Pages

sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

5 elokuvaa jotka perustuvat "tositapahtumiin" osa 1

Psycho 'Psyko' (1960) 

Elokuvan tarina: Norman Bates on mieleltään häiriintynyt hotellin omistaja, joka haluaa tappaa hotellin asiakkaita. Bates näkee harhoja kuolleesta äidistään, jonka ruumista hän säilyttää kellarissaan. Bates lähestyy ihmisiä erilaisina persoonina ja pukeutuu äidikseen tappaakseen heidät.

Oikea tarina: Norman Batesin hahmo inspiroitui Ed Geinistä, Wisconsilaisesta miehestä joka pidätettiin vuonna 1957 kahdesta murhasta ja hänen kuollutta äitiään muistuttavien ruumiiden kaivamisesta ylös. Hän nylki ruumiit tehdäkseen niistä lamppuja, sukkia ja "naisasun" siinä toivossa, että hän itsekin olisi nainen. Geinille todettiin mielisairaus ja hän vietti lopun elämäänsä mielisairaalassa.


The Exorcist 'Manaaja' (1973)

Elokuvan tarina: Kaksi pappia ryhtyvät demonin manaukseen, joka on riivannut 12-vuotiaan tytön Georgetownissa, Washington DC:ssä.

Oikea tarina:  William Peter Blatty, käsikirjoittaja ja The Exorcist-kirjan kirjoittaja, inspiroitui artikkelista, jonka hän luki ollessaan koulussa Georgetownissa. Artikkeli kertoi 13-vuotiaan pojan manauksesta Mount Rainierissa, Marylandissa vuonna 1949. Pojan koti sijaitsi Cottage Cityssä, Marylandissa ja manauspaikkana toimi St. Louisin kaupunki. Todisteet kertovat, ettei pojan käytös ollut yhtä raivokasta kuin elokuvassa.


The Texas Chainsaw Massacre 'Teksasin moottorisahamurhaaja' (1974)

Elokuvan tarina: Ryhmä nuoria matkustaa Teksasin maaseudulla ja joutuu kannibaali-perheen vainoamaksi, Perheeseen kuuluu mm. Leatherface, joka käyttää uhrien ihoista tehtyjä naamareita.

Oikea tarina: Jälleen Ed Gein (sama kuin Psykossa), joka on ollut inspiraation lähteessä myös elokuvissa Deranged ja Uhrilampaat.


Jaws 'Tappajahai' (1975)

Elokuvan tarina: Jättikokoinen valkohai terrorisoi fiktiivistä Amity Islandin Northasternin kalastuskommuunia, hyökäten uijien ja veneilijöiden kimppuun.

Oikea tarina: Käsikirjoittaja ja novelisti Peter Benchley inspiroitui useista hai-hyökkäyksistä, jotka tapahtuivat vuonna 1916 New Jersey Shoressa. Heinäkuussa 12 päivän aikana, viiden ihmisen kimppuun hyökättiin, joista neljä kuoli. Suurikokoinen valkohai kuoli Heinäkuun 14 päivä, ja sen vatsasta löytyi ihmisten jäännöksiä. Vielä tänäkin päivänä väitellään siitä oliko hai syyllinen. Jotkin tutkijat epäilevät ihmisiä tappaneen hain olleen härkähai, mutta uusia hyökkäyksiä ei enää tullut valkohain kuoltua.


Audrey Rose (1977)

Elokuvan tarina: Nuori tyttö alkaa käyttäytymään oudolla tavalla ja saa vanhempansa uskomaan, että tämän sisällä on toinen tyttö, Audrey Rose, joka on vallannut tytön ruumiin.

Oikea tarina: Frank De Felitta inspiroitui kirjoittamaan novellia, myöhemmin myös elokuvan kärsikirjoitusta huomattuaan, että hänen 6-vuotias poikansa Raymond osasi soittaa yllättäen täydellisesti pianoa vaikkei ollut koskaan ottanut pianotunteja. De Felitta raportoi Los Angelesin okkultistille, joka kutsui Raymondin tatioa "tiedon ruumiillistumaksi", selittäen pojan eläneen monta elämää.

8 kommenttia:

 1. ' the strangers ' perustuu myö tosi tapahtumiin :)
  tosi hyvä leffa, kandee kattoo jos joskus sattuu osumaan tielle !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo olen katsonutkin tuon kyseisen leffan (:

   Poista
  2. Katoin itsekin tuon leffan, mutta jäi häiritsemään että kuka/ketkä oikeasti jäi henkiin ja mitä tapahtui... Tietääkö kukaan???

   Poista
  3. Itsekkin olen katsonut kyseisen leffan, mutta jäi häiritsemään mitä oikeasti tapahtui ja ketkä jäi eloon... tietääkö kukaan??

   Poista
 2. Juuri kun onnellisena ajattelin, ettei minkään laisia tappajahaita ole olemassakaan...

  VastaaPoista
 3. Oikeastihan ainakaan valkohait eivät ymmärtääkseni pudä ihmislihan mausta, vaan hyökkäykset ihmistrn kimppuun johtuvat väärinkäsityksistä, kun hai on luullut ihmistä hylkeeksi tai kilpikonnaksi. En pidä populaarikulttuurin tavasta tehdä haista ilkeitä, minulla on jopa unelma sukeltaa haiden keskellä -ei tosin valkohaiden, vaan ihan varmuuden vuoksi hietahaiden, ja ammattilaisen seurassa.
  Olen tosin nyt muutrnkin ehkä vähän kummallinen, jos meidän pihaan ilmestyy kyy, olen ihan täpinöissäni ja otan siitä kuvia, ja isä ikävä kyllä tappaa sen ja sitten säilömme sen purkkiin ja vien sen opettajalle. Luokkalaiseni eivät ole kumma kyllä ymmärtäneet tapaa :0

  VastaaPoista