Pages

maanantai 20. huhtikuuta 2020

Kenneka Jenkins

Pitkästä aikaa!

Eiköhän neljä vuotta taukoa ollut riittävä...


On syyskuun 10 päivä, vuonna 2017. Yhdysvaltain Illinoisin Crowne Plaza-hotellin pakastehuoneesta tehdään järkyttävä löydös; varhain edellisenä päivänä kadonneeksi ilmoitetun 19-vuotiaan Kenneka Jenkinsin pahoin jäätynyt ruumis lojuu huoneen lattialla. Poliisi julistaa Jenkinsin kuoleman hypotermian aiheuttamaksi. Useat ihmiset eivät kuitenkaan tähän selitykseen tyydy, vaan uskovat, että nainen on rikoksen uhri. Videot hotellin valvontakameroista julkaistaan tuon epäonnisen illan ajalta poliisin toimesta. Videoissa Jenkinsin nähdään kiertelevän hotellin käytäviä pitkin päätyen keittiöön, joka ei ole käytössä remontin vuoksi. Jenkinsin ei kuitenkaan koskaan nähdä astuvan pakastehuoneeseen, joka virallisten raporttien mukaan koitui hänen kohtalokseen. Mikä on totuus?

Kaikki saa alkunsa paria päivää aikaisemmin, eli syyskuun 8 päivänä. Perjantai-ilta on jo pitkällä kun Jenkins saapuu Crowne Plaza hotelliin kolmen ystävättärensä kanssa. Heidän päämääränään ovat juhlat, jotka ovat meneillään hotellin yhdeksännessä kerroksessa. Kello neljän aikaan aamuyöstä Jenkinsin ystävät soittavat tämän äidille, Theresa Martinille, ja kertovat etteivät löydä Kennekaa mistään ja olisiko mahdollista, että tämä olisi jo kotona. He myös ojentavat myöhemmin Theresalle puhelimen sekä avaimet jotka Kenneka on heille yöllä antanut.

Theresa suuntaa hotellille, kuten jokainen äiti tällaisessa tilanteessa tekisi. Hänen järkytyksekseen hotellin työntekijät pysäyttävät hänet ja kertovat, etteivät he saa näyttää hotellin valvontakameroiden nauhaa ulkopuoliselle, ellei kyseessä ole virallisesti kadonneeksi julistettu henkilö. Poliisi kertoo Theresalle, että tämän täytyy odottaa muutama tunti ennen kuin hänen tyttärensä voidaan julistaa virallisesti kadonneeksi, onhan katoamisesta kulunut vasta reilusti alle vuorokausi. 

Vihdoin kello 13.15, poliisi virallistaa Kenneka Jenkinsin katoamisen, mutta alkaa tutkia valvontakameroita vasta myöhemmin samana iltapäivänä. Tästä alkaa  yli 11 pitkää tuntia kestänyt etsintä. 

Poliisi löytää valvontakameratallenteista Jenkinsin useasta eri kamerasta. Outo tässä on se, että noin kello 01.30 aikoihin Kenneka kävelee vielä selväpäisen oloisesti, mutta puolitoista tuntia myöhemmin hän on vaeltelemassa ilmeisen humalassa hotellin autioita käytäviä pitkin kello 03.00 aikoihin lauantai-aamuna. Virallisesti poliisi löysi Kennekan ruumiin noin kello 01.00 sunnuntai-yönä.

Kenneka sekavana hotellin käytävällä

Palataan takaisin iltaan, jolloin Kenneka oli juhlimassa ystäviensä kanssa hotellin yhdeksännessä kerroksessa. Alkoholi sekä huumeet olivat isossa osassa juhlia, jotka olivat saaneet useita nuoria aikuisia kokoontumaan hotellihuoneeseen sinä iltana. Eräs juhlavieraista kuvasi Facebook-liveä.

Kennekan ystävä, Irene Roberts, kertoi että he olivat päättäneet lähteä pois juhlista jossakin vaiheessa Kennekan vahvan humalatilan vuoksi. Irene, Kenneka sekä kaksi muuta nuorta naista poistuivat hänen sanojensa mukaan juhlista yhdessä. Irene kuitenkin huomasi, ettei ollut muistanut ottaa Kennekan puhelinta ja avaimia jotka tämä oli aikaisemmin samana yönä Irenelle antanut. Irene lähti kahden naisen kanssa takaisin juhliin etsiäkseen Kennekan tavarat. Kun he palasivat takaisin sinne missä olivat Kennekan viimeksi nähneet, oli tämä kadonnut jäljettömiin. Jenkinsin ystävien tarinat ovat muuttuneet useasti tapauksen edetessä, joka on kummastuttanut poliiseja.

Poliisin mukaan Kenneka lähti yksin humalassa hortoilemaan hotellin käytäville ja päätyi menemään vahingossa hotellin keittiön pakastehuoneeseen, eikä päässyt huoneesta ulos humalatilansa takia. Tämä johti hypotermiaan, joka lopulta koitui hänen kohtalokseen. Täytynee myös mainita, että naisen verestä löytyi viitteitä sekä alkoholista että lääkkeistä. Niiden yhteisvaikutus voi hyvinkin saada käytöksen muuttumaan sekavaksi.

Tämän pakasteen oven takaa Jenkinsin ruumis löytyi.

Sitten päästäänkin näihin "salaliittoteorioihin" liittyen Kenneka Jenkinsin kuolemaan. Edes hänen äitinsä ei usko siihen, että hänen tyttärensä kuolema oli vahinko ja tämä olisi itse mennyt pakasteeseen.

Ensimmäisenä teoriana pidetään sitä, että Kenneka Jenkins olisi raiskattu hänen ystävänsä kuvaaman Facebook live-videon aikana. (Raiskausväite on kuitenkin lähteiden mukaan perätön) Jotkut väittävät kuulevansa naisen itkua ja avunpyyntöjä videon aikana. Sen jälkeen Kenneka olisi suljettu pakasteeseen, jossa tämä olisi jäätynyt kuoliaaksi.

Pätkä Facebook live-videosta:

Poliisi julkaisi kuvat jotka otettiin Kennekan ruumiista pakasteessa useista eri kuvakulmista. Kennekan äiti Theresa totesi, että hänen tyttärensä ruumiin asento ja vaatetus "herättivät enemmän kysymyksiä kuin vastauksia". Kuvissa Kennekan paita on vedetty alas, hänellä on nirhaumia ihossa ja toinen kenkä on lattialla. Tutkijat kertovat, että kyseessä voi olla ilmiö nimeltä paradoksaalinen riisuutuminen, jossa veri alkaa virrata uudestaan kehon sisäosista raajoihin. Kuuma aalto jääkylmän ihon alla on niin polttava tuntuinen, että  hypotermian uhrin on pakko alkaa riisuuntua. Tämän kerrotaan olevan myös viimeinen asia mitä hypotermiasta kärsivä tekee ennen tajuttomuutta.

Palataan vielä lopuksi Poliisien julkaisemiin valvontakamera videoihin. Jotkut väittävät, että videoita olisi muokattu ja joitakin osia videoista leikattu pois rikoksen peittämiseksi. Jopa Kennekan mahdollisen murhaajan varjon tai hahmon väitetään näkyvän videon eri osissa. Murhaajan, joka olisi tahallisesti lukinnut naisen pakasteeseen. Hurjimmat teoriat jopa väittävät, että hotellin henkilökunnalla olisi ollut osuutta naisen kuolemaan ja he olisivat peukaloineet videotallenteita. Ihmetystä herättää myös se, että pakaste oli päällä vaikka sen sisällä ei ollut yhtään elintarvikkeita.

Valvontakameroiden tallenteita Kennekasta kohtalokkaalta illallta:


Poliisi on kuullut yli 20 henkilöä tapauksesta. Kennekan perhe kritisoi sekä hotellia että poliisia siitä, ettei tutkimuksia aloitettu heti. Siten Kenneka olisi saatettu heidän mukaansa pelastaa.


Jos haluat nähdä lisää kuvia tapauksesta, suuntaa tänne. Huom! Kuvat saattavat järkyttää herkimpiä.

6 kommenttia:

 1. Kiitos tästä. Olen pitkään odottanut uusia postauksia ja aina säännöllisesti käynyt katsomassa onko jotakin tullut. Oli mukava yllätys :)

  VastaaPoista
 2. Hyvää kannattaa odottaa.

  VastaaPoista
 3. Aivan mahtavaa, että vielä jaksatte kauhu kertomuksia jakaa tänne! :D

  VastaaPoista
 4. Eikä! Paluu! Säännöllisesti oon tauon aikana käyny täällä. Jee!

  VastaaPoista
 5. Mukava nähä, että ootte vielä elossa. Muistan lukeneeni tätä blogia aikoinaan, kun en osannut kauhean hyvin enkkua. Tuli siis iso nostalgia pläjäys uudet postaukset nähdessä. Kiitti tästä yllätyksest

  VastaaPoista