Pages

maanantai 18. kesäkuuta 2012

5 elokuvaa jotka perustuvat "tositapahtumiin" osa 2.The Hills Have Eyes (1977)

Elokuvan tarina: Perhe ajaa aavikon läpi ja päättää mennä oikotien kautta. Oikotie johdattaa heidät vuorien luolissa asuvien väkivaltaisten kannibaalien luokse.

Oikea tarina: Elokuva inspiroitui Skotlantilaisen Alexander "Sawney" Beanin legendasta. Bean johti 40 ihmisen klaania, jotka tappoivat ja söivät yli 1000 ihmistä. Bean eli luolastossa 25 vuotta ennen kuin hänet saatiin kiinni ja tuomittiin kuolemaan. Hänen elämänsä on inspiroinut monia kertomuksia ja elokuvia maailmanlaajuisesti, mukaanlukien brittiläistä Raw Meat-elokuvaa. Useat historioitsijat eivät usko, että Bean on edes koskaan ollut olemassa.


Dead Ringers (1988)

Elokuvan tarina: Kynekologi-kaksosilla Beverly ja Elliot Mantlella on yhteinen tapa jakaa nainen. Kuitenkin Beverly, herkempi kaksosista, rakastuu heidän viimeisimpään valloitukseensa. Nainen saa selville heidän "tapansa" ja torjuu Beverlyn. Naisen takia Beverly ajautuu huumekierteeseen ja vie veljensä mukanaan.

Oikea tarina: Kesäkuun 19 päivä, vuonna 1975, mädääntyneet ja kuihtuneet 45-vuotiaiden kynekologi-kaksosten Stewart ja Cyril Marcus ruumiit löydettiin heidän asunnostaan. Kuoleman syy oli äärimmäinen riippuvuus barbituraatteihin. On epäselvää mikä johti heidän shokkimaiseen tilaansa.


An American Haunting (2006)
Elokuvan tarina: 90-luvulla maanomistaja John Bell ja hänen perheensä joutuivat näkymättömän voiman piinaamaksi, joka kohdistuu erityisesti perheen tyttöön Betsyyn.

Oikea tarina: Elokuva perustuu Bellin noidan legendaan, kertomukseen, joka syntyi Tennesseessä 1800-luvulla. Monet uskovat sen olevan vain legendaa, vaikka hahmot tarinassa olivatkin oikeasti olemassa. Kuin myös tarinassa, kummitus oli myrkyttänyt John Bellin. Jotkut väittävät The Blair Witch Projectinkin perustuvan tarinaan.

The Haunting In Connecticut (2009)
Elokuvan tarina: Campbellin perhe muuttaa Connecticutiin ollakseen lähellä lääkäriä, joka hoitaa heidän sairasta poikaansa Mattia. Pian he tajuavat että heidän uusi talonsa on entinen ruumishuone joka on pahojen voimien valtaama.
Oikea tarina: Elokuva inspiroituu Parkerin perheestä, joka muutti Connecticutiin vuonna 1986 ollakseen lähellä tarvittavia lääketieteellisiä palveluja, joita tarvittiin heidän syöpää sairastavalle 14-vuotiaalle pojallleen Paulille. Kellarissa, jossa Paul nukkui, he löysivät palsamointi tarvikkeita jotka viittasivat siihen, että talo oli ollut hautaustoimisto. He kertoivat nähneensä talossa selittämättömiä ilmiöitä, kuten verisiä lattioita, selittämättömiä ääniä ja varjoisia hahmoja. Paul tuli hengen valtaamaksi, joka pakotti hänet hyökkäämään perhettään vastaan. Manaaja piti istuntoja talossa, jotta henget lähtisivät pois.


The Exorcism Of Emily Rose (2005)


Elokuvan tarina: Pappi on osallinen nuoren naisen, Emily Rosen kuolemaan. Emily Rose kuoli papin harjoittaman manaus-istunnon aikana. 

Oikea tarina: Elokuva inspiroitui Anneliese Michaelista(postaus blogissa), 16-vuotiaasta Saksalais-tytöstä, joka vuonna 1968 alkoi kärsiä demonin riivauksesta. Vuosia hän kärsi näyistä, äänistä ja harhoista ja mm. näännytti itseään nälkään ja satutti itseään. Vuonna 1975, kaksi pappia harjoitti kymmeniä manaus-istuntoja Anneliese Michaelille. Sinä aikana, Anneliese ei syönyt tuskin yhtään ja kuoli nääntyessään nälkään Kesäkuussa 1976. Hänen vanhempansa ja papit tuomittiin kuolemantuottamuksesta. Heidät vapautettiin 6 kuukauden vankilassa olon jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti