Pages

maanantai 4. kesäkuuta 2012

Amityvillen kirous

 Marraskuun 13 päivä, vuonna 1974 Amityvillessä, talossa 112 Ocean Avenue, 24-vuotias Ronald DeFeo murhasi perheensä. DeFeo käytti kivääriä ampuen isänsä, äitinsä, kaksi veljeään ja kaksi sisartaan. Kaikki Ronald DeFeon kuudesta perheenjäsenestä kuolivat. Ronald tappoi heidät näiden nukkuessa, ampuen heitä selkään. Ronald DeFeo myönsi tapot ja sanoi kuulleensa ääniä: " Aina, kun katsoin ympärilleni, ketään ei ollut siellä, joten Jumalan täytyi puhua minulle," hän sanoi.
Uskon, että suurin osa on vähintään kuullut Amityvillen murhista tai jopa nähnyt elokuvan. On ollut uutisia siitä, että Amityvillen murhien ja urbaanien legendojen syntylähde myydään ja ainakin mitä itse etsin netistä, talossa asuisi jonkinlainen uusi perhe. No, kuitenkin, tässä Amityvillen kirouskierteen synty ja kooste murha-illan tapahtumista:
Pikkuyön tunneilla Marraskuun 13 päivä, 1974,  Asiakkaat Henry's Baarissa, Merrick Roadin ja Ocean Avenuen kulmassa Amityvillessä sijaitsevassa tavernassa, juttelivat siemaillen oluitaan ja drinkkejään. Heille, alkuilta vaikutti tyypilliseltä Amityvillessä: rauhalliselta ja tapahtumaköyhältä. Kuitenkin illan loppuun mentäessä, elämä Amityvillessä ei tulisi olemaan enää koskaan samanlaista.


18.30 Ronaldo DeFeo Jr., paikallisten antamalla lempinimellä "Butch", avasi baarin oven ja huusi, "Sinun täytyy auttaa minua! Luulen että äitiäni ja isääni on ammuttu."Eräs baarissa istuva asiakas Robert "Bobby" Kelske on töistä vapaalla oleva muurari ja Butchin paras ystävä. Bobby ryntäsi ystävänsä luokse, joka oli vajonnut polvilleen. Itkien hysteerisesti, Butch aneli apua, "Bobby, sinun täytyy auttaa minua. Joku ampui äitini ja isäni."

"Oletko varma etteivät he nuku?" Bobby kysyi.
"Kyllä, näin heidät siellä."
"Tule sitten; mennään."
Butch nousi jaloilleen ja kutsui muut baarissa olijat seuraamaan Bobbyä takaisin tämän talolle. Mukaan baarista lähtivät John Altieri, Joey Yeswoit, Al Saxton ja William Scordamaglia, Henry's Baarin omistaja. Kuusi miestä kasaantuivat Butchin 1970 vuosimallia olevaan Buick Electra 225. Butch meni takapenkille ja Bobby lähti ajamaan.

Vaikka DeFeoiden talo oli vain korttelin päässä, Bobby ajoi raivokkaasti. Yksi miehistä käski häntä hidastamaan, mutta Bobby jätti kommentin huomioimatta, saapuen 112 Ocean Avenuelle.

DeFeoiden asunto oli suuri, rönsyinen, 3-kerroksinen talo, joka oli rakennettu 1925. Bobby pysäytti auton ja kiipesi ulos. Kun hän käveli kuistin rappusia ylös, yksi mies huusi "Ole varovainen! Joku saattaa olla siellä!"
Talo oli hiljainen, lukuunottamatta Shaggyn, DeFeoiden lammaskoiran haukuntaa, joka oli sidottu keittiön taka-oven luokse.
Bobby Kelske edellä, viisi miestä ryntäsivät toiseen kerrokseen portaita pitkin. Bobby, säännöllinen vierailija DeFeoiden perheessä, tiesi tarkalleen, missä pää-makuuhuone oli. Kun he pääsivät toiseen kerrokseen, he järkyttyivät kuoleman voimasta."En välitä," Bobby huusi ja avasi oven DeFeoiden kotiin.


Bobby pysähtyi pää-makuuhuoneen oven suulle ja laittoi valot päälle. Sängyssä makaa 43 vuotias Ronald Joseph DeFeo Sr. ja hänen vaimonsa 42 vuotias Louise DeFeo. Josephin selän keskellä oleva reikä kertoi että pari ei nukkunut. Sen sijaan Louisen haavat eivät olleet helposti todettavissa.Bobbyn huomattiin olevan pyörtymäisillään, joten eräs miehistä vei hänet alakertaan perhepotretin ohi, jossa kaikki perheenjäsenet olivat koossa. John Altieri meni tarkistamaan toisen kerroksen ja pohjoisimman makuu-huoneen.


Pukuhuoneessa oli monia patsaita figuureja, jotka kertoivat perheen olevan katolinen. Seuraavassa huoneessa pukuhuonetta vastapäätä oli kahden nuoren pojan ruumiit naamat maahanpäin, aivan kuten heidän vanhemmillaan. Huoneessa oli 9-vuotiaan John DeFeon ja 12-vuotiaan Marc DeFeon ruumiit. Marcin sängyn vieressä oli harmaa pyörätuoli jalkapallo vamman takia.


Kun miehet olivat nähneet tarpeeksi, Joe Yeswoit soitti hätänumeroon.


Talo tunnettiin ennen nimellä 112 Ocean Avenue, mutta se nimettiin uudelleen ja remontoitiin ehkäistäkseen turistien vierailemista siellä. Kuuluisat ikkunat on poistettu ja talo on aivan erilainen kuin murhien aikaan.Talo Toms Riverillä, jota on käytetty kolmessa ensimmäisessä elokuvassa, on muutettu samoista syistä. Vuoden 2005 elokuvan takia talo uudelleen nimettiin 412 Ocean Avenueksi.


Ronald DeFeo

DeFeon perhe
DeFeoiden talo murhien aikaan. Talon nimi oli "high hopes" eli korkeat unelmat.

5 kommenttia:

 1. Loistava blogi. Itse en pidä tätä Amityvillen kirous-juttua niinkään "pelottavana", mutta loistava stoori silti. Onhan se toki karmaisevaa, kun ajattelee noita murhia.

  Kiitos kun pidät tätä blogia pystyssä.

  VastaaPoista
 2. Mun vintistä on viimenenki matto menny vinoon, en voi muuten selittää miks luen näitä vaik mua pelottaa ihan sikana:D eli hyvä blogi! pökköä pesään, lisää!

  VastaaPoista
 3. TV:st tulee just totta vai tarua-ohjelma jos käsitellää tätä aihetta :D ja siin ohjelmas myös puhutaa Lorraine Warrenista joka oli kirottu-leffassaki :)

  VastaaPoista
 4. Hui että. Just muutettiin meidän 200v taloon jossa kummittelee. Hui :(

  VastaaPoista