulla ei ole mitään hajua mitä se meinaa) jos kyseinen legenda on Japanilainen?

  VastaaPoista
 20. Voitteko suomentaa Moaning Lisan ellei se ole jo täällä

  VastaaPoista
 21. Luin itse tuon runon, eikä nyt 1 vuoden jälkeen ole tapahtunut mitään. Henkilöt jotka ns. "Katosivat" vain jättivät postaukset tai vainoharhaisuuksissaan joutuivat mielisairaalaan. -_-

  VastaaPoista
 22. Oon kokeilut se runo mut ei tapahtunut mitään 8 vuoteen... TAPAHTUUKO TÄÄ VAIN JAPANISSA

  VastaaPoista
 23. Oon kokeillut Tomino hellin runon eikä mitään tapahtunut 7 vuoteen... TAPAHTUKOO TÄÄ JAPANISSA VAIN!

  VastaaPoista